Cine este Sorin Grindeanu? Detaliul-SURPRIZĂ din CV-ul noului premier propus de PSD

Redactor:
Maria Bîrnaure
Sorin Grindeanu, noua propunere a PSD-ALDE pentru funcția de premier, a fost ministru al Comunicațiilor în Guvernul Ponta și este președintele Consiliului Județean Timiș din iunie 2016. Este născut în 5 decembrie 1973, la Caransebeș, este absolvent al Universității de Vest Timișoara, Facultatea de Matematică, Secția Informatică (1992 - 1997), apoi, timp de un an, a urmat studii aprofundate, specializarea Baze de Date, Universitatea de Vest Timișoara, Facultatea de Matematică, Secția Informatică. În 2013, Grindeanu a urmat un program postuniversitar de formare și dezvoltare profesională în domeniul Științe Militare, Informații și Ordine Publică în cadrul Academiei Naționale de Informații din cadrul SRI.

Sorin Grindeanu, premierul propus de PSD, este președintele Consiliului Județean Timiș și a fost ministru al comunicațiilor în Guvernul Ponta. 

Potrivit declarației de avere, Sorin Grindeanu are 3 terenuri intravilane în Timiș și o casă de locuit, de 205 mp, în comuna Giroc, a vândut un apartament, în martie 2016, cu 30.000 de euro. La capitolul mașini, Grindeanu a trecut în declarația de avere un ATW. Premierul propus de PSD a împrumutat cu 83.500 de lei și 20.000 de euro SC Duo Farm SRL, farmacie la care lucrează soția sa, ca farmacist-diriginte. De asemenea, Grindeanu are un credit scadent în 2035 în valoare de 44.868 de euro.

CITEȘTE AICI DECLARAȚIA DE AVERE A LUI SORIN GRINDEANU

În perioada februarie 2013 – decembrie 2014 a fost membru în Comisia comună permanentă a Camerei Deputaților și Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activității SRI.

Potrivit CV-ului său, în 2013, Sorin Grindeanu a urmat un program postuniversitar de formare și dezvoltare profesională în domeniul Științe Militare, Informații și Ordine Publică în cadrul Academiei Naționale de Informații. De asemenea, a urmat un curs de perfecționare în securitate, diplomație și politică externă  la Institutul Diplomatic Român.

CITEȘTE AICI CV-UL LUI SORIN GRINDEANU

În 1999 a avut o bursă Tempus pe o perioadă de 3 luni la Universitatea Bologna – Italia, în domeniul statistică socială, iar în 2001 a făcut specializări în domeniul : Educația adulților la Institutul für Erwahscnenbildung din Frankfurt – Germania, Universidade de Aveiro, Portugalia, Metropolitan Leeds University, Marea Britanie.

În perioada octombrie 1998 – octombrie 2000, Sorin Grindeanu a fost preparator la Universitatea de Vest Timișoara, Facultatea de Sociologie și Psihologie, apoi timp de un an a fost asistent la Universitatea de Vest Timișoara, Facultatea de Sociologie și Psihologie, din noiembrie 2001până în ianuarie 2004 a fost director la Direcția pentru Tineret și Sport Jud. Timiș, în următorii trei ani a deținut funcția de director general adjunct la Delpack Invest SRL, timp de câteva luni, în 2008, a fost director SC Ahm Smart SRL, iar din iunie 2008 până la alegerea ca deputat a fost viceprimar la Primăria Timișoara.

Sorin Grindeanu este a doua propunere de premier pe care PSD o face după ce Iohannis a refuzat nominalizarea lui Sevil Shhaideh. 

Scandalul a erupt în ţară! Vedetele gimnasticii, abuzate sexual: "S-a întâmplat cu mama în cameră"....
BREAKING! ATAC terorist. Sunt ZECI de MORTI şi răniţi! Vestea ŞOC a zilei
FOTO. Daniela Crudu, într-un costum de baie minuscul! Și-a arătat trupul complet
Mirela Vaida, în stare de șoc! O nouă lovitură din partea atacatoarei! A fost surprinsă...
Dani Oțil, declarație bombă despre Simona Halep într-o discuție cu Mihai Bobonete: `Ai văzut ce...
Ioana Mihăilă, dezvăluiri despre relaţia cu Florin Cîţu. S-a întâmplat în primele două săptămâni de...
Vasile Firanda şi-a omorât partenerul de cină supărat că nu vorbea româneşte. Un deceniu de...
BANCUL ZILEI – Jocuri erotice cu tipe agățate în bar
Andrei Baciu (Min. Sănătăţii): „Noile tulpini nu feresc pe nimeni de boală”. Când vor fi...
BREAKING! ATAC terorist. Sunt ZECI de MORTI şi răniţi! Vestea ŞOC a zilei
Ce nu TREBUIE să facă niciodată o femeie în dormitor. UCIDE întreaga plăcere din cauza...
Cum și-a vopsit Porsche-ul un tânăr din Târgu-Jiu. Și-a pus și Dubai la număr, ca...
Țara în care poți munci doar dacă ești vaccinat. Regula e strictă, cine nu se...
Top 10 gafe, care ţi-au scăpat, din filme celebre. Eroarea din „Braveheart” care nu mai...
Horoscop 10 mai 2021. Un început de săptămână dezastru pentru unele zodii. Ce spun astrele?
Cea mai periculoasă băutură alcoolică pentru ficat. Un român consumă 85 de litri anual
Marele exod din România. Eurostat avertizează: România va înregistra una din cele mai abrupte reduceri...
Cum au reuşit doi români să transforme o casă ridicată în timpul Primului Război Mondial...
Inchide