Cine sunt membrii Guvernului Cioloș care au primit locuințe RA-APPS, deși au locuință în Capitală

Cine sunt membrii Guvernului Cioloș care au primit locuințe RA-APPS, deși au locuință în Capitală
Publicat: 16/01/2016, 18:37

Pe lista miniștrilor din guvernul Cioloș care beneficiază de locuințe de la stat se află Patriciu Achimaș-Cadariu, care gestionează domeniul Sănătății, el primind un apartament de 146,56 mp la care chiria este de 1.489 lei. Ministrul Mediului, Cristiana Palmer, a primit o locuință de 143,10 mp, iar chiria este stabilită la 2.290 lei. Ciprian Bucur, ministrul delegat pentru Relația cu Parlamentul, beneficiază de un apartament de serviciu de 120,02 mp, chiria fiind de 898 lei.

Beneficiari de locuințe de la RA-APPS sunt și Paul Gheorghiu, director de cabinet al Primului Ministru, cu rang de Secretar de Stat, căruia i s-a atribuit un apartament de 195,14 mp, chiria fiind de 1032,84 lei, Mihail Lisețchi, Secretar de Stat la Ministerul pentru Consultare Publică și Dialog Civic, beneficiază de o locuință de 96,95 mp, chiria fiind stabilită la suma de 1856,60 lei. De asemenea, Dragoș Tudorache, șef al Cancelariei Primului Ministru, a primit o locuință de 185,82 mp, chiria fiind de 1508,39 lei. Sorin-Ioan Radu, Secretar de Stat la Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, a primit o locuință de serviciu de 105,23 mp cu o chirie stabilită la 717,96 lei și Secretarului de Stat în cadrul Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, Erika Stanciu, i s-a dat o locuință de 153,92 mp, chiria fiind de 583,94 lei.

Dintre aceștia, potrivit declarațiilor de avere, publicate pe site-un Guvernului, Cristina Palmer deține în Capitală un apartament cumpărat în 1992, la fel și Dragoș Tudorache, șef al Cancelariei Primului Ministru care are o locuință în București de 115 mp, cumpărată ‎în 2005.

Locuințele de serviciu și locuințele simple pentru demnitari sunt atribuite în baza Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 101/2011, cu modificările și completările ulterioare, astfel că „se pot atribui temporar imobile cu destinația de locuință de serviciu din fondul locativ aflat în administrarea RA-APPS miniștrilor, inclusiv persoanelor care ocupă funcții asimilate celei de ministru și miniștrilor delegați, pe durata mandatului, respectiv secretarilor de stat și persoanelor care ocupă funcții asimilate celei de secretar de stat, pe o perioadă de 3 luni de la data numirii în funcție”.

Însă, potrivit art. 14 1 alin (5) „nu beneficiază de locuință de serviciu persoanele care dețin în proprietate sau în coproprietate imobile cu destinația de locuință în municipiul București”. Există totuși o excepție, reglementată prin art. 14 6 care precizează ca „la propunerea motivată a conducătorilor instituțiilor publice în cadrul căreia este încadrat demnitarul respectiv, de prevederile ordonanței poate beneficia și demnitarul care are o locuință proprietate personală sau coproprietate în municipiul București, dar care, în exercitarea atribuțiilor legale își desfășoară activitatea în condiții de risc înalt, din motive de siguranță și protecție”, aceasta fiind explicația faptului că ministrul Mediului și șeful Cancelariei prim-ministrului beneficiază de locuințe de serviciu deși au apartamente în Capitală.

Pe de altă parte, membrii guvernului Ponta care nu au predat, până în prezent, spațiile atribuite de stat sunt: Sevil Shhaideh, fost ministru al Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, Mihaela Maria Ciuciureanu, fost Secretar de Stat în cadru Ministerului Fodurilor Europene, Cătălin Cosmin Olteanu care a fost Secretar de Stat în cadrul Ministerului Economiei, Comerțului și Turismului și Mirela Florența Matichescu, fost Vicepreședinte al Autorității pentru Turism în Cabinetul Ponta.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Doi soți au renunțat la toată averea de 24 de milioane $ ca să se...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
Mihaela Bilic a deslușit misterul cartofilor congelaţi. De ce îi RECOMANDĂ pentru consum
"Unde mai joc și eu la aparate?!" Vieţile românilor care s-au trezit într-o nouă realitate,...
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
Prietena Robertei și a lui Sebi, dezvăluiri tulburătoare la opt luni după accidentul de la...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Vor dispărea BANCNOTELE definitiv?! Moment de cotitură în lumea banilor
Rusia va ataca NATO. Anunțul care punea lumea pe jar
Ce avere are Paul Nicolau, zis Pescobar. Suma impresionantă pe care o câștigă patronul de...
Imagini exclusive de la priveghiul lui Costel Corduneanu. Berbecuții se rumenesc la proțap, prietenii din...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Momentul în care o femeie merge cu unchiul mort la bancă să ia un împrumut:...
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli...
Un traseu popular din Barcelona, șters de pe Google și Apple Maps din cauza turiștilor...