Cine sunt parlamentarii care au prins un nou mandat și pe cine au trimis românii acasă. Noua hartă politică a României

Cine sunt parlamentarii care au prins un nou mandat și pe cine au trimis românii acasă. Noua hartă politică a României
Publicat: 16/12/2016, 09:28
Actualizat: 16/12/2016, 09:41

În București, mai mulți parlamentari și-au păstrat locul, câștigând un nou mandat, însă unii au candidat din nou și au pierdut. De la PSD, rămân în Parlament deputații Carmen Moldovan, Georgian Pop (șeful Comisiei de Control al SRI), Diana Tușa (migrată de la liberali), Dumitru Chiriță (fost sindicalist) și Ioan Vulpescu (fost ministru al Culturii, care devine senator), dar și senatorii Ecaterina Andronescu și Șerban Nicolae. Fostul social-democrat Remus Cernea, care a candidat independent, nu a reușit să strângă suficiente voturi.

De la PNL, rămân în noul Parlament deputații Eugen Nicolăescu și Ovidiu Raețchi, însă și-au pierdut locul și bătălia electorală Sulfina Barbu, Cristian Rădulescu sau Theodor Paleologu (care a candidat independent).

La ALDE, câștigă un nou mandat deputații Daniel Constantin și Damian Florea, precum și președintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu. Fostul ministru al Culturii și candidat la Primăria Capitalei Daniel Barbu nu a reușit să intre în Parlament.

La PMP, Valeriu Steriu (fostul lider al UNPR) și Eugen Tomac (președintele executiv al PMP) rămân deputați în noul Parlament. Elena Udrea, care a părăsit PMP și a candidat independentă, nu a câștigat un nou mandat.

Alți parlamentari care nu au reușit să câștige destule voturi la București și au rămas pe dinafară sunt Bogdan Diaconu (liderul PRU, fost PSD), Dumitru Pelican (candidat din partea ecologiștilor, fost PC și ALDE). Nici Marian Munteanu, liderul Partidului Alianța Noastră, nu a trecut pragul electoral.

La Alba, deputatul PSD Ioan Dîrzu și senatorul PSD Alexandru Pereș își câștigă câte un nou mandat. A pierdut lupta pentru un nou mandat Clement Negruț (PMP).

La Arad, deputații Dorel Gheorghe Căprar (PSD), Eusebiu Manea Popa-Pistru (PNL) și senatorii Mihai Fifor (PSD) și Ioan Cristina (PNL) câștigă noi mandate. Nu au prins loc în noul Parlament liberalii Claudia Boghicevici și Ovidiu Bîlcea, vicepreședinții CJ Arad sau primarul Gheorghe Falcă (șeful campaniei PNL) și deputatul Ion Șcheau, care a candidat la Senat. De la ALDE, rămâne pe dinafară deputatul Mihăiță Calimente.

În Argeș, câștigă noi mandate deputații PSD Mircea Drăghici (trezorierul PSD), Simona Oprescu-Bucura, Cătălin Rădulescu și Gheorghe Marin (care devine senator), dar și deputatul ALDE Andrei Gerea (fost ministru al Economiei). La Senat, își câștigă un nou mandat Șerban Valeca (PSD) și Ion Popa (PNL). Fostul ministru de Externe Cristian Diaconescu nu a fost votat pentru un post de senator PMP. Din partea PRU, rămâne pe dinafară deputatul Marius Manolache (finul lui Victor Ponta), iar din partea ALDE, fostul primar al Piteștiului Tudor Pendiuc nu prinde nici el mandat.

La Bacău, PSD își păstrează deputații Petru Gabriel Vlase și Lucian Șova, PNL pe Ionel Palăr, iar ALDE pe Constantin Avram. La Senat, intră deputatul PSD Miron Alexandru Smarandache și deputatul PNL Cătălin Daniel Fenechiu. Rămân pe dinafară deputații PMP Valerian Vreme (fost ministru al Comunicațiilor pus sub urmărire penală în dosarul Microsoft) și Ion Melinte (plecat în octombrie de la PSD). Senatorul Marius Ovidiu Isăilă (condamnat la 5 ani și patru luni de închisoare pentru trafic de influență) nu trece pragul cu PRU.

La Bihor, rămân cu un nou mandat deputații PSD Gheorghe Dănuț Bogdan și Ioan Sorin Roman, cei ai PNL Florica Cherecheș și Ioan Cupșa, precum și cei ai UDMR Odon Szabo și Cseke Attila (care devine senator). De asemenea, senatorii Găvrilă Ghilea (PNL), Rozalia Biro (UDMR, devine deputat) și Florian Dorel Bodog (PSD). Nu prinde loc în Parlament deputatul PMP Ioan Hulea.

În Bistrița Năsăud, își câștigă un nou mandat deputații PSD Doina Pană (fost ministru al Muncii) și Vasile Suciu, precum și senatorul PSD Ioan Deneș. Nu intră senatorul PNL Dorin Mircea Dobra.

La Botoșani, deputatul PSD Tamara Ciofu și senatorul PSD Doina Federovici câștigă un nou mandat, în timp ce deputatul PNL Costel Șoptică devine senator. Senatorul Corneliu Popescu nu prinde un nou mandat cu PMP. De asemenea, pe dinafară rămân și deputații PNL Cristian Roman și Verginel Gireadă, dar și senatorul PNL Viorel Grigoraș. Deputatul Sorin Teju nu trece pragul cu PRU. De la ALDE, doi deputați pierd cursa pentru mandate noi – Liliana Mincă și Ștefan Petru Dalca.

În Brașov, rămân în Parlament pentru un nou mandat senatorul PSD Viorel Chiriac, ca deputat în această nouă legislatură, Gabriel Andronache (PNL), precum și deputatul Daniel Cătălin Zamfir, ca senator PNL. Rămân pe dinafară Ioan Ghișe (ALDE) și senatorul Marius Coste.

La Brăila, câștigă noi mandate la PSD deputatul Mihai Tudose și senatorul Ion Rotaru, precum și deputatul PNL Vasile Varga.

La Buzău, PSD și-i menține pentru un nou mandat pe deputatul Marcel Ciolacu, iar PMP pe deputatul Adrian Mocanu. PNL îl pierde pe Teodor Atanasiu, care nu prinde loc în noul Parlament.

În Caraș Severin, rămân cu mandatul deputatul PSD Ion Mocioalcă și cel PMP Ion Tabugan. Au pierdut lupta pentru un nou mandat senatorul ALDE Cristiana Anghel. Doina Frunzăverde, soția fostului președinte al Consiliului Județean Caraș Severin Sorin Frunzăverde, nu prinde nici ea un mandat de parlamentar, aflându-se pentru prima oară în cursă.

La Călărași, deputatul PSD Eugen Nicolicea și cel PMP Cristian George Sefer câștigă noi mandate. Deputatul PNL Raluca Surdu, soția fostului șef al RA-APPS Georgian Surdu, nu mai prinde un nou mandat.

În Cluj, deputații Cornel Itu (PSD), Adrian Nechita Oros (PNL), Steluța Cătăniciu (ALDE), dar și senatorii Marius Nicoară (PNL) și Laszlo Attila (UDMR) câștigă noi mandate. Senatorul Alexandru Cordoș, urmărit penal în două dosare de corupție și cu soția condamnată la închisoare, nu a trecut pragul electoral cu PRU.

La Constanța, nu mai puțin de 4 deputați PSD câștigă noi mandate – Iulian Iancu, Mircea Dobre, Ileana Dumitrache și Radu Babuș. De asemenea senatorii Nicolae Moga (PSD) și Mircea Banias (ALDE) câștigă noi mandate. Rămân fără mandat Lucia Varga de la PNL și Gigi Chiru de la ALDE (condamnat în primă instanță la șase luni de închisoare cu suspendare pentru mită electorală și anchetat pentru o mită de 1,5 milioane de euro). De asemenea, pe listele PMP nu prind loc în Parlament Dorel Onaca, consilierul lui Traian Băsescu, și Magda Bistriceanu, purtătoarea de cuvânt a PMP, care a lucrat anterior și cu PSD.

În Covasna își câștigă noi mandate deputații UDMR Fejer Laszlo Odon, care devine senator, și Marton Arpad.

La Dâmbovița, de la PSD Rovana Plumb, Leonardo Badea și Titus Corlățean câștigă noi mandate, iar de la PNL Cezar Preda rămâne în Parlament.

În Dolj, primarul PSD al Craiovei Lia Olguța Vasilescu revine în Parlament, de data aceasta ca deputat (a fost senator 2008-2012 și este anchetată pentru corupție). Ion Călin de la PSD câștigă un nou mandat de deputat, iar deputatul PSD Claudiu Manda devine senator. Noi mandate câștigă și senatorul PNl Mario Oprea, deputatul PNL Ionuț Marian Stroe și deputatul ALDE Ion Cupă.

La Galați, deputații Viorel Ștefan și Lucreția Roșca de la PSD câștigă noi mandate, precum și deputatul Victor Paul Dobre (PNL). Senatorii care câștigă noi mandate sunt Eugen Durbacă (ALDE) și Ionel Daniel Butunoi și Nicolae Marin de la PSD. Fostul primar al Galațiului, Marius Stan, nu a prins mandat de parlamentar pe listele PMP.

La Giurgiu, doar senatorul PSD Niculae Bădălău câștigă un nou mandat. Pe listele PMP, omul de afaceri și consultantul Dan Andronic, anchetat în dosarul Ferma Băneasa, nu prinde loc de parlamentar.

În Gorj, Victor Ponta și Mihai Weber de la PSD prind noi mandate de deputați, la fel ca și Scarlat Iriza de la ALDE. Primarul din Târgu Jiu, Florin Cârciumaru, devine senator PSD. Nu au prins noi mandate senatorii Dian Popescu (ALDE) și Tudor Barbu (PNL).

În Harghita, UDMR își conservă mandatele a doi deputați – Kelemen Hunor și Korodi Attila, precum și a doi senatori – Verestoy Attila și Tanczos Barna. Mircea Dușa de la PSD nu mai prinde Parlamentul.

La Hunedoara, Natalia Intotero de la PSD și Eleonora Carmen Hărău de la PNL prind noi mandate de deputat, respectiv senator. Haralambie Vochițoiu nu intră din nou, de pe listele PMP.

În Ialomița, deputații Mihăiță Găină (PSD) și Tinel Gheorghe (PNL), precum și senatorul Marian Pavel (PSD) câștigă noi mandate. Cristina Pocora de la PNL ratează Parlamentul.

La Iași, deputații PSD Nicolae Bănicioiu și Tudor Ciuhodaru, liberalul Costel Alexe și Petru Movilă de la PMP prind noi mandate, precum și senatorul Varujan Vosganian, care devine deputat. Fostul primar Gheorghe Nichita, judecat pentru corupție, nu face pragul cu PRU.

În Ilfov, deputatul PNL Andrei Daniel Gheorghe câștigă un nou mandat.

În Maramureș, deputații Gheorghe Șimon și Călin Vasile Matei de la PSD câștigă mandate noi. Trei parlamentari nu mai prind mandat și în noul legislativ: Liviu Pop de la PSD și liberalii Anca Boagiu și Mircea Dolha.

La Mehedinți, Gelu Vișan a încercat să redevină parlamentar după pauza 2012-2016, dar nu a reușit de pe listele PMP.

În Mureș, deputatul PNL Ioan Cristian Chirteș devine senator, iar senatorul PMP Emil Pașcan devine deputat.

La Neamț, deputații Ioan Munteanu (PSD), Corneliu Cozmanciuc (PNL) și senatorul PNL Nazare Eugen Țapu câștigă noi mandate. Nu mai reușesc intrarea în Parlament Daniel Oajdea (PRU), Daniel Chițoiu (ALDE) sau Cristian Petrescu (PMP).

La Olt, trei deputați PSD își păstrează mandatele – Florin Iordache, Dan Ciocan și Alexandru Stănescu, precum și Gigel Știrbu (PNL). Senatorul ALDE Mihai Niță devine deputat.

În Prahova, doi deputați PNL câștigă noi mandate – George Ionescu și Roberta Anastase, precum și deputatul ALDE Grațiela Gavrilescu. Senatorii care câștigă noi mandate sunt Iulian Dumitrescu (PNL), Teodor Meleșcanu (ALDE) și Ștefan Oprea (PSD). Nu mai prind loc în Parlament Gheorghe Udriște (PMP), Sebastian Ghiță și Daniel Savu de la PRU sau Andrei Volosevici (ALDE).

În Satu Mare, trei deputați își câștigă noi mandate: Octavian Petric (PSD), Romeo Florin Nicoară (PNL) și Erdei Doloczki Istvan (UDMR). Ovidiu Silaghi (ALDE) nu mai prinde un nou mandat.

La Sălaj, trei deputați își reînnoiesc mandatele: Iuliu Nosa (PSD), Lucian Bode (PNL) și Denes Seres (UDMR). De asemenea, senatorul Gheorghe Pop (PSD) câștigă un nou mandat.

În Sibiu, PNL își recâștigă trei mandate, prin deputatul Raluca Turcan, Mircea Vasile Cazan, care devine senator, și senatorul Nicolae Neagu, care devine deputat. De la PSD, Viorel Arcaș câștigă un nou mandat de senator. Ion Ariton (fostul ministru al Economiei, trimis în judecată pentru corupție, fost PNL) a pierdut cursa, cu ALDE.

În Suceava, deputatul PSD Eugen Bejinariu (anchetat pentru corupție în dosarul Microsoft 2) câștigă un nou mandat, la fel ca și deputatul PNL Ioan Bălan. Deputatul PSD Ioan Stan devine senator. Nu mai prind noul Parlament senatorul PNL Vasilica Steliana Miron sau senatorul PSD Ovidiu Donțu.

În Teleorman, deputații PSD Liviu Dragnea și Valentin Boboc câștigă noi mandate, precum și deputatul ALDE Florică Ică Calotă.

În Timiș, senatorul PNL Ben Oni Ardelean devine deputat, iar deputatul PMP Cornel Mircea Sămărtinean câștigă un nou mandat. Deputații Adrian Diaconu (PSD) și Alina Gorghiu (PNL) devin senatori.

La Tulcea, deputatul PNL Vasile Gudu câștigă un nou mandat, la fel ca și senatorul PSD Eugen Orlando Teodorovici. Fostul președinte al CJ Tulcea Victor Tarhon nu prinde loc de pe listele PMP, iar deputatul ALDE Octavian Popa, vicepreședintele Comisiei de Control al SRI, nu reușește să prindă un nou mandat.

În Vaslui, deputații PSD își reînnoiesc trei mandate – Adrian Solomon, Ana Birchall și Irinel Stativă, iar senatorii PSD două – Gabriela Crețu și Doina Silistru. De pe listele PRU, fostul social-democrat Cristian Rizea (trimis în judecată pentru corupție) nu prinde un nou mandat.

La Vâlcea, deputatul PNL Cristian Buican câștigă un nou mandat.

În Vrancea, Angel Tîlvăr (PSD) prinde un nou mandat de deputat.

În Diaspora, deputatul Mihai Voicu și senatorul Viorel Badea de la PNL câștigă noi mandate.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Dispare numerarul? Decizia finală UE pentru plata cu BANCNOTE
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Trei turiști s-au pozat goi pe una dintre cele mai importante atracții din Namibia