VIDEO | Ciolacu: Campania de vaccinare e un dezastru. Media europeană a ajuns la 70%. Noi suntem la 23-25%

Publicat: 22/09/2021, 22:59
Actualizat: 23/09/2021, 01:16

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat miercuri seară, la România TV că campania de vaccinare în România a fost „un dezastru” întrucât media europeană a ajuns la circa 70% iar suntem la mai puțin de o treime din populația eligibilă. El consideră că guvernanții nu au comunicat în spațiul public importanța vaccinării și s-au folosit de clipurile de promovare ce erau destinate informării despre vaccinare pentru campania electorală.

„Campania de vaccinare a fost un dezastru. E un dezastru. Media europeană a ajuns la 70%. Noi suntem la 23-25%. Dacă nu ai avut o coerență, vorbești de specialiști, dar nu îi spune. PSD spune de Rafila și Cercel. Cum îi cheamă, mă? Gicu? Au făcut clipuri de promovare a vaccinării. Dacă ai făcut clip, cu tine, ai folosit această campanie pentru promovare politică”, a declarat Marcel Ciolacu.

Liderul PSD, susține că a prevăzut că mult așteptata deschidere de an școlar se va închide in foarte scurt timp, datorită creșterii accelerate a cazurilor de infectare cu COVID-19.

„Am zis că o să deschidă școlile și o să le închidă. Suntem singurul stat… Cât poți SFIDA poporul ăsta? Oamenii vor ieși PE STRADĂ!”, a spus Ciolacu.

Ciolacu îl acuză pe premierul Cîțu sfidează legile și face congres cu 5.000 de persoane în plin scenariu roșu al pandemiei de Covid-19, în timp ce la mitinguri au dreptul de a participa maximum 500 de persoane.

„Încalci toate legile, ăia 5.000 de oameni… Nu e faptul că se strâng la congres, în sală, merg primii oameni din stat în zona de focar. Dar oamenii ăia nu merg către congres? În autobuze, microbuze? Îți bați joc… La mitinguri maxim 500, la congres 5.000… Suntem sănătoși? Adunări până în 1.000 suntem în scenariul roșu. Vorbește Orban se ceartă cu Cîțu… Se ceartă cu Barna, iese crosa de golf și le dă două mingi în cap”, a mai spus șeful social-democraților.

Liderul PSD este de părere că trebuie regândită toată campania de vaccinare, întrucât este clar că în ritmul actual nu se vor putea atinge țintele de vaccinare asumate, astfel încât și România să fie în media europeană.

„Noi nu vaccinăm într-o lună 50.000. Până la 2 milioane ce facem? ”Ce facem cu ele? Cu vaccinurile? Se va ajunge la alegeri anticipate? Nu mai poți să ieși din acest cerc vicios creat de Iohannis. Sunt lipsiți de credibilitate. Trebuie REGÂNDIT ABSOLUT TOTUL”, a precizat Ciolacu.