Ciolacu: Cum ar fi ca la dezbaterea moţiunii să nu fie politicieni? Să vină antreprenorii și cei care trăiesc de luni bune din șomaj tehnic

Ciolacu: Cum ar fi ca la dezbaterea moţiunii să nu fie politicieni? Să vină antreprenorii și cei care trăiesc de luni bune din șomaj tehnic
Ciolacu: Cum ar fi ca la dezbaterea moţiunii să nu fie politicieni? Să vină antreprenorii și cei care trăiesc de luni bune din șomaj tehnic
Publicat: 11/03/2021, 15:37
Actualizat: 11/03/2021, 15:38

Marcel Ciolacu lansează un scenariu cu privire la dezbaterea moţiunii simple împotriva „ministrului-catastrofă” al Economiei, Claudiu Năsui. „Cum ar fi ca la dezbaterea moţiunii să vină antreprenorii disperaţi şi familiile care trăiesc de luni bune din şomaj tehnic?”

„Năsui – Ei şi? Cum ar fi ca marţea viitoare, la dezbaterea moţiunii împotriva ministrului-catastrofă al Economiei, în sala de plen să nu fie politicieni? Ci… în bănci să stea antreprenorii disperaţi, care contau pe granturile europene blocate din prostie, incompetenţă sau interese obscure de Năsui”, scrie pe Facebook Marcel Ciolacu.

Scenariul liderului PSD continuă cu patronii de firme româneşti obligaţi să renunţe la o parte din personal, „care nu-şi pot plăti angajaţii cu promisiuni liberale sau useriste”.

„Lor trebuie să le dea socoteală actuala putere care-l apără pe acest ministru iresponsabil”

„Să fie prezente familiile care trăiesc de luni bune din şomaj tehnic, nu din contracte de zeci şi sute de milioane de euro cu statul, precum reuşeşte familia de bogătaşi Năsui! Despre aceşti oameni este moţiunea noastră! Lor trebuie să le dea socoteală actuala putere care-l apără pe acest ministru iresponsabil”, conchide Ciolacu.

Social-democraţii au depus, miercuri, la Senat, moţiunea simpă „O românie în agonie, cu Năsui la Economie” şi îl acuză pe Claudiu Năsui de „dezastrul pe care l-a lăsat la Ministerul Economiei în cele 70 de zile, de când este ministru”.

Planul Național de Redresare și Reziliență. Cristian Ghinea: „PNRR a ajuns să fie tratat ca un fel de Moș Crăciun”. Principalele reforme și investiții propuse

Propunerile pe care Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene a decis să le includă în negocierile cu Comisia Europeană în prima prima variantă a Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR) depășesc alocările inițiale, respectiv o estimare de 135% din alocare. În prezent, României îi revine din Mecanismul de Redresare și Reziliență suma de 29,2 miliarde de euro, în timp ce numai propunerile din partea ministerelor însumează aproximativ 70 de miliarde de euro. Sumele pe componente sunt încă negociate cu ministerele. În această primă formă, educației îi revine o pondere de 11% din totalul PNRR, după cum a declarat marți ministrul Cristian Ghinea.

Forma actualizată a Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR), prezentantă marți de ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, include 33 de componente grupate în șase piloni distincți, în cadrul cărora sunt propuse atât reforme, cât și investiții care trebuie finalizate, fără posibilitatea de extindere, până la finalul anului 2026. Memorandumul pentru elaborarea documentului de poziție a fost aprobat de Guvern în 20 ianuarie.

Această variantă a fost elaborată în urma rundelor de consultărilor interministeriale și 13 dezbaterilor publice, în cadrul căreia s-au primit în jur de 1700 de idei de proiecte și investiții și reforme, după cum a explicat ministrul Ghinea în timpul dezbaterii de marți din cadrul Comisiei pentru afaceri europene a Camerei Deputaților.

Mecanismul de Redresare și Reziliență (MRR), în valoare toală de 672,5 miliarde de euro, este cel mai mare instrument financiar creat de Uniunea Europeană în afara cadrului financiar multianual, menit să ofere sprijin financiar statelor membre pentru a asigura o revenire economică rapidă. Regulamentul a fost aprobat la nivel european pe 12 februarie 2021.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cazul ciudat al miliardarului german care și-ar fi înscenat moartea ca să fie împreună cu...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
A fost la un pas să moară din cauza unui produs de slăbit popular la...
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte;...
Ireal cât a costat sicriul lui Corduneanu! Cosciugul, adus din America
EXCLUSIV: Cât plătesc românii pentru o sticlă de apă plată în restaurantele din București. Prețurile...
Wow sau Bau? Mike a uimit trecătorii după ce a apărut în colanţi la braţul...
Cum transformi Dacia Duster în rulotă cu bani puțini - GALERIE FOTO
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Devine obligatoriu în România de 1 octombrie 2024. Se dau amenzi de până la 10.000...
Scumpiri de weekend. Prețul benzinei crește la pompă
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
De ce s-a SINUCIS Mihaela, fata care s-a aruncat de la balcon! Șocant ce a...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Gestul disperat făcut de David Pușcaș pentru a avea bani de chirie: "Eram în momente...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Ce culoare aveau cele mai vechi molecule colorate de pe Pământ?