Ciolacu, despre SIIJ: Dacă opinia asociațiilor din Justiție va fi ca această secție să fie desființată, și PSD va vota în consecință

Redactor:
Politic
Ciolacu, despre SIIJ: Dacă opinia asociațiilor din Justiție va fi ca această secție să fie desființată, și PSD va vota în consecință
Marcel Ciolacu a declarat, referitor la Secția pentru Investigarea Infracțiunilor în Justiție (SIIJ), că în cazul în care CSM și asociațiile din justiției vor ca această secție să fie desființată, atunci PSD va vota în consecință.

„Întâi aș vrea să văd foarte clar de la CSM, de la judecători, de la procurori ce părere au. Dacă opinia asociațiilor din Justiție va fi ca această secție să fie desființată, presupun că și PSD va vota în consecință”, a afirmat Marcel Ciolacu, chestionat dacă există o schimbare a opiniei în PSD privind SIIJ.

Guvernul Orban își va asuma, la începutul anului viitor, răspunderea pentru desființarea SIIJ și pentru legea privind alegerea primarilor în două tururi, relatează surse guvernamentale pentru MEDIAFAX. Potrivit surselor, Executivul așteapă un aviz din partea CSM pentru desființarea secției.

Cabinetul Orban așteaptă să se finalizeze alegerile în cadrul CSM și va lua o decizie după 10 decembrie în legătură cu Secția pentru Investigarea Infracțiunilor în Justiție, au explicat sursele menționate.

Referitor la subiect, Ludovic Orban a declarat că vor fi făcute consultări cu Consiliul Superior al Magistraturii pe tema SIIJ, după ce vor avea loc alegerile în cadrul CSM.

 

Inchide