VIDEO | Ciolacu, despre valul patru al pandemiei: Sperăm să nu dăm o tulpină nouă acuma, în Europa. Tulpina „Cîțu” o vor numi

Publicat: 19/10/2021, 21:55
Actualizat: 19/10/2021, 23:53

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, îl acuză pe Klaus Iohannis, că a refuzat propunerea venită de la social-democrați, ca doctorul Alexandru Rafila să fie desemnat pentru funcția de premier, întrucât în aceasta perioadă pandemică, cel mai indicat ar fi fost un specialist. De asemenea, el a dat drept exemplu țările europene care au gestionat altfel pandemia, metodă care a funcționat. Totodată, el acuză Guvernul Cîțu că deși știa destul de bine că urmează valul patru al pandemiei, nu a făcut nimic pentru a asigura spitalele cu tratamentele necesare.

„Am și făcut propunerea. Nu trebuie să privești lucrurile numai, ce se întâmplă în ziua respectivă. Era evident că urma și o nouă criză pandemică acută și o criză economică. Noi după ce am câștigat alegerile, pentru că le-am câștigat, am fost la președinte, pentru prima oară, nu cu președintele partidului ca propunere de prim-ministru, am fost cu persoana domnului doctor Alexandru Rafila, considerând că pentru această perioadă și se pare că am avut dreptate, e nevoie de un specialist. Să știți că abordarea pandemiei în alte țări europene și nu numai europene, a fost ca oamenii politici să nu se exprime și din punctul meu de vedere au făcut bine și au lăsat specialiștii”, a declarat Marcel Ciolacu.

El a dat exemplul Suediei, care a abordat pandemia într-un mod care ar fi trebuit preluat și de România.

„Am avut o discuție cu ambasadoarea Suediei și mi-a spus ca la ei, primele emisiuni la TV despre vaccin erau despre efectele secundare pe care le are vaccinul”, a afirmat Ciolacu.

Liderul PSD consideră că cei care nu sunt vaccinați ar trebui să suporte niște restricții întrucât ei se expun mai mult infectării și încalcă dreptul la viață și sănătate celorlalți oameni care au ales să fie responsabili.

„Care e primul drept pe care îl avem ? Dreptul la viață sau dreptul de a nu avea certificat verde? Eu am dreptul la viață, dacă nu vrei să te vaccinezi, atunci intri în niște rigori impuse ca să nu mă îmbolnăvești pe mine, fiind că eu am un drept la viață. Pentru că nu te vaccinezi trebuie să intri în anumite restricții”, a spus șeful PSD.

Întrebat dacă ar fi fost PSD la Guvernare, ar fi luat niște măsuri mai drastice, Marcel Ciolacu a răspuns: „Categoric”.

Ciolacu a criticat modul prin care Guvernul a gestionat valul patru al pandemiei, întrucât au abandonat aprovizionarea spitalelor cu medicamentele necesare tratării bolii, dar guvernanții sau preocupat de relaxarea tuturor măsurilor și organizarea unor evenimente cu un număr foarte mare de oameni.

„Cum e posibil ca să știi ca vine valul patru, deci nu valul unu, valul doi, trei, am ajuns la valul patru și tu să nu ai medicamente în spitale. Să lași să faci concerte cu 75.000 de oameni sau congrese cu 5.000 de oameni și pe urmă va anunțăm că trebuie să stați în case. E lipsă de credibilitate pentru că este dubla măsură și atunci oamenii sesizează imediat și se crează o frustrare”.

El a explicat că țările europene au lăsat specialiștii să se ocupe de comunicarea și gestionare pandemiei, iar politicienii nu s-au implicat. De asemenea șeful PSD se arată îngrijorat de faptul că România va genera o nouă mutație a coronavirus-ului.

”Nu am avut capacitatea, ca oameni politici, toţi, până la urmă, să scoatem exemplele care trebuie urmate în această perioadă. Absolut toată lumea. Sperăm să nu dăm o tulpină nouă acuma, în Europa”, a mai spus Marcel Ciolacu în emisiunea lui Florin Călinescu.

Întrebat cum ar trebui să se numească o astfel de tulpină, dacă ea ar apărea în România, liderul PSD a răspuns: ”nu are decât tulpina Cîţu, ce să-i fac?”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Avertismentul lui Donald Tusk. „Ştiu că sună devastator, dar a început o nouă eră: era...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se...
Ies la iveală noi detalii despre Mirel. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate: "Era foarte obsesiv,...
Explozie la rafinăria Petromidia. A fost activat Planul Roșu de Intervenție. Care este cauza incendiului
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Motivul inedit pentru care Volkswagen modifică logo-ul bine-cunosut - VIDEO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Supermarketuri ÎNCHISE în weekend. A venit anunţul fulger: A apărut o problemă
Omenirea, speriată cu strategii pentru o nouă pandemie. Ce s-a întâmplat la Geneva
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Tatăl lui Mirel Dragomir, despre crima sângeroasă comisă de fiul său: "Nu pot să-l privesc...
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să...
Oamenii de știință au descoperit efectul ciudat al sarcinii asupra vârstei biologice