VIDEO | Ciolacu: E de datoria statului român de a-i aduce în țară pe afganii care i-au ajutat pe militarii români

Publicat: 26/08/2021, 23:10
Actualizat: 27/08/2021, 15:35

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat joi seară, la Antena 3, că România are datoria de a-i aduce în țară pe afganii care i-au ajutat pe militarii români, atunci când aceștia se aflau în teatrele de operațiuni din Afganistan. Liderul PSD a afirmat că credibilitatea României a scăzut mult din cauza infracțiunilor comise de Florin Cîțu în SUA.

„Noi am făcut CSAT după 10 zile, după ce au preluat talibanii puterea în Afganistan. Totuşi, militarii români au colaborat acolo cu afgani. E normal şi de datoria statului român ca acei oameni să îi scoatem din Afganistan şi să îi aducem în România. Militarii români, cu ajutorul localnicilor, au supravieţuit acolo, au avut informaţii. E de datoria noastră ca pe aceştia să încercăm să îi recuperăm”, a declarat Marcel Ciolacu.
Liderul PSD a afirmat că, România vrea să fie un stat respectat, care are de îndeplinit obligaţii ca stat, însă credibilitatea în plan extern a scăzut după dezvăluirile legate de probleme pe care premierul Florin Cîţu le-a avut în SUA.
„Ai şi obligaţii ca stat, dacă vrei să fii respectat şi băgat în seamă. În acest moment cred că credibilitatea noastră externă are mult de suferit după dezvăluirile primul ministru a săvârşit o infracţiune şi a rămas dator pe la bănci într-un alt stat străin. Mă gândesc diplomaţii când primesc revista presei sau marii bancheri care împrumută România să afle că primul ministru al unei ţări pe care o împrumută a dat o ţeapă la bancă”, a afirmat Marcel Ciolacu.