VIDEO | Ciolacu: Guvernul limitează numărul de participanți la mitinguri dar crește numărul celor care pot participa la concerte. Este o aberație

Publicat: 28/07/2021, 22:39
Actualizat: 29/07/2021, 20:39

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, consideră nejustificată decizia Guvernului de a limita numărul participanţilor la mitinguri, în timp ce numărul persoanelor care pot participa la concerte , poate fi de până la 75.000. Totodată liderul PSD îi acuză pe liberali că vor deturna sume importante din banii care provin de la rectificarea bugetară, pentru a fi folosiți pentru a cumpără voturi pentru elegerile interne ale Partidului Național Liberal.

„Aşteptăm rectificarea bugetară, abordarea Guvernului în ceea ce priveşte rectificarea bugetară. Există o rectificare corectă, transparentă prin Ministerul de Finanţe, prin formule în funcţie de dezvoltare, de numărul de populaţie, cum se face normal, sau va există o rectificare cu destinaţie numai către autorităţile conduse de către PNL-işti sau USR-işti. Din ce se vehiculează, cu aceşti bani se vor cumpăra anumite voturi de la alegerile interne ale Partidului Naţional Liberal. Vă reamintesc că Partidul Social Democrat are cel mai mare număr de aleşi locali din România, ce nu înţeleg eu, personal  am înţeles, ai ceva cu PSD-iştii, ai ceva cu ciumă roşie, cu mine, cu colegii mei – dar ce ai cu locuitorii acelor comunităţi?”, a declarat Marcel Ciolacu, miercuri seară, la România Tv.
Șeful PSD critică decizia Guvernului de a limita numărul de participanţi la mitinguri, în timp ce numărul celor care pot participa la concerte crește și afirmă ironic că va propune organizarea unui „congres-concert” în față la Cotroceni pentru a „se încadra” liniștiți în limita numărului de persoane care pot participa la concerte.
„O să stau de vorbă cu colegii mei să găsim formulă legală adecvată, pentru că am înţeles că au voie concertele până la 75 de mii de oameni în spaţiu liber. Dar la mitinguri – ei cu congres, am înţeles că au anunţat peste 5.000 de oameni – ştiţi câţi oameni au voie să se prezinte la miting? Cinci sute, cică e propunere la cinci sute. Cică e propunere la cinci sute. Deci ai voie să faci concerte 75 de mii de oameni, ai voie să faci congrese de mii de oameni în sală, dar să vii să protestezi împotriva Guvernului său, la Cotroceni, de exemplu nu au voie mai mult de cinci sute. Şi atunci o să am o discuţie cu colegii mei, în cazul în care rămâne această aberaţie, până la urmă, o să propun să facem un congres al PSD-ului în faţă la Cotroceni. Dacă congrese avem voie nelimitat, nu facem miting, facem congres sau concert. Ei au voie să facă spectacole, au voie să facă congrese în sală peste cinci mii de oameni, dar lumea să vină să-i înjure şi să le spună că nu se mai poate trăi aşa în România, nu au voie decât cinci sute. Aţi auzit de o aberaţie atât de mare vreodată?”, a afirmat Ciolacu.
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
"Am călătorit în timp". Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul...
Detalii halucinante au ieșit la iveală în cazul presupusului criminal din Orhei. Bărbatul este bănuit...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
Toți românii au INTERZIS. Legea peste care nu poate trece NIMENI. Se dau amenzi de...
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Începând de astăzi, turiștii trebuie să plătească taxă de intrare în Veneția