VIDEO | Ciolacu: Până la sfârșitul anului trebuie să avem un buget de stat. Ce este important, că o să venim cu o reducere a TVA la gigacalorie pe perioada iernii

Publicat: 06/12/2021, 21:56
Actualizat: 06/12/2021, 22:49

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că în urma discuțiilor din cadrul coaliției încă nu s-a luat nicio decizie, dar că până la sfârșitul anului va fi stabilit bugetul de stat pentru următorul an. El a precizat că PSD va veni cu o propunere pentru reducerea TVA la 5% la gigacalorie pe perioada iernii.

„Până la sfârșitul anului să avem un buget de stat. Ministrul de Finanțe a plecat mai devreme, o să vină cu anumite impacturi pe anumite măsuri. Cred că în cursul zilei de mâine (marți, n.r.), cel târziu luni, o să terminăm aceste socoteli”, a declarat Marcel Ciolacu.

Liderul PSD a precizat că una dintre măsurile importante propuse de PSD este reducerea TVA la 5% la gigacalorie pe perioada iernii

„Ce este important, că o să venim cu o reducere a TVA la gigacalorie pe perioada iernii, ianuarie, februarie, martie, astfel încât să fie cât mai suportabil, să rămână 5%”, a declarat președintele PSD.

Întrebat cum va ajunge la un consens cu partenerii de coaliție pentru majorările anunțate de ministrul Finanțelor, Ciolacu a răspuns: „Sumele trecute în programul de guvernare nu se mai negociază (…) Nu s-a luat nicio decizie. Mâine, la ora 15:00, o să avem o nouă întâlnire”.

Ciolacu a afirmat că tot în cadrul discuțiilor de marți vor fi discutate și implementarea „Radarului mărfurilor” și „Legea certificatului verde”.

„Discutăm și implementarea – de exemplu, la Radarul mărfurilor, pașii de implementare s-ar putea în anumite zone în maximum șase luni toată lumea să funcționeze pe factură electronică, în zonele în care exista până acum evaziune foarte mare”.

Sunt două propuneri la certificatul verde. (Despre certificatul COVID, n.red.) Va exista o propunere până la sfârșitul anului, ca să treacă prin Parlament.