VIDEO | Ciolacu: Singura soluție pentru a depăși această criză politică o reprezintă alegerile anticipate

Publicat: 22/09/2021, 23:19
Actualizat: 23/09/2021, 01:25

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că alegerile anticipate reprezintă singura soluție pentru pentru a putea depăși această criză politică și exclude categoric ca PSD-ul să susțină un Guvern minoritar PNL condus de Florin Cîțu. El spune că dacă USR PLUS ar dori suspendarea președintelui Klaus Iohannis și declanșarea alegerilor anticipate este dispus să se ducă personal în sediul USR ca să semneze un protocol împreună.

„Noi am cerut alegeri anticipate, pentru că îmi e foarte greu să cred că acum această criză politică provocată de USR prin șantaj poate să fie depășităAvem o criză sanitară, avem. Economică? Avem. Eu nu spun… Că îl suspendez pe Iohannis. Trebuie o majoritate. USR a cerut suspendarea lui Iohannis? Mă duc la Barna acasă, acum! Dacă vor mă duc în sediul USR și facem un protocol: mergem la alegeri anticipate, la SUSPENDAREA lui Iohannis”, a afirmat Marcel Ciolacu, miercuri seară, la România TV.

Liderul PSD spune că dacă USR PLSU dorește alegeri anticipate, PSD-ul este gata să demareze toate procedurile pentru ca acest lucru să se întâmple și România să aibă un nou Guvern și o nouă majoritate parlamentară care să funcționeze.

„Dvs. vorbiți de un proiect politic. Știm procedurile de alegeri anticipate. Văd că a mai apărut ceva. Dacă USR vrea alegeri anticipate, e cel mai bine. Ieșim din această situație. Nu e o problemă. E un instrument democratic. În toată Europa s-a ajuns la alegeri anticipate. Într-o lună ai guvern funcțional. PSD își menține foarte clar că acum nu există altă soluție logică de depășire a acestei crize fără alegeri anticipate. Nu vom vota un guvern minoritar, fiindcă au fost toți la guvernare. Poate vine USR cu AUR”, a declarat Ciolacu.