VIDEO | Ciolacu: Trebuie măsuri sociale, pentru că va fi o explozie. Toată Europa a făcut inserție de capital, noi suntem la nivelul Kenyei

Publicat: 27/09/2021, 22:00
Actualizat: 27/09/2021, 23:15

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat luni seară, la Antena 3, că în România tot sistemul, inclusiv zona economică, trebuie regândite prin adoptarea unor măsuri sociale care să sprijine populația în fața valurilor de scumpiri care sufocă din ce în ce mai mult societatea românească. El susține Guvernul trebuie să facă urgent o inserție de capital pentru protecția poporului, întrucât în această iarnă prețul la gigacalorie se va scumpi cu până la 80%, iar energia electrică va crește cu încă 40% față de prețul deja mărit de acum.

„Regândești tot sistemul și pe zona economică. E Spania a plafonat prețurile. Sunt alte state… Am venit cu lege în Parlament, am trecut-o în trei comisii, acum e la promulgat. Trebuie măsuri sociale, pentru că va fi o explozie. Au semnat PNRR, dar știu ce a fost acolo? O să aflăm de la Comisie, că de la Cîțu ce să aflăm”, a declarat Marcel Ciolacu.

Liderul social-democraților consideră că este absolut necesar ca planul de vaccinare să fie reconfigurat, întrucât în momentul de față România se află la coada clasamentului din Europa în ceea ce priveste imunizarea împotriva Covid-19. De asemenea, el a precizat că informarea ar trebui făcută doar de specialiști și nu de personaje politice.

„Toată Europa a făcut inserție de capital. Noi suntem la nivelul Kenyei. Cum poți să vii azi, când ai fost la congres, unde ai sfidat pe toată lumea, fără mască?
Regândim tot planul de vaccinare și aceste restricții, pe care românii nu le mai suportă. Nu le poți anula pe toate… Ce s-a distrus până acum, începi cu specialiști adevărați, NU oameni politici. Ce e bine și ce e rău. Cum trebuie abordată”, a mai spus Ciolacu.

Marcel Ciolacu a atras atenția că în perioada imediat următoare, prețurile la gaze și curent electric vor exploda. El îi acuză de guvernanți că nu fac nimic și nu i-au nicio măsură prin care populația să poată să depășească această perioadă dificilă.

„În zona economică să ne pregătim pentru lunile de iarnă. Săptămâna viitoare gigacaloria se va scumpi cu 80% din cauza scumpirii gazelor. O nouă scumpire va veni la energie electrică de 40%. Să vedem cum suportăm…Astea sunt primele măsuri. N-ai o inserție de capital în zona Horeca. Ai scos voucherele de vacanță, cu care alimentai economia. Trebuie să găsești soluții. Se scumpește și unde se produce ceva, nu doar la noi acasă”.