VIDEO | Ciolacu: Trebuie să înțelegem că dacă nu există un efort comun, nu vom depăși această pandemie. Trebuie să trăim cu acest virus

Publicat: 05/01/2022, 21:42
Actualizat: 06/01/2022, 00:00

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, miercuri la România TV, că în România există certificatul verde, dar el nu va fi aplicat pentru a condiționa accesul persoanelor la locul de muncă. Totodată, el face un apel la populație să înțeleagă că doar printr-un efort comun putem ține sub control situația epidemiologică, însă trebuie să învățăm să trăim acest coronavirus.

Liderul social-democraților susține că nu este de acord cu obligativitatea vaccinării pentru cadrele medicale și nici sancționarea acestora în cazul refuzului administrării serului anti-Covid-19.

„Cum se discutase despre certificatul verde… Dacă aduce noutăți. Noi avem certificat verde. A fost un fake news, nu am văzut de la PSD până acum vreo tentativă legislativă de vaccinare obligatorie. NU susțin acest lucru, am și argumente. Nicio vaccinare. La cine? La medici? Sunt 10%. Vorbim de personalul auxiliar. Ce facem, îi dăm afară? Cu cine îi înlocuim?”, a declarat Marcel Ciolacu.

Președintele Camerei Deputaților susține că trebuie găsite niște măsuri pentru a limita numărul persoanelor în mijloacele de transport în comun. De asemenea, el face un apel la populație pentru a înțelege că trebuie să existe un efort comun pentru a putea ține sub control pandemia de Covid-19.

„Cu anumite teste atribuite gratuit și în acel act era foarte bine justificat științific. Certificat verde avem. Unii au considerat că nu este oportun, necesar, indiferent de discuție. Există probleme, că îngrădești accesul… Nici partenerii sociali nu au susținut o asemenea formă. Anumite măsuri ar trebui luate pe zona de transport în comun. Să limitezi numărul de persoane. Repet, acest lucru trebuie făcut instituțional, cu autoritățile locale. Trebuie să înțelegem că dacă nu există un efort COMUN, de la toată lumea, NU vom depăși această pandemie. Trebuie să trăim cu acest virus”, a afirmat șeful PSD.

Întrebat de informația precum că ministrul Sănătății ar fi fost pe cale să-și dea demisia din funcția de ministru, Marcel Ciolacu a răspuns: „Nu s-a pus problema demisie d-lui doctor Rafila. Nu vreau să-l contrazic, nu sunt de specialitate. A venit cu un instrument pentru a contracara creșterile exponențiale”.