Cioloș a depus la tribunal actele pentru înființarea partidului. Cum se va numi formațiunea fostului premier și ce siglă are

Cioloș a depus la tribunal actele pentru înființarea partidului. Cum se va numi formațiunea fostului premier și ce siglă are
Publicat: 30/03/2018, 16:59

„Am depus la tribunal actele pentru înfințarea partidului. (…) Vreau să fiu parte a unui partid mare cu oameni noi. Cu oameni care schimbă România în bine acum și nu doar vorbesc despre necesitatea schimbării. Un partid în care eu voi fi unul dintre cei mulți care muncesc pentru a pregăti generația nouă de politicieni onești și competenți de care avem atât de mare nevoie. Un partid susținut prin cotizații mici de românii care își doresc o Românie normală fără politicieni ținuți în laț de finanțatori interesați. Un partid în care atât donațiile cât și cheltuielile să fie total transparente”, a declarat Dacian Cioloș, potrivit site-ului partidului, http://www.romaniaimpreuna.ro/.

El a adăugat că gestul său va fi o încercare „ambițioasă si riscantă” mai ales că așteptările de la această formațiune sunt mari.

„Ne dorim să inspirăm oamenii care cred că România merită o nouă clasă politică. O clasă politică cu toleranță zero față de corupție, nepotism și nesimțire. Avem nevoie de voi, de fapt avem nevoie unii de alții. În următoarele luni, Mișcarea România Împreună va căpăta o existență formală și vom începe pregătirile pentru alegerile care vor urma. Avem nevoie acum de cât mai mulți simpatizanți și voluntari care să poată să pună umărul și să ajute. Oameni gata să își asume că schimbarea se face nu pentru ei ci cu ei. Oameni care sunt gata să doneze timp și bani pentru a construi o clasă politică așa cum ar trebui să avem. Oameni care atunci când partidul va primi aprobarea judecătorească să devină membri de partid”, a adăugat președintele fondator al partidului.

Anunțul a fost făcut și în cadrul unui eveniment intern al platformei România 100, transmis pe Facebook, la care au participat mulți miniștri din Guvernul Cioloș, printre care Vlad Voiculescu și Dragoș Pâslaru, dar și fostul purtător de cuvânt al Executivului condus de Cioloș, Liviu Iolu.

„Nu promovăm cuvinte abstracte – de dreapta, de stânga, astea sunt cuvinte abstracte. O să colaborăm cu cei care împărtășesc valorile și principiile pe care noi le-am afișat. Deocamdată noi ne punem problema să construim partidul. Deocamdata noi ne punem problema să construim partidul și apoi să vedem colaborările”, a declarat Dacian Cioloș, întrebat dacă partidul Mișcarea România Împreună va colabora cu partidele de dreapta.

El a mai spus că partidul Mișcarea România Împreună nu își propune să ia voturi de la un PNL sau de la USR.

„Ne așteptăm să fim votați de toți cei care au încredere în ceea ce vom propune, nu facem diferențieri dar sigur că sperăm ca acest proiect să atragă cât mai multi dintre cei care au stat deoparte până acuma și datorită faptului că au stat deoparte din motive probabil obiective și cu siguranță fiecare a avut argumentele lui, dar datorită că au stat deoparte suntem în situația în care suntem în momentul de față. Deci democrația care să fie într-adevăr reprezentativă presupune participare și vrem să propunem un vehicol unor oameni care gândesc ca noi, care împărtășesc cinstea, onestitatea, care nu mai vor să le fie rușine că trăiesc în România, care se gândesccă pot să facă lucruri pentru ei. … Pentru noi un partid politic nu e un scop în sine, e un instrument prin care vrem să atingem niște obiective”, a adăugat fostul premier.

Dacian Cioloș a afirmat că primele alegeri la care partidul său va participa sunt cele europarlamentare.

„Înainte de prezidențiale, vor fi alegerile europarlamentare. Vom participa la toate alegerile, dar deocamdată am depus documentația pentru înregistrarea partidului, avem foarte mult de lucru în continuare în platformă pentu că consistența programului politic pe care îl vom propune vine din activitatea unor oameni care trăiesc pe teren, care cunosc realitățile de pe teren și care au venit să se implice în Platforma Romania 100. Și de acolo o să extragem foarte mutle idei care vor fi parte a proiectului politicic pe care îl vom prezenta la lansarea partidului. Nu vindem pielea ursului din pădure”, a mai spus Cioloș.

Întrebat dacă este Dacian Cioloș posibil candidat la alegerile prezidențiale, el a evitat un răspuns tranșant: „Nu știu, întrebați-l pe el, iau în calcul acuma construirea acestui vehicul politic care este foarte important și activitatea în platformă”.

„Au fost discuții generale de mai multă vreme, nu am discutat în mod specific de acest proiect Au fost discuții generale de mai multe vreme, nu am discutat în mod specific de acest proiect și de acest pas, Acest pas vine din dorința susținătorilor Platformei Romania 100 care au dorit și acest vehicul politic”, a mai spus Dacian Cioloș, întrebat dacă a discutat despre partid cu președintele Klaus Iohannis.

Tags:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat din Cehia la o terasă din România unde...
Florin Piersic este în pericol și trebuie dus de urgență la Viena! Scandal uriaș generat...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Primele rezultate în cazul fetiței de 4 ani care a murit după ce a mâncat...
Roxana i-a șocat pe toți de 1 mai! A ajuns să fie cea mai tunată,...
Declarații scandaloase ale unei vedete. Cum face sex la 85 de ani: „Încă pot să-mi...
Craterul din Slănic se mărește: a înghițit un stâlp și a dus la noi evacuări....
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
Dan Negru, imagini spectaculoase din locul Cinei cea de Taină! Joia Mare vine cu o...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
Marele GENIU al muzicii, îngropat FĂRĂ INIMĂ! S-a aflat abia acum
Putin a împietrit. Vin soldații americani. Decizia SUA se aplică din 9 Mai
A murit starul rock and roll-ului. Este cel care i-a inspirat pe artiștii de la...
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Sebastian, provocat de băieți să o sărute pe Roberta. Cum au reacționat concurenții din casă....
"Nu a murit nimeni, a murit artistul Alex Mica în sufletele voastre". Cântărețul care a...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Guglielmo Marconi, inventatorul telegrafiei fără fir. Părintele radioului modern