Cioloș spune cum a ajuns să o păzească pe Doina Cornea: Asiguram paza ca militar în termen la Securitate / Reacția lui Tăriceanu

Cioloș spune cum a ajuns să o păzească pe Doina Cornea: Asiguram paza ca militar în termen la Securitate / Reacția lui Tăriceanu
Publicat: 13/05/2019, 17:31

„Domnul Tăriceanu se folosește de orice simbol pentru a încerca să mai câștige capital politic. Pare că a descoperit acum niște secrete uluitoare care sunt de fapt lucruri pe care eu le-am spus public cu sinceritate. De altfel, faptul că cel care atacă pe astfel de subiecte e cineva care a profitat din plin de regimul comunist arată cât de lipsit de simțul proporției a ajuns să fie dl Tăriceanu. Să revenim la tinerețea mea. Cazul pomenit de Tăriceanu e un bun exemplu pentru cât de sinistru a fost regimul comunist și lumea în care trăiam. Am fost militar în termen, repartizat la o unitate militară care aparținea de Ministerul de Interne de atunci. Se numeau trupele de Securitate, cele care au devenit după Revoluție actuală Jandarmerie. Misiunea noastră de militari în termen era să asigurăm pază la obiective publice. Printre multele obiective la care am fost repartizați a fost și supravegherea unei intersecții, despre care am aflat mai târziu că era de fapt stradă care ducea spre casă doamnei Cornea”, a declarat pentru Mediafax Dacian Cioloș.

„Lor le datorăm în mare măsură demnitatea noastră că națiune, și în memoria lor trebuie să ne continuăm visul european, să ne cerem șansă noastră la dezvoltare în mijlocul familiei europene și nu la marginea ei, acolo unde dl Tăriceanu și guvernarea din care face parte ne tot împing. Cred că a te folosi în campanie electorală de un simbol al luptei anticomuniste este un lucru meschin care nu cinstește memoria acestor luptători”, a adăugat Cioloș.

Călin Popescu Tăriceanu a declarat, la Brașov, că Dacian Cioloș a fost militar în trupele de Securitate și paznic la poarta dizidentei anticomuniste Doinea Cornea, iar la un an de la moartea acesteia și-a lansat alianța politică tocmai a Cluj.

„Pe 4 mai, anul acesta s-a împlinit un an de când doamna Doina Cornea nu mai este printre noi Sunteți printre aceia care i-au fost aproape, așa cum și ea v-a fost alături. S-a solidarizat cu voi în 15 noiembrie 1987, motiv pentru care apoi a fost aspru pedepsită de Securitate. Doamna Doina Cornea ne-a lăsat moștenire o lecție extraordinară, o lecție a solidarității și a curajului. Dar, la un an de la trecerea ei în neființă, confuzia și dezinformarea, semănate de moștenitorii Securității, au făcut din România un stat captiv. Pe de o parte, îl vedem pe Dacian Cioloș, fost militar în trupele de Securitate și paznic la poarta dizidentei anticomuniste în 1987, lansându-și alianța politică tocmai la Cluj, tocmai exact la un an de la moartea ei”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu, la Brașov.

Tăriceanu, despre faptul că Dacian Cioloș a păzit-o pe Doina Cornea: Nu a făcut decât să confirme

Călin Popescu Tăriceanu a declarat că Dacian Cioloș nu a făcut decât să recunoască și să confirme că era într-un fel de Securitare și păzea casa dizidentei Doina Cornea. Liderul ALDE a adăugat, legat de afirmația lui Cioloș „bravo, bine”.

„Credeam că mă întrebați de răspunsul lui Cioloș la ce am declarat eu la Brașov. Nu a făcut decât să confirme. Am spus că era într-un fel de Securitate și păzea casa dizidentei Doina Cornea și acum ne dă lecții de morală. Și Cioloș face o declarație în care spune «da, domnule eram». Bravo. Bine. Mi-e tare teamă că s-ar putea ca copiii securiștilor noștri să ajungă securiștii copiilor noștri. Să nu se întâmple deja”, a afirmat Călin Popescu Tăriceanu, într-o conferință de presă susținută luni la Călărași.

Crima care a speriat ţara! Vedeta de pe Instagram, ucisă şi aruncată în canal. E...
'Irina e o ❗️ Prietenul lui Dragnea, prima reacţie după scandalul cu Irina Tănase
FOTO. Antonia, imagini senzuale topless! Cum s-a lăsat pozată soția lui Velea
Dieta împotriva inflamației. Alimentele care luptă cu îmbătrânirea, durerea și bolile cronice
Bancul uluitor pe care Mitică Dragomir l-a spus soților Nicolae și Elena Ceaușescu! Când l-a...
Studiu: Omicron ar avea în componenţa sa fragmente dintr-un alt virus
O bancă din ROMÂNIA vinde un SUV BOMBĂ. Are dotări și un LOOK incredibile
BANCUL ZILEI – Ion, Maria și supozitoarele buclucașe
STUDIU. Riscul de infectare cu coronavirus crește treptat după vaccinarea cu a doua doză
'Irina e o ❗️ Prietenul lui Dragnea, prima reacţie după scandalul cu Irina Tănase
Cele mai perverse OBICEIURI ale oamenilor. „Sunt de-a dreptul ȘOCANTE”
ȘOFERUL care a MERS pe CONTRASENS în fața sediului POLIȚIEI a rămas FĂRĂ PERMIS
TOP 3: Cele mai bune filme de comedie din istorie
Vestea ȘOC a momentului în România: A murit... Un sfârșit cumplit
BOMBA despre Pfizer! Toți cei vaccinați cu două doze trebuie să știe imediat
Dezvăluirile care au cutremurat lumea sportului! ”M-am gândit la sinucidere, am avut şi nebunia asta...
O poveste fabuloasă de succes. Cum a ajuns un IT-ist din Cluj să facă 100...
Decizia surpriză luată de Bill Gates pentru România. Ţara noastră este în prim-plan