Cîțu, despre avizul negativ primit în comisiile pentru buget: A fost un vot politic / Orban: Votul nu a avut legătură cu prestația

Cîțu, despre avizul negativ primit în comisiile pentru buget: A fost un vot politic / Orban: Votul nu a avut legătură cu prestația
Publicat: 29/10/2019, 17:45

„A fost un vot politic, în primul rând și a fost 19 la 19. Acum interpretarea președintelui comisie de la PSD a fost că este un vot negativ. Este un vot politic în care nu s-a luat o decizie, dacă mă întrebați pe mine. Cred că am reușit să răspund nelămurilor de acolo, chiar dacă uenle întrebări nu își aveau sensul în această comisie, pentru că erau luate din titluri de tabloid și can can. Dar am răspuns și acolo”, a afirmat Florin Cîțu, la finalul ședinței de marți a comisiilor reunite pentru buget”, a afirmat Florin Cîțu, marți, la finalul ședinței comisiilor reunite pentru buget.

Întrebat cum vede comportamentul lui Eugen Teodorovici față de el, pe parcursul audierii, liderul senatorilor PNL a spus că a cerut decență, la începutul ședinței comisiei, însă pare-se că nu se poate acest lucru.

„Chiar am cerut să fie o discuție decentă. Se pare că nu se poate și apoi ne întrebăm de ce imaginea Parlamentului este cea care este în România. Atunci când președintele executiv al PSD dă tonul acestui tip de dezbatere care nu ne face cinste în Parlament, este foarte clar că ceilalți nu aveau ce face decât să îl urmeze. Deși în partea de început a comisiei am cerut decență, nu am fost ascultat și ați văzut că lucrurile au degenerat. Acum nu eu sunt cel care va trebuie să își evalueze pe președintele executiv al PSD, ci românii îl vor evalua”, a conchis Cîțu.

Audierea ministrului desemnat al Finanțelor Florin Cîțu în comisiile de buget reunite a fost întreruptă în mai multe rînduri de ministrul demis al Finațelor Eugen Teodorovici, care s-a remarcat și prin folosirea unor termeni inadecvați.

„Cu mine s-a terminat. Îmi plac c….., dar nu blonde”, a spus la un moment dat Teodorovici; nu este clar la ce s-a referit.

Ulterior, la ieșirea din sală, Teodorovici a negat că a folosit termeni nepotriviți: „Vă spun și dumneavoastră că n-am spus acest lucru”.

Până acum, Florin Cîțu, propus la portofoliul Finanțe este singurul care a primit aviz negativ în comisiile parlamentare.

Marți și miercuri sunt audiați toți cei 16 miniștri cu portofoliu nominalizați în Cabinetul Orban în comisiile parlamentare, urmând ca votul pentru învestirea Guvernului să fie dat, lunea viitoare, într-un plen reunit care începe la ora 14.00.

Orban, despre avizul negativ din comisii pentru Cîțu: Un vot politic, nu are legătură cu prestația

Premierul desemnat Ludovic Orban a afirmat, luni, că avizul dat în comisiile de buget ale Parlamentului, privind numirea lui Florin Cîțu la Ministerul Finanțelor, a reprezentat doar un vot politic, care nu are nicio legătură cu prestația și profesionalismul liberalului.

„A fost un vot politic, care nu are nicio legătură cu calitatea prestației, cu profesionalismul și cu soluțiile prezentate de colegul meu Florin Cîțu. Îi felicit pe colegii mei pentru felul în care s-au prezentat, le mulțumesc parlamenatrilor de toate culorile politice care au audiat cu extrem de mare seriozitate candidații noștri de miniștri și le-au acordat încrederea. În cele mai multe comisii nu s-a votat politic, ci s-a votat efectiv după prestația candidaților, de la generalul Ciucă, la Costel Alexe, de la Oros la Costache. A fost o prestație serioasă și profesionistă. Apreciez faptul că au votat în favoarea candidaților noștri. Am convingerea că până luni mai sunt multe nopți și noaptea e un sfetnic bun. Am încredere că luni va exista cvorum și Guvernul va fi învestit”, a spus Orban, în Parlament.

Florin Cîțu, ministrul desemnat al Finanțelor a primit aviz negativ din partea comisiilor pentru buget ale Parlamentului.

Cu 19 voturi pentru și 19 împotrivă, Florin Cîțu are aviz negativ.

Miercuri are loc ultima zi de audieri, urmând ca votul de învestire al Guvernului să aibă loc în plenul reunit de luni, 4 noiembrie.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Simona Halep, tot mai aproape de retragerea din tenis? Ce lovitură: a fost exclusă
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
Mister în Slănic Prahova, după ce o stradă s-a surpat din senin. Craterul se măreşte...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Ana Maria, tânăra ucisă în Orhei, ar fi ieșit din casa presupusului criminal pe picioarele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Legea se schimbă în toată România. Decizie pentru părinții care au copii
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Oamenii de știință din domeniul energiei dezleagă misterul strălucirii aurului