VIDEO | Cîțu: PNL se uită la coaliție, unde au fost găsite resurse pentru toate măsurile PSD, dar pentru cele PNL nu s-au găsit bani

Publicat: 20/12/2021, 22:05
Actualizat: 20/12/2021, 23:06

Președintele PNL, Florin Cîțu, a declarat luni, la Digi24, că nu are un conflict cu premierul Nicolae Ciucă, dar nu înțelege ce a negociat cu partenerii de la PSD, astfel încât și reformele asumate de liberali să primească bani, nu numai cele ale social-democraților. El a declarat că pentru anul 2022 se așteaptă ca investițiile să scadă în urma pierderii unui procent important din PIB.

„Nu voi avea o răfuială cu Nicolae Ciucă. Și-a asumat răspunderea, va explica în fața colegilor, dar pentru noi e important ca ceea ce s-a negociat… PNL se uită la coaliție, unde au fost găsite resurse pentru toate măsurile PSD, dar pentru cele PNL nu s-au găsit bani”, a declarat Florin Cîțu.

Liderul PNL este nemulțumit că viziunea liberală prin care antreprenorul este privit ca un „erou” pentru economie a fost schimbat radical de viziunea social-democraților. El a afirmat că se așteaptă la o retragere a investițiilor dacă vor fi impuse taxe noi cu care PNL nu este de acord.

„Am trecut de la un mod în care antreprenorul era un erou în economie la cea că e un infractor. Dacă nu se plătesc contribuțiile e caz penal… Nu mai spun de statul român care nu plătește concedii medicale, 8 luni în urmă, neplătite. Acolo ce faci? Nu o să văd un funcționar public la pușcărie, pentru că n-a plătit!”, a spus Cîțu.

Mă aștept la o RETRAGERE a investițiilor. Dacă se schimbă atitudinea, discutăm despre taxe noi, această atitudine față de antreprenori. Am schimbat paradigma, anul acesta, după 10 luni, investițiile au fost mai mari. 2019 creștere economică, investițiile directe sunt mai mari cu 40%. Vom vedea cum vom merge, dar am reușit pentru că am schimbat modul de lucru cu antreprenorii în România”, a precizat Cîțu.

Florin Cîțu spune că la primul derapaj, care a fost încă de la debutul coaliției, va merge în partid și va discuta dacă mai continuă la guvernare alături de PSD.

„La primul derapaj vom merge în partid și vom vedea ce vom face. România are nevoie de guvern pentru a depăși perioada dificilă. Costul s-ar putea să fie prea mare, trebuie să fim foarte atenți, noi reprezentăm PNL, votanții PNL, am reușit să menținem exact ce am pus în programul de guvernare. Avem 6,7% din PIB, deși trebuia să fie 7%”.

Fostul premier, Florin Cîțu transmite că în acest moment nu există niciun conflict în cadrul coaliției de guvernare.

Nu e niciun conflict la guvern. Unde ați văzut că se bat, se ceartă? Exagerați. E o coaliție, dar e important … dar îi asigurăm pe cei care ne-au votat că nu facem rabat. Nimic din ce au profețit experții nu s-a întâmplat. Nu am avut foamete, recesiune. Nu am avut curs valutar peste 5 lei.

Alexandru Tosa
Student al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, Alexandru Toșa a debutat în presă în 2020. Începând din mai 2021 face parte din echipa GÂNDUL, unde tratează subiecte politice, atât la citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase