Cîțu și Orban au disputat un nou meci al declarațiilor: „În ’90 m-am înscris în PNL”, „Și eu tot în ’90, dar am rămas membru 30 de ani”

Cîțu și Orban au disputat un nou meci al declarațiilor: În '90 m-am înscris în PNL, Și eu tot în '90, dar am rămas membru 30 de ani
Ludovic Orban și Florin Cîțu / Sursă FOTO: Alexandru Dobre - Mediafax Foto
Publicat: 09/07/2021, 18:57

Florin Cîțu și Ludovic Orban au continuat meciul declarațiilor și la conferința de alegeri a PNL Vâlcea. Premierul a povestit câteva detalii din vremea în care a decis să devină și el membru al PNL în 1990, însă a fost nevoit să plece din țară și a „reînnoit povestea în 2016”, în timp ce Ludovic Orban a ținut să puncteze că și el tot în acel an s-a înscris în partid, însă a rămas membru 30 de ani.

„Am să vă spun o poveste pe care nu am mai spus-o, dar o știu prietenii mei apropiați. În ’90 eram în clasa a 12-a și, nu știu câți dintre dvs știți unde era sediul PNL în ’90 -pe Calea lui Traian, unde este CEC acum… O căsuță mică, cu afișe cu Radu Câmpeanu, înainte de alegeri… Și în 90, cu un grup de prieteni și cu, cei care o cunoașteți pe doamna profesoară de engleză, am fost și ne-am înscris în Partidul Național Liberal. În 90, cred că era februarie-martie, înainte de alegeri. Deci atunci a început povestea mea cu Partidul Național Liberal. După ceea am plecat din țară și am reînnoit povestea în 2016, la București”, a declarat Florin Cîțu, potrivit Digi24.

„Și eu m-am înscris în Partidul Național Liberal în 1990, dar eu am rămas membru 30 de ani, alături de dvs”, a povestit și Ludovic Orban, în fața aceleiași audiențe.

„De fiecare dată când am intrat într-o competiţie, am câştigat-o. Pe 25 septembrie, votaţi bine şi vom guverna România cel puţin 8 ani de zile”, le-a transmis Cîţu delegaţilor aflaţi în sală.

Premierul a subliniat că această competiţie are menirea de a întări partidul astfel încât PNL să fie reprezentat la vârf de cei mai buni oameni din.

„De fapt, această competiţie trebuie să ne întărească. De aceea îi alegem pe cei mai buni, că de la vârf începând să fim cei mai buni pentru că în luptă suntem cu cei de la PSD. Şi lupta nu e uşoară. (…) Acesta ar trebui să fie, de fapt, obiectivul pentru 2024 – şi primăria municipiului Râmnicu Vâlcea şi Consiliul Judeţean. Şi aş vrea că acest obiectiv să ni-l asumăm cu toţîi, în toată ţara, nu doar la Râmnicu Vâlcea, să luăm toate primăriile de municipiu şi toate consiliile judeţene. Asta înseamnă să vrei să câştigi”, a spus Cîţu în discursul său.

Cîțu a precizat că și zona Olteniei va beneficia de fonduri importante, dar care vor fi folosite pentru a genera rezultate.

„Resursele vor veni, dar noi le vom folosi cu cap, pentru că asta facem noi că liberali. Nu aruncăm resurse peste tot doar că să dăm bani să se vadă că am dat. Nu! Vrem să vedem şi rezultate şi asta vrem să le arătăm oamenilor în 2024, că banii i-am folosit cu folos”, a mai spus premierul.