VIDEO | Ciucă: Am depus programul de guvernare al coaliţiei, ce se bazează pe principiile de stabilitate, transparenţă şi eficienţă și are în centru cetăţeanul român

Publicat: 23/11/2021, 18:33
Actualizat: 23/11/2021, 19:35

Premierul desemnat, Nicolae Ciucă, a declarat marți, că a depus în Parlament lista miniștrilor noului Guvern și programul de guvernare care se bazează pe pincipiile de rezilienţă, stabilitate, transparenţă, echitate şi eficienţă și care au ca subiect central, cetăţeanul român.

În cursul zilei de miercuri, începând cu ora 10:00 vor avea loc audierile miniștrilor, urmând ca joi să fie votul pentru învestirea noului Guvern format din PSD – PNL – UDMR.

DESCARCĂ PROGRAMUL DE GUVERNARE

„Am depus programul de guvernare al coaliţiei. El se bazează pe principiile de rezilienţă, stabilitate, transparenţă, echitate şi eficienţă. El are în centru cetăţeanul român şi în acest sens vor fi luate următoarele măsuri principale. E pentru prima oară când sumele allocate pentru investiţii vor fi în procentul de 7% din PIB”, a declarat Nicolae Ciucă.

El a subliniat că reformele asumate în PNRR reprezintă „asul din programul de guvernare”.

„PNRR reprezintă asul din programul de guvernare şi suntem obligaţi şi condiţionaţi în acelaşi timp să respectăm liniile din PNRR şi acele măsuri legislative care ne obligă la procesul de reformă”.

Premierul desemnat a afirmat că în programul de guvernare se vor regăsi măsuri care au menirea să regleze decalajul dintre comunităților locale care va fi finanțat prin programul „Anghel Saligny”.

„Menirea noastră este să facem în aşa fel încât, după joi seara, când Parlamentul va fi validat acest Guvern, să trecem serios la treabă, pentru că asta aşteaptă cetăţenii de la noi, aşteaptă soluţii şi stabilitate, nu cred că în situaţia în care ne aflăm e timp pentru dezbateri doctrinare. Este nevoie de fapte”, a afirmat Ciucă.

Nicolae Ciucă a precizat că una dintre măsurile ce vor avea prioritate reprezintă conectarea regiunilor istorice prin autostrăzi și linii moderne de cale ferată.

„Acum suma alocată de 50 de miliarde până în 2028. S-au depus deja proiecte de 134 de miliarde. Este foarte important să menționăm că avem ca măsură prioritară legarea regiunilor istorice”, a mai spus el.

De asemenea, el a explicat ce măsuri sociale se vor aplica de la 1 ianuarie 2022.

„Pe pachetul de măsuri sociale este pentru prima dată când se mărește indemnizația socială minimă la 1.000 de lei, vor fi indexate pensiile cu aproximativ 10 la sută. Tot în programul de guvernare sunt prinse măsuri pentru creșterea alocațiilor. Salariul minim brut va crește la 2250 de lei. Angajatorii nu vor mai putea menține un angajat cu salariul minim mai mult de 24 de luni.

Pentru persoanele cu dizabilități se va asigura cea de a 13-a indemnizație. Vor continua programe la microgranturi, la tot ceea ce înseamnă pentru Horeca”, a spus Nicolae Ciucă.

Despre desființarea SIIJ, premierul desemnat a precizat că secția va fi desființată până la 31 martie 2022 și va fi reînființată o structură nouă care să se ocupe de dosare.

„Desfiinţarea SIIJ există o asumare la nivelul Coaliţiei, astfel încât până la 31 martie anul viitor să se aplice o iniţiativă legislativă, prin care să se desfiinţeze această structură şi să se reînfiinţeze o nouă structură, care să preia dosarele aflate deja în lucru”, a afirmat premierul.

„Menirea noastră este să facem în aşa fel încât, după joi seara, când Parlamentul va fi validat acest Guvern, să trecem serios la treabă, pentru că asta aşteaptă cetăţenii de la noi, aşteaptă soluţii şi stabilitate, nu cred că în situaţia în care ne aflăm e timp pentru dezbateri doctrinare. Este nevoie de fapte”, a mai afirmat Ciucă.

Crima care a speriat ţara! Vedeta de pe Instagram, ucisă şi aruncată în canal. E...
'Irina e o ❗️ Prietenul lui Dragnea, prima reacţie după scandalul cu Irina Tănase
FOTO. Antonia, imagini senzuale topless! Cum s-a lăsat pozată soția lui Velea
Alimentul care sporeşte inteligenţa. TOP 8 mâncăruri pentru creier, potrivit dr. Mihaela Bilic
Imaginea anului! Transformarea uluitoare a lui Mario Nicolae, fostul director sportiv al lui Dinamo: împarte...
Studiu: Omicron ar avea în componenţa sa fragmente dintr-un alt virus
Femeia nu ştia că este filmată, aşa că şi-a făcut de cap. Soţul ei a...
BANCUL ZILEI – Un tip agață o stewardesă sexy de la Tarom
STUDIU. Riscul de infectare cu coronavirus crește treptat după vaccinarea cu a doua doză
'Irina e o ❗️ Prietenul lui Dragnea, prima reacţie după scandalul cu Irina Tănase
Cele mai perverse OBICEIURI ale oamenilor. „Sunt de-a dreptul ȘOCANTE”
CUPLUL care a DĂRÂMAT gardul de la Târgul de Crăciun, un nou PROTEST! VIDEO
A venit acasă și a găsit o bijuterie înnegrită. Și-a evacuat imediat părinții: „Miroase a...
Anunț ANM! Vreme rea în România
Se schimbă banii în România?! Mugur Isărescu a dat vestea cea mare: Aş vrea să...
Alertă mondială! Prima țară din lume care dispare de pe față Pământului. Drama oamenilor este...
Mai aveţi zile de concediu? Vedeţi aici ce se întâmplă cu perioada de concediu de...
Veşti proaste pentru şoferi: Va ploua cu amenzi de 25.500 lei pentru cei care nu...