VIDEO | Ciucă: Am depus programul de guvernare al coaliţiei, ce se bazează pe principiile de stabilitate, transparenţă şi eficienţă și are în centru cetăţeanul român

Publicat: 23/11/2021, 18:33
Actualizat: 23/11/2021, 19:35

Premierul desemnat, Nicolae Ciucă, a declarat marți, că a depus în Parlament lista miniștrilor noului Guvern și programul de guvernare care se bazează pe pincipiile de rezilienţă, stabilitate, transparenţă, echitate şi eficienţă și care au ca subiect central, cetăţeanul român.

În cursul zilei de miercuri, începând cu ora 10:00 vor avea loc audierile miniștrilor, urmând ca joi să fie votul pentru învestirea noului Guvern format din PSD – PNL – UDMR.

DESCARCĂ PROGRAMUL DE GUVERNARE

„Am depus programul de guvernare al coaliţiei. El se bazează pe principiile de rezilienţă, stabilitate, transparenţă, echitate şi eficienţă. El are în centru cetăţeanul român şi în acest sens vor fi luate următoarele măsuri principale. E pentru prima oară când sumele allocate pentru investiţii vor fi în procentul de 7% din PIB”, a declarat Nicolae Ciucă.

El a subliniat că reformele asumate în PNRR reprezintă „asul din programul de guvernare”.

„PNRR reprezintă asul din programul de guvernare şi suntem obligaţi şi condiţionaţi în acelaşi timp să respectăm liniile din PNRR şi acele măsuri legislative care ne obligă la procesul de reformă”.

Premierul desemnat a afirmat că în programul de guvernare se vor regăsi măsuri care au menirea să regleze decalajul dintre comunităților locale care va fi finanțat prin programul „Anghel Saligny”.

„Menirea noastră este să facem în aşa fel încât, după joi seara, când Parlamentul va fi validat acest Guvern, să trecem serios la treabă, pentru că asta aşteaptă cetăţenii de la noi, aşteaptă soluţii şi stabilitate, nu cred că în situaţia în care ne aflăm e timp pentru dezbateri doctrinare. Este nevoie de fapte”, a afirmat Ciucă.

Nicolae Ciucă a precizat că una dintre măsurile ce vor avea prioritate reprezintă conectarea regiunilor istorice prin autostrăzi și linii moderne de cale ferată.

„Acum suma alocată de 50 de miliarde până în 2028. S-au depus deja proiecte de 134 de miliarde. Este foarte important să menționăm că avem ca măsură prioritară legarea regiunilor istorice”, a mai spus el.

De asemenea, el a explicat ce măsuri sociale se vor aplica de la 1 ianuarie 2022.

„Pe pachetul de măsuri sociale este pentru prima dată când se mărește indemnizația socială minimă la 1.000 de lei, vor fi indexate pensiile cu aproximativ 10 la sută. Tot în programul de guvernare sunt prinse măsuri pentru creșterea alocațiilor. Salariul minim brut va crește la 2250 de lei. Angajatorii nu vor mai putea menține un angajat cu salariul minim mai mult de 24 de luni.

Pentru persoanele cu dizabilități se va asigura cea de a 13-a indemnizație. Vor continua programe la microgranturi, la tot ceea ce înseamnă pentru Horeca”, a spus Nicolae Ciucă.

Despre desființarea SIIJ, premierul desemnat a precizat că secția va fi desființată până la 31 martie 2022 și va fi reînființată o structură nouă care să se ocupe de dosare.

„Desfiinţarea SIIJ există o asumare la nivelul Coaliţiei, astfel încât până la 31 martie anul viitor să se aplice o iniţiativă legislativă, prin care să se desfiinţeze această structură şi să se reînfiinţeze o nouă structură, care să preia dosarele aflate deja în lucru”, a afirmat premierul.

„Menirea noastră este să facem în aşa fel încât, după joi seara, când Parlamentul va fi validat acest Guvern, să trecem serios la treabă, pentru că asta aşteaptă cetăţenii de la noi, aşteaptă soluţii şi stabilitate, nu cred că în situaţia în care ne aflăm e timp pentru dezbateri doctrinare. Este nevoie de fapte”, a mai afirmat Ciucă.

Alexandru Tosa
Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, Alexandru Toșa a debutat în presă în 2020. Începând mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Doi soți au renunțat la toată averea de 24 de milioane $ ca să se...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
Mihaela Bilic a deslușit misterul cartofilor congelaţi. De ce îi RECOMANDĂ pentru consum
"Unde mai joc și eu la aparate?!" Vieţile românilor care s-au trezit într-o nouă realitate,...
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
Prietena Robertei și a lui Sebi, dezvăluiri tulburătoare la opt luni după accidentul de la...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Vor dispărea BANCNOTELE definitiv?! Moment de cotitură în lumea banilor
Rusia va ataca NATO. Anunțul care punea lumea pe jar
Ce avere are Paul Nicolau, zis Pescobar. Suma impresionantă pe care o câștigă patronul de...
Imagini exclusive de la priveghiul lui Costel Corduneanu. Berbecuții se rumenesc la proțap, prietenii din...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Momentul în care o femeie merge cu unchiul mort la bancă să ia un împrumut:...
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli...
Programul spațial civil al Chinei este de fapt militar, avertizează NASA