Clotilde Armand cere demisia Gabrielei Firea: Pentru ca Bucureștiul să arate ca Parisul, trebuie să plece

Clotilde Armand cere demisia Gabrielei Firea: Pentru ca Bucureștiul să arate ca Parisul, trebuie să plece
Publicat: 25/10/2017, 13:35

Clotilde Armand a criticat dur anunțul Gabrielei Firea potrivit căruia ia în calcul introducerea unei„taxe de centru”, arătând că este inacceptabil faptul că de când e primarul Capitalei n-a făcut nimic pentru locuitori și că, pentru ca orașul să poate ajunge la nivelul celor mai dezvoltate din Europa, ar trebui să-și dea demisia.

„Nu este posibil ca la un an și jumătate de mandat să nu faci absolut nimic pentru bucureșteni. Gabriela Firea a promis revoluție în trafic în șase luni de zile, ați citit ce scria în programul ei. Unde este această revoluție? La cele 22 de societăți comerciale care servesc clientela de partid din banii bucureștenilor?”, s-a întrebat retoric Armand. Dacă dorește cu adevărat ca Bucureștiul să fie o Capitală cu adevărat europeană, atunci Firea trebuie să-și dea demisia urgent, a mai spus Armand la RFI.

„Doamna Firea știe doar să promită. Sute de autobuze, asta vine să ne spună în fiecare săptămână. Sute de tramvaie, sute de parcări. Scria în programul ei că în vara lui 2017 vor fi deja sute de parcări”, a mai spus consiliera.

Ieri, Gabriela Firea a anunțat că în curând în București va exista o nouă taxă pentru autoturismele care vor circula prin centrul Capitalei, scopul acesteia fiind acela de a reduce poluarea din zonele foarte aglomerate.

„Printr-o consultare publică adecvată, credem că se va ajunge și la instituirea unei taxe de centru pentru protejarea mediului înconjurator, a clădirilor de patrimoniu, și pentru decongestionare. (…) Avem foarte multe rable în București. Cetățenii ar dori să folosească transportul în comun, dar nu este unul de calitate, nu putem să dăm vina pe cetățeni că nu s-a înnoit cum ar trebui parcul auto în ultimii 20 de ani. Facem tot ce este omenește să recuperăm aceste întârzieri”, a spus edilul, fără să dea, însă, un termen până la care va fi introdusă aceasta.

Primarul General a ținut să precizeze că va face un sondaj ca să afle ce își doresc bucureștenii pe această temă și că e nevoie de o astfel de taxa pentru reducerea poluării, mai ales în zona central, acolo unde traficul este foarte intens. Totuși, șoferii nu vor plăti nimic în plus până când nu vor fi implementate și celelalte programe ale PMB, precum terminarea parcărilor de reședință și a celor de tip park&ride sau cumpărarea de autobuze noi.

Firea cere o derogare de la Guvern ca să poată împrumuta mai mulți bani la Primărie

De asemenea, Gabriela Firea s-a declarat nemulțumită de faptul că pragul de împrumut impus tuturor primăriilor este de 21 de milioane de euro, argumentând că nu e normal ca suma să fie aceeași și pentru orașele cu 3.000 de locuitori și pentru cele cu trei milioane și precizând și că Primăria București ar putea încheia un acord de 100 de milioane de euro cu Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) pentru achiziția a încă 200 de autobuze și cofinanțarea unui proiect de termoficare.

Astfel, primarul general a cerut de la Guvern o derogare de la această regulă: „Am aflat și noi cu stupoare că există o limită de 21 de milioane de euro pentru achizițiile primăriilor”, a spus Gabriela Firea la o dezbatere economica.net.

„Cerem ajutorul Guvernului, lui Ionuț Mișa. Pentru aceste 100 milioane de euro, trebuie să achităm o cofinanțare de 49%”, a explicat aceasta, adăugând că soluția este să se facă o derogare pentru municipiile mari și în funcție de proiect.

După ce Gabriela Firea a anunțat că Primăria Capitalei îi va întreba pe bucureșteni dacă doresc introducerea unei taxe de mediu, consilierii generali au precizat, pentru agenția de presă MEDIAFAX, că un astfel de proiect este dificil de implementat.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
INTERDICȚIE clară pentru românii cu casă la curte. Statul nu-ți dă voie să treci de...
Alte vești proaste de la meteorologi. Ploi abundente, vineri
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Ziua în care sute de mii de oameni au ieşit în stradă pentru Regele Mihai