• Publicat:
Politică

Codrin Ștefănescu: Este important să facem CEx luni, și-a băgat dracul coada în partid

Codrin Ștefănescu: Este important să facem CEx luni, și-a băgat dracul coada în partid
Detalii pe Gândul.

„Eu cred că nu asistăm la un alt caz Grindeanu. Avem o problemă serioasă și trebuie să o recunosc. Ca urmare a unor declarații din ultima vreme a colegilor noștri și urmare a altor lucruri ca lipsa de comunicare, faptul că de câteva zile se amplifică de o sută de ori situația din partid, am considerat că este foarte important să facem un CExN fulger luni, în care tema principală ar fi să ne reglăm toate problemele și să vedem cum au ajuns în spațiul public aceste probleme amplificate cu o sută de ori, cu o mie de ori”, a declarat Ștefănescu, la Atena3.

Secretarul general-adjunct al PSD a adăugat că în ședința de luni se va discuta despre frământările din partid.

„Am primit o avalanșă de mesaje de la colegi din țară ca să ne potolim, am vorbit cu mai mult de 100 de primari care atrag atenția că nu putem să stăm așa și să comunicăm fiecare cum vrea, nu știu de ce ne certăm. (…) Vom discuta nimic din ceea ce se aștepta să discutăm la Iași. Nu o să avem timp de așa ceva. Vom discuta doar despre ce ne frământă și cum am ajuns noi de la începutul anului să fim pe toate paginile ziarelor, și aici și peste hotare și să se vorbească despre războiul din PSD. (…) Și-a băgat dracul coada în PSD. Nu l-am indentificat. La Grindeanu a fost Ponta, acum nu cred că dracul e de aici, de la noi. Face un lucru mai grav. Trebuie o concluzie luni și o declarație de presă comună, cu ochii pe noi sunt un milion de membrii de partid și de români care ne-au votat”, a declarat Codrin Ștefănescu.

Secretarul general-adjunct al PSD a precizat că situația actuală nu e similară cu cea a precedentului Guvern, condus de Sorin Grindeanu.

„Tudose nu e Grindeanu, să ne lămurim. Cu Grindeanu am încercat să rezolvăm problema până în ultima secundă. (…) Când domnul dracu’, Ponta, a venit lângă el, Grindeanu a luat-o razna. A trebuit să băgăm moțiune împotriva unui om, confiscase Guvernul și nu era Guvernul lui. Nu e aceeași situație. Vom detensiona toată această situație luni, credeți-mă. Eu cred că vom intra în normal”, a susținut Ștefănescu.

Președintele Comisiei SRI, senatorul PSD Claudiu Manda, a solicitat convocarea urgentă a CExN al partidului, precizând că o impune situația din ultimele zile, la acest apel raliindu-se fostul ministru al Fondurilor Europene, Rovana Plumb, și liderul PSD Neamț, Ionel Arsene. De asemenea, aceeași solicitare au făcut-o primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, filiala din Vaslui a PSD și social-democrații din județul Olt.

Inchide