Codrin Ștefănescu pune punctul pe „i”: Nimeni din partid nu a văzut încă sondajele pentru prezidențiale. Mulți candidați nici măcar nu apar în ele

Codrin Ștefănescu pune punctul pe „i: Nimeni din partid nu a văzut încă sondajele pentru prezidențiale. Mulți candidați nici măcar nu apar în ele
Publicat: 22/07/2019, 18:53

„Până acum, când mai sunt câteva ore până la CEx, nimeni din partid, niciunul dintre primari, șefii de județe, niciunul dintre senatori sau deputați, nimeni din electoratul nostru și niciun român nu știe sondajele reale pe care PSD le-a achitat și le-a făcut în ultimele patru săptămâni legate de cum este în sondaje fiecare candidat. În România în acest moment există o mare parte din electorat care dorește mai departe dreptate până la capăt, drepturi și libertăți, să nu se mai petreacă abuzuri în România. Ar dori un candidat care să nu uite de acest tip de mesaj. Din păcate în acest moment nu avem nici măcar un candidat. Mâine la CEx se va stabili, probabil, un candidat care nu știu cum apare în sondaje și ni se cere nouă tuturor să îl susținem pe acest candidat. Că vine din afara partidului, din interior, nu știu ce să zic, părerea în interior este împărțită. Nu prea suntem mulțumiți mai deloc cu acest lucru”, a afirmat Codrin Ștefănescu, la Antena 3.

Fostul secretar general al PSD a declarat că sunt social-democrați care și-au exprimat dorința de a candida la prezidențiale, dar nu apar în sondaje.

„Fifor și Teodorovici au anunțat azi că au renunțat la candidatura pentru prezidențiale. Nici nu știu exact dacă erau în sondaj. Liviu Pleșoianu și Gabriela Firea nu sunt băgați în seamă. Din câte am înțeles eu, că sondajele sunt secrete, ei nici măcar nu au fost trecuți în sondaje și totuși Gabriela Firea apare în foarte multe sondaje făcute la fel ca și Liviu Pleșoianu…Pleșoianu a mai și candidat la Congres și a luat un număr de voturi foarte important la Congres, ceea ce arată că mai mult de un sfert din delegații congresului, adică o sută și ceva de mii de membrii de partid ar merge pe această variantă. Olguța Vasilescu este scârbită de tot și sentimentul este împărtășit inclusiv de mine. Prin urmare am zis cine a mai rămas în cursă din partea PSD”, a adăugat Ștefănescu.

El a subliniat că PSD trebuie să intre în turul doi la alegerile prezidențiale.

„Eu trebuie să fiu sigur că acest candidat al meu din PSD intră în turul doi. Este un coșmar pentru mine să mă gândesc că în turul doi va intra Barna și cu Klaus Iohannis, iar electoratul nostru va trebui să meargă la vot în turul doi să aleagă între răul cel mai mic, iar noi va trebui să venim să explicăm în turul doi dacă, doamne ferește nu intrăm, care e răul cel mai mic. Este cumplit. Avem obligația în fața electoratului să intrăm în turul doi. Ca să intrăm în turul doi trebuie să avem un candidat care să îndeplinească trei criterii: să nu își schimbe discursul public, să fie votat de către congresul mare, cu patru mii de delegați”, mai spune social-democratul.

Codrin Ștefănescu a adăugat că mulți pesediști nu se simt „în regulă” cu privire la condițiile impuse de partid, iar congresul convocat pe 3 august pentru validarea prezidențiabilului PSD e mai mult „o adunare”.

„Ăla va fi un congres mai restrâns. 1500 de delegați nu reprezintă un congres. E o adunare.Tot ce a declarat Gabriela Firea, Liviu Pleșoianu, Șerban Nicolae sunt corecte. Lucrurile nu sunt în regulă aici. Eu ca pesedist, ca și mulți alții, nu ne simțim în regulă în condițiile de față. Habar nu am ce vor decide mâine colegii noștri care văd că aplaudă absolut orice în ultima perioadă, inclusiv aberațiile pe care începem să le susținem care erau în punctele opoziției”, a mai afirmat Ștefănescu.

Biroul Politic Național al PSD va avea loc marți, la Parlament, începând cu ora 11:00. Social-democrații vor alege candidatul partidului pentru alegerile prezidențiale, urmând ca mai apoi propunerea să fie validată în Comitetul Executiv, începând cu ora 12:00.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Mama Andreei Morega, studenta ucisă la Timișoara, a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Hidroelectrica, prima propunere de dividend de când este companie listată la Bursa de Valori: 13,99...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Noua regulă de pe 31 MARTIE. Este absolut OBLIGATORIU pentru milioane de români care călătoresc
Prințul Harry, presat de Meghan să se împace cu Familia Regală. Este un interes la...
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Topirea calotelor glaciare modifică forma Pământului și îi accelerează rotația