Comisia parlamentară privind Roșia Montană va fi condusă de deputatul PSD Iulian Iancu

Comisia parlamentară privind Roșia Montană va fi condusă de deputatul PSD Iulian Iancu
Publicat: 16/09/2013, 08:53
Actualizat: 16/09/2013, 08:53

Comisia parlamentară specială pentru proiectul privind Roșia Montană, ce urmează a fi constituită marți prin votul plenului Parlamentului, va fi condusă de către deputatul PSD Iulian Iancu, au declarat duminică, pentru MEDIAFAX, surse parlamentare.

Iulian Iancu este președintele Comisiei pentru industrii și servicii din Camera Deputaților.

La nivelul USL s-a decis ca șefia Comisiei parlamentare speciale pentru proiectul privind Roșia Montană să revină social-democraților, au mai precizat sursele citate.

Constituirea comisiei speciale urmează să fie aprobată marți în plenul celor două Camere ale Parlamentului. Comisia urmează să aibă în jur de 20 de membri din toate grupurile parlamentare, în funcție de algoritmul politic.

Minerii de la Roșia Montană, care s-au blocat în subteran de cinci, respectiv trei zile, au ieșit din mină, duminică seară, după aproape o oră de la momentul în care premierul Victor Ponta a coborât la ei, primul-ministru spunându-le acestora că le va aduce Comisia parlamentară.

Premierul a ieșit din subteran alături de minerii care protestau acolo de miercuri, respectiv de vineri, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„Le-am promis că se face comisie și aducem aici comisia, să se decidă aici”, a afirmat premierul Victor Ponta, la ieșirea din galerie.

Totodată, primul-ministru a declarat că nimeni nu se poate antepronunța în privința situației minerilor de la Roșia Montană, pentru că „nu știu ce viață au oamenii aceștia”.

Liderul PNL Crin Antonescu a declarat, joi, după întâlnirea cu Victor Ponta, că PSD a convenit să se revină la constituirea unei Comisii parlamentare speciale pentru Roșia Montană și retragerea procedurii de urgență pentru proiectul de lege.

„Eu mi-am reafirmat convingerea că este un proiect care în mod normal se asumă sau nu se asumă de către Guvern. Domnul prim-ministru a rămas pe ideea că proiectul a fost înaintat în Parlament. PSD a convenit, vorbesc de domnul Ponta în calitate de lider PSD, să revenim la formula convenită inițial, a unei comisii speciale în Parlament, deci să solicite retragerea procedurii de urgență, comisie la care nu m-am opus niciodată și care să se constituie după retragerea procedurii de urgență din Senat”, a spus Antonescu, după întâlnirea pe care avut-o cu premierul Victor Ponta și alți lideri din USL la cabinetul său de la Senat.

El a precizat că la nivelul comisiei speciale ar urma să aibă loc audieri ale tuturor părților implicate în proiectul Roșia Montană.

La rândul său, premierul Victor Ponta a declarat, joi, că a convenit cu liderul PNL Crin Antonescu constituirea unei comisii parlamentare care să fie o platformă democratică de dezbatere a proiectului privind Roșia Montană și în care să fie prezentate toate datele despre acesta.

Președintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, vineri, la Gura Humorului, după ședința BPN, că PDL nu susține înființarea unei comisii parlamentare privind exploatarea de la Roșia Montană și cere Guvernului să corecteze proiectul și să-l adopte prin Hotărâre de Guvern.

Președintele Traian Băsescu a declarat, duminică, răspunzând unei întrebări referitoare la Legea privind Roșia Montană trimisă de Guvern la Parlament, că aceasta va fi respinsă de Curtea Constituțională întrucât se va constata că este neconstituțională, neputând fi dată o lege care să vizeze o firmă

„Nu este legal să stabilești o firmă care face o exploatare prin lege. Va fi respinsă cu siguranță de Curtea Constituțională. Este doar un joc politic”, a declarat, duminică, la Țebea, în județul Hunedoara, președintele Traian Băsescu, răspunzând unei întrebări referitoare la Legea privind exploatarea de la Roșia Montană, trimisă Parlamentului.

Șeful statului a spus că marea problemă este că, după ce se va face o lungă dezbatere în Parlament, se va constata că legea este neconstituțională.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Dispare numerarul? Decizia finală UE pentru plata cu BANCNOTE
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Trei turiști s-au pozat goi pe una dintre cele mai importante atracții din Namibia