Comisie de anchetă pentru creditul lui Băsescu

Comisie de anchetă pentru creditul lui Băsescu
Publicat: 19/11/2013, 11:38
Actualizat: 31/07/2014, 08:33

Biroul Permanent al Senatului a votat în favoarea înființării unei subcomisii de anchetă privind acordarea de către CEC Bank a creditului de aproape un milion de euro fiicei președintelui Ioana Băsescu. În favoarea demersului au votat 10 senatori, doi au fost împotrivă, iar unul s-a abținut.

Propunerea a fost făcută de senatorul PSD Cosmin Nicula și va fi supusă și votului plenului. Potrivit acestuia, subcomisia va ancheta activitatea CEC Bank, iar raportul are termen pe 18 decembrie. Subcomisia va ancheta activitatea CEC Bank pentru a determina dacă creditul Ioanei Băsescu a fost acordat preferențial sau nu.

„Cred că e cazul să vină să dea câteva explicații cu privire la ultimele evenimente pe care le-am văzut cu toții pe toate posturile de televiziune. Va fi invitat și președintele Radu Ghețea să prezinte un raport de activitate asupra activității pe care o desfășoară în cadrul CEC. Vom audia conducerea CEC și toate persoanele implicate sau asupra cărora planează suspiciuni de corupție sau de altă natură. Îl vom invita la audieri și pe vicepremierul Daniel Chițoiu. Ne interesează și acest subiect (cazul Ioanei Băsescu n.r.). Să vedem în ce măsură orice persoană se încadrează penttu un asemenea credit la CEC, orice cetățean din România merită să beneficieze de un credit atât de performant acordat de CEC”, a declarat Nicula, la finalul ședinței Biroului Permanent.

Antonescu: PNL este de acord

Liderul PNL, Crin Antonescu, a declarat că liberalii sunt de acord cu înființarea unei comisii parlamentare, dar aceasta nu va fi pentru implicarea procurorului Papici în cumpărarea terenului de către Ioana Băsescu, ci pentru a discuta despre conducerea CEC și modul în care s-a acordat creditul pentru fata președintelui.

„Am mai spus, este regretabil, absolut regretabil că îl putem vedea pe președintele României dezbătând de la pupitrul prezidențial problema unei rude. Este regretabil, chiar jenant să-l vedem că încearcă să ne convingă sau să îi convingă pe oamenii tineri din această țară, chiar cu câștiguri bune, că e foarte ușor să obții un credit de un milion de euro într-o săptămână și de asemenea este absolut regretabil că putem vedea și un consilier prezidențial, domnul Rădulescu care explică cu nonșalanță cum în această calitate s-a ocupat de pregătirea tranzacției. În rest, în rest, sunt chestiuni, cele privitoare la legalitatea, la alte lucruri asupra cărora nu pot să mă pronunț”, a declarat Antonescu.

Antonescu a precizat că la început a fost pentru înființarea unei comisii parlamentare care să analizeze implicarea procurorului Papici în cumpărarea terenului, dar după declarațiile șefului ANRP, care a afirmat că implicarea DNA a fost legală, o astfel de comisie „nu mai avea obiect”.

„Acum eu înțeleg că discutăm despre o comisie care să discute despre conducerea CEC, modul în care s-a făcut acest împrumut, dacă președintele s-a implicat sau nu”, a spus Antonescu.

Liderul PNL a precizat că ministrul de Finanțe nu are un mandat special din partea PNL pentru a-l schimba pe Ghețea de la conducerea CEC.

„Domnul Chițoiu nu are un mandat special din partea PNL-ului să îl schimbe pe domnul Ghețea pentru că PNL-ul consideră că activitatea unor instituții bancare, CEC-ul e o instituție foarte importantă, activitatea lor nu poate fi judecată în biroul politic al Partidului Național Liberal. În momentul în care am delegat pe cineva, l-am propus, l-am susținut, îl susținem ca Ministru de Finanțe, în această calitate pe criterii strict profesionale, și bineînțeles operând în baza unor legi și în baza unor criterii care nu sunt de natură politică, domnia sa ia o decizie”, a spus Antonescu.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat din Cehia la o terasă din România unde...
Roxana i-a șocat pe toți de 1 mai! A ajuns să fie cea mai tunată,...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Primele rezultate în cazul fetiței de 4 ani care a murit după ce a mâncat...
Stațiunea montană din România care este unică în toată Europa. Puțini turiști de la noi...
Declarații scandaloase ale unei vedete. Cum face sex la 85 de ani: „Încă pot să-mi...
Craterul din Slănic se mărește: a înghițit un stâlp și a dus la noi evacuări....
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
Dan Negru, imagini spectaculoase din locul Cinei cea de Taină! Joia Mare vine cu o...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
Marele GENIU al muzicii, îngropat FĂRĂ INIMĂ! S-a aflat abia acum
Putin a împietrit. Vin soldații americani. Decizia SUA se aplică din 9 Mai
Prințul Harry, un nou gest sfidător. Ce scuză bizară a oferit după
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Sebastian, provocat de băieți să o sărute pe Roberta. Cum au reacționat concurenții din casă....
"Nu a murit nimeni, a murit artistul Alex Mica în sufletele voastre". Cântărețul care a...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Guglielmo Marconi, inventatorul telegrafiei fără fir. Părintele radioului modern