Compania de Investiţii şi Dezvoltare Sector 1 o acuză pe Clotilde Armand că face „afirmații neacoperite și încearcă să denigreze conducerea actuală” a instituției: „Vrea să ne desființeze cu orice preț”

Compania de Investiţii şi Dezvoltare Sector 1 o acuză pe Clotilde Armand că face „afirmații neacoperite și încearcă să denigreze conducerea actuală” a instituției: „Vrea să ne desființeze cu orice preț”
Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand / Sursă Foto: Mediafax Foto
Publicat: 24/11/2022, 13:23
Actualizat: 24/11/2022, 14:33

Compania de Investiţii şi Dezvoltare Sector 1 (CIDS1) o acuză pe Clotilde Armand că face „afirmații neacoperite și încearcă să denigreze conducerea actuală” a instituției. Reacția vine după ce primarul Sectorului 1 a spus, cu o zi în urmă, că 1.200 de nebulizatoare de bio-decontaminare, cumpărate de fosta administrație locală, au fost scoase la licitație publică de către Compania de Investiții și Dezvoltare Sector 1 S.A., structură aflată în subordinea Consiliului Local Sector 1.

„Primarul sectorului 1 face afirmații neacoperite și încearcă să denigreze conducerea actuală și o echipă de specialiști CIDS1 a căror singură vină este că lucrează la o companie publică din structura administrației locale pe care edilul și-a propus să o desființeze cu orice preț, fără să dialogheze real și fără să răspundă formal la propunerile constructive vizând activitatea acesteia, în beneficiul cetățenilor din sectorul 1.

În postarea sa de pe pagina personală de Facebook, doamna primar Clotilde Armand face afirmația că vânzarea prin licitație publică a nebulizatoarelor achiziționate în anul 2020 în timpul pandemiei de Covid-19, este o încercare de a distruge probe”, a transmis Compania de Investiții Sector 1, într-un comunicat de presă.

În replică la această afirmație, instituția transmite că actuala conducere a CIDS1 aplică în mod transparent și cu respectarea actelor normative în vigoare,
toate etapele necesare ducerii la îndeplinire a Deciziei Curții de Conturi a României nr.11 din 2022 care a impus companiei următoarea măsură:

„Stabilirea întinderii prejudiciului cauzat de achiziția celor 1.200 de nebulizatoare, pentru care nu se justifică necesitatea achiziției, iar unitățile școlare nu dispun de aprobările și avizele legale impuse pentru utilizarea acestora, înregistrarea în contabilitate a debitului, dispunerea măsurilor legale privind recuperarea sumelor plătițe și reîntregire aportului la capitalul social din care au fost efectuate aceste achiziții. Termen de realizare : 31.08.2022”.

„Mai mult, în misiunile procurorilor DNA desfășurate la sediul CIDS1 legate de instrumentarea dosarului achiziției respective, nu a fost niciodată solicitată instituirea sechestrului pe bunurile achiziționate și nici nu a fost primită vreo comunicare oficială că acestea reprezintă probe în cazul investigat.

Conducerea companiei asigură cu responsabilitate gestionarea legală și judicioasă a resurselor existente, luând permanent masuri de reducere a costurilor si de maximizare a veniturilor companiei din orice surse posibile și se conformează legilor și deciziilor organismelor care îi evaluează activitatea. Astfel, iată – punct cu punct – demersurile întreprinse pentru punerea în aplicare a măsurii de mai sus a Curții de Conturi, precum și hotărârilor luate de organele statutare ale companiei:

  • stabilirea prejudiciului s-a făcut prin inventarierea și evaluarea obiectelor;
  • aplicarea procedurii de valorificare a obiectelor a fost făcută conform legii;
  • publicarea pe portalul de achiziții publice SICAP a anunțului privind vânzarea;
  • demararea procesului etapizat de vânzare prin licitație publică cu strigare la sediul companiei a celor 3 loturi de nebulizatoare.

Precizăm totodată că procedura de vânzare la licitație publică cu strigare a avut loc în trei runde, ultima runda s-a încheiat azi la ora 16.30”, conform companiei.

Ce spune Clotilde Armand

„Mare atenție. Consilierii locali PNLPSD de la Sectorul 1 încearcă să distrugă probele procurorilor și să-l salveze pe fostul primar. Probele din ancheta DNA din dosarul lui Tudorache sunt vândute la licitație publică de către compania subordonată Consiliului Local Sector 1 și condusă de directoarea numită de consilierii PNL. Un număr de 1.200 de nebulizatoare de bio-decontaminare, cumpărate la suprapreț de fosta administrație locală, au fost scoase la licitație publică de către Compania de Investiții și Dezvoltare Sector 1 S.A., structură aflată în subordinea Consiliului Local Sector 1.

Primăria Sectorului 1 nu a fost consultată cu organizarea acestei licitații publice, administrarea Companiei fiind realizată prin intermediul reprezentanților numiți de Consiliul Local Sector 1.

Cele 1.200 de nebulizatoare de bio-decontaminare au fost achiziționate, în septembrie 2020, la prețuri supraevaluate, cu suma de totală 17.880.000 lei. Fosta administrație nu a folosit deloc aceste nebulizatoare, din cauza faptului că acestea trebuie să fie manipulate doar de către persoane autorizate în acest scop.

Curtea de Conturi a constatat, în 2021, că în acest caz a fost organizată o procedură formală pentru achiziția celor 1.200 de nebulizatoare, fără aprobarea Consiliului Local Sector 1 a rectificării bugetului de venituri și cheltuieli, în care se prevăd aceste cheltuieli și fără posibilitatea utilizării acestora de către beneficiari. Consecințele economico – financiare ale abaterilor de la legalitate și regularitate: prejudicierea bugetului Companiei de Investiții și Dezvoltare Sector 1 S.A.

Contractul de achiziție publică este anchetat, în acest moment, de procurorii DNA. Un număr de 55 de persoane – doi foști primari, funcționari publici, oameni de afaceri – și mai multe firme sunt puse sub acuzare. În acest dosar, Camera Deputaților a avizat favorabil încuviințarea percheziției informatice în cazul unui fost primar.

Primăria Sectorului 1 face demersuri pentru ca aceste posibile tentative de distrugere a unor probe să fie aduse la cunoștința procurorilor”, a transmis Clotilde Armand, pe Facebook.

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Ce s-a întâmplat la scurt timp după ce sicriul cu trupul neînsuflețit al Mioarei Roman...
FOTO. Cum arată tânăra acuzată că s-a culcat cu jumătate din vestiarul echipei de fotbal...
Forțați să se violeze între ei, legați de copaci sau înfometați. Cum sunt pedepsiți soldații...
Răzvan a murit după ce medicii l-au trimis acasă cu antibiotic! 'Dacă i se făcea...
Un luptător MMA din Republica Moldova este individul care a bătut-o cu sălbăticie pe tânăra...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Cum arată casele vedetelor din România. Vlăduţa Lupău, Cătălin Măruţă sau Andreea Marin au investit...
3 premiere Dacia la Geneva 2024. Duster, cel mai frumos SUV de la SALON? GALERIE...
VIDEO - Moștenirea lăsată de Mioara Roman! Cine va trebui să plătească datoriile rămase
Pensionarii cărora nu li s-au adăugat sporurile la recalculare. Veniturile reale ar putea avea o...
Tamás Sulyok a fost desemnat noul preşedinte al Ungariei / Iohannis îi transmite felicitări
Ce i-a dus Petre Roman fostei soţii, la priveghi? Cu ce a mers la căpătâiul...
A fost găsit CEVA NEMAIVĂZUT până ACUM pe suprafața unei stele
NOUL VERDICT pe care îl așteaptă SIMONA HALEP. Este procesul de 10 milioane de dolari
Românii nu mai cumpără online. Motivele pentru care a căzut piața
Cine sunt concurenții de la Asia Express sezonul 7. Acestea sunt cele 9 perechi care...
BANCUL ZILEI. Bulă: Nevastă-mea a bușit mașina! Ștrulă: Sper că nu este rănită!
Probleme pentru Cristiano Ronaldo după un gest făcut la finalul unui meci din Arabia Saudită