Concluziile primului Birou Permanent Național al PSD după zece luni, fără Dragnea. Grindeanu, chestiunea „statistică” ce trebuie rezolvată

Concluziile primului Birou Permanent Național al PSD după zece luni, fără Dragnea. Grindeanu, chestiunea „statistică ce trebuie rezolvată
Publicat: 24/07/2017, 14:47

Liderii social-democrați s-au întâlnit ultima oară într-o astfel de ședință pentru validarea listei de candidați la alegerile parlamentare din iarna anului trecut. După câștigarea scrutinului, însă, o astfel de reuniune nu a mai fost convocată de liderul PSD, Liviu Dragnea.

La reuniune a venit prim-ministrul Mihai Tudose, care este și vicepreședinte al PSD și face parte, în consecință, din BPN. Alți membri ai Guvernului prezenți la BPN sunt vicepremierii Marcel Ciolacu și Sevil Shhaideh, care este și ministru al Dezvoltării și care va prezenta în ședință detalii despre PNDL.
„Am convenit ca în cursul zilei de mâine și poimâine eu să ma aflu la Timișoara și să discut acolo cu toți factorii politici implicați. Cu Grindeanu rămâne de dezbăzut. Nu mai este membru PSD, am văzut și astăzi discuții în presă referitoare la aceste aspecte. Vă pot comunica că înainte de începerea acestei am consultat baza de date și am văzut că Victor Ponta nu mai e în baza de date. Sorin Grindeanu încă figurează pentru că decizia aparține organizației locale. Au fost discuții exploratorii, să le spun așa, ca până la momentul în care un for politic să poată lua o astfel de decizie să se stabilească o președinție interimară. Domnul Căprar și domnul Andea să coordoneze activitatea organizațiilor județene”, a declarat secretarul general al PSD, Marian Neacșu, la finalul BPN-ului.
Acesta a precizat clar că fostul prim ministru Grindeanu nu mai este membru PSD și că numele său în baza de date a partidului este doar o chestiune„statistică”: „În urma deciziei CEx nu mai este membru al PSD, și v-am spus că în baza de date care este un operator statistic, figurează pentru schimbările sunt operate de organizație. În momentul acesta o conducere a PSD Timiș există. Domnul Călin Dobra este președintele executiv al organizației și, până la alte decizii, preia activitatea organizației”, a mai spus Neacșu.
Dragnea a mers pe mâna CEx-ului partidului atunci când au fost luate decizii importante, fiind acuzat în repetate rânduri că folosește forul de conducere al formațiunii mai ales pentru excluderile membrilor care l-au contestat și pentru aplicarea de sancțiuni – cazul lui Mihai Chirica sau al lui Sorin Grindeanu.

În fapt, Dragnea a fost de mai multe ori contestat cu privire la modalitatea în care înțelege să conducă partidul, atât Ponta, cât și Grindeanu acuzând că BPN nu a mai fost convocat, pentru că liderul social-democrat se folosește doar de CEx pentru a-și atinge scopurile.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase