• Publicat:
  • Actualizat:
Politică

Condiția pentru ca Cioloș să devină președintele PNL. Gorghiu: În momentul acesta legea partidelor este foarte limpede

Condiția pentru ca Cioloș să devină președintele PNL. Gorghiu: În momentul acesta legea partidelor este foarte limpede
Președintele PNL, Alina Gorghiu, a declarat, marți, că doar un membru de partid poate fi președintele PNL, afirmând că s-ar bucura dacă Dacian Cioloș s-ar înscrie și că, potrivit legii, Congresul în care liberalii își vor alege conducerea va avea loc anul viitor.
„În momentul acesta legea partidelor este foarte limpede, doar un membru de partid poate deveni președinte de partid. (…) Congresul va fi în anul 2017 (…) dacă Dacian Cioloș va dori să se înscrie în PNL ceea ce ar fi un lucru de dorit de mine cel puțin, dar și de colegii mei vom vedea atunci”, a declarat președintele PNL, Alina Gorghiu, întrebată dacă Dacian Cioloș ar putea fi președintele PNL.
 
Întrebată dacă PNL îl va mai vrea pe Dacian Cioloș în partid dacă duminică vor obține un scor de 20%, Gorghiu a afirmat că refuză să se lase „păcălită de sondajele PSD”.
 
Ea a susținut că opțiunea PNL pentru Dacian Cioloș care nu este membru de partid arată „deschiderea PNL către oameni care au un execițiu al guvernării demonstrat profesionist”. „Revenind la Dacian Cioloș, cred că este cea mai bună opțiune, fără să fac comparația cu Liviu Dragnea”, a conchis liderul liberalilor.
 
Ea a mai spus că partidul Brătienilor a mai apelat și în trecut la resurse din afara partidului, făcând trimirere la regele Carol.
 
„Tot partidul Brătienilor l-a adus și pe Carol și a făcut ce a făcut, regatul și unirea și tot ce se poate. Am apelat la resurse din afara partidului nu o dată”, a argumentat Gorghiu.
 
Președintele PNL, Alina Gorghiu, a declarat luni seara că ar vrea să audă de la premierul Dacian Cioloș și un mesaj în care să spună că va vota PNL la alegerile din 11 decembrie.
 
„(Dacian Cioloș-n.r) a vorbit foarte frumos despre PNL. A avut un mesaj chiar săptămâna trecută un mesaj care i-a bucurat pe membri noștri de partid. Vă mai spun pentru că suntem între noi că m-ar bucura foarte tare să aud și un mesaj în care va spune că votează PNL. (…) Pe cale de consecință faptul că este în acest parteneriat asta înseamnă. (…) Nu cred că va avea o rezervă primul ministru să spună public cu cine votează și ce mesaj are pentru alegători”, a spus ea.
 
Dacian Cioloș a pledat, vineri, pentru USR și PNL, „un partid purtător de speranțe”, respectiv „un partid cu tradiție democratică”, afirmând că românii au de făcut o alegere clară între trecut și viitor, pentru o „Românie a bunului simț” și împotriva perpetuării corupției, minciunii și populismului.
Inchide