Condițiile ALDE pentru susținerea unui Guvern bazat pe PNL / Tăriceanu, pregătit să fie premier: Am experiența necesară

Redactor:
Corespondenti
Condițiile ALDE pentru susținerea unui Guvern bazat pe PNL / Tăriceanu, pregătit să fie premier: Am experiența necesară
Președintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu a expus câteva dintre condițiile cu care ar susține un guvern bazat pe PNL: menținerea cotei unice de impozitare și a reformelor care s-au făcut în domeniul Justiției.

Tăriceanu despre momentul ieșirii de la guvernare: Dăncilă nu a făcut reduceri să nu supere rude

Președintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu a vorbit despre momentul în care ALDE a ieșit de la guvernare, spunând că i-a cerut Vioricăi Dăncilă mai multe reduceri pe personal: „mi-a spus că nu poate să reducă numărul de consilieri de la cabinetele parlamentarilor pentru că se supără rudele lor”.

Citiți continuarea…

Tăriceanu, despre un post de premier după alegeri: Cred că am o experiență care ar fi utilă

Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, sâmbătă, la Sibiu, că experiența lui ar putea fi utilă în funcția de premier, după alegerile prezidențiale. „Să știți că până mă retrag din politică, nu spun că nu mă interesează”, a mai spus liderul ALDE.

Citiți continuarea…

Tăriceanu a declarat sâmbătă, într-o conferință de presă la Sibiu, că i-a transmis președintelui Klaus Iohannis, la consultări, că ALDE va susține condiționat în Parlament, fără să dea un cec în alb, „un guvern bazat pe PNL și condus de un premier PNL”.

„Avem câteva condiții la care în momentul de față reflectăm și pe care le vom prezenta viitorului premier, atunci când va veni să facem discuțiile legate de votul pe care presupun că și-l dorește și de care are nevoie pentru desemnarea ca prim-ministru”, a spus Tăriceanu.

Întrebat care sunt aceste condiții, liderul ALDE a răspuns că una este legată de menținerea cotei unice de impozitare „care a adus avantaje importante pentru economia românească, pentru întreprinzători și pentru salariați”.

„Am mai spus un lucru, că nu vom accepta ca reformele care s-au făcut în domeniul Justiției și care au permis în recâștigarea independenței judecătorilor să fie amenințate. Nu vreau să ne reîntoarcem la o republică a procurorilor, nu vreau să ne reîntoarcem la o Românie care este condusă din nou prin protocoale secrete între serviciile de informații – procuror și alte componente ale Justiției”, a declarat Tăriceanu.

Acesta a adăugat că ALDE mai are și alte condiții.

Inchide