Conducerea Parlamentului a decis: Marți și miercuri vor fi audiați miniștrii, iar votul va fi luni / Orban: Vom merge pe calendarul BPR. Lumea îi va judeca! / Meleșcanu: Miercuri a fost Colectiv și poate nu e cea mai bună zi

Conducerea Parlamentului a decis: Marți și miercuri vor fi audiați miniștrii, iar votul va fi luni / Orban: Vom merge pe calendarul BPR. Lumea îi va judeca! / Meleșcanu: Miercuri a fost Colectiv și poate nu e cea mai bună zi
Publicat: 28/10/2019, 14:27

ORA 14:22 Orban, despre învestirea Guvernului: Vom merge pe calendarul hotărât de BPR. Lumea îi va judeca!

Ludovic Orban a declarat, după ce a aflat că propunerea de calendar înaintată de PNL pentru învestirea noului Guvern a fost respinsă de conducerea Parlamentului, că va respecta calendarul votat cu majoritatea PSD în Birourile permanente reunite. „Lumea îi va judeca”, a apreciat premierul desemnat.

„Am anunțat din capul locului că, având majoritate în Birourile permanente reunite, așteptarea noastră este limitată ca ei să țină cont de argumentele mai mult decât solide pe care le-am formulat pentru a susține propunerea calendarului de învestitură pe care am făcut-o. Asta este! Lumea îi va judeca. Dacă în ciuda acestor argumente și a acestor urgențe majore pe care le-am prezentat, dacă în ciuda cutumelor pe care le-am prezentat inclusiv pentru pentru guvernelor lor, ei din niște calcule electoraliste și politicianiste, ca să nu le spun de altă natură, decid un alt calendar de învestitură, asta e. Vom merge pe calendarul care este hotărât de Birourile permanente reunite, în conformitate cu Constituția și cu regulamentul ședințelor comune și vom obține învestitura Guvernului atunci când va avea loc votul în plen”, a declarat, luni, liderul PNL, Ludovic Orban.

Acesta a precizat că a prezentat, în ședința Birourilor permanente, termenele în care au fost învestite guvernele după 2016.

„Învestirea Guvernului Sorin Grindeanu – pe data de 3 ianuarie 2017 a fost primită de Parlament scrisoarea candidatului desemnat, însoțită de program și lista Guvernului, pe data de 4 ianuarie 2017 au avut loc audierile. (…) Guvernul Tudose – pe 28 iunie 2017 a fost primită scrisoarea care a cuprins programul și lista Guvernului, audierea miniștrilor și votul au avut loc pe 29 iunie 2017. În ceea ce privește învestirea Guvernului Dăncilă, pe data de 26 ianuarie 2018, era vineri, a fost trimisă lista și programul audierilor miniștrilor și votul în plen a avut loc pe data de 29 ianuarie, prima zi lucrătoare”, a explicat Ludovic Orban.

Teodor Meleșcanu a anunțat, luni, că audierea miniștrilor din noul Guvern Orban va avea loc marți și miercuri, de la 9.00 dimineața până seara, urmând ca votul pentru învestirea Executivului să fie dat în plenul reunit de luni, de la ora 14.00.

ORA 13:45 Condiții UDMR pentru a susține Guvernul PNL:buget până în 15 decembrie și 6% din PIB pentru educație

UDMR a pus o serie de condiții pentru a susține Guvernul PNL, acestea fiind trecute în acordul politic care va fi semnat luni.

Printre ele se numără elaborarea bugetului pe anul viitor până în 15 decembrie, 6% din PIB pentru educație sau neadoptarea de legi prin OUG.

Citiți continuarea…

ORA 13:20 Meleșcanu, despre votul pe noul Guvern: Miercuri a fost Colectiv și poate nu e cea mai bună zi

Teodor Meleșcanu a declarat că ziua de miercuri nu este potrivită pentru votul de învestire a noului Guvern deoarece pe acea dată, 30 octombrie, a avut loc tragedia de la Colectiv. Acesta a precizat că audierea propunerilor de miniștri joi nu este adecvată deoarece atunci este sărbătoarea morților.

„Există anumite sensibilități de care a trebuit să ținem seamă. Adică miercuri a fost Colectiv și am găsit cu toții că poate nu e cea mai bună zi pentru activitatea Parlamentului și pentru joi, când se puteau face în continuare audieri s-a ajuns la concluzia că e sărbătoarea morților și nu putem să o facem, s-o forțăm”, a declarat, luni, în Parlament, președintele Senatului, Teodor Meleșcanu.

Întrebat ce legătură are calendarul de învestire a Guvernului cu tragedia de la Colectiv, președintele Senatului a spus: „Întrebați-i pe cei care au ridicat problema”.

Teodor Meleșcanu a declarat că audierea miniștrilor din noul Guvern Orban va avea loc marți și miercuri, de la 9.00 dimineața până seara, urmând ca votul pentru învestirea Executivului să fie dat în plenul reunit de luni, de la ora 14.00. Întrebat de ce a fost respins calendarul propus de PNL, șeful Senatului a precizat că nimeni din Birourile permanente reunite nu a insistat asupra acestui program.

ORA 13:05 Teodor Meleșcanu: Audierile vor fi marți și miercuri, iar votul luni, de la ora 14.00

Președintele Senatului Teodor Meleșcanu a declarat că audierea miniștrilor din noul Guvern Orban va avea loc marți și miercuri, de la 9.00 dimineața până seara, urmând ca votul pentru învestirea Executivului să fie dat în plenul reunit de luni, de la ora 14.00.

„Prin consens s-a adoptat ca pentru candidații la posturile de ministru audierile vor fi în ziua de marți și miercuri, de dimineață de la 9.00 până seara. Am căutat să evităm încălecarea mai multor comisii. Iar pentru luni, s-a decis de asemenea, în unanimitate, ca luni la ora 14.00, să aibă loc ședințele reunite învestitura Guvernului”, a afirmat Teodor Meleșcanu, după ședința de luni a Birourilor permanente reunite ale Camerei Deputaților și Senatului.

Șeful Senatului a mai spus că intervențiile delegațiilor și prezentarea programului de guvernare vor fi făcute, timp de 10 secunde pentru fiecare parlamentar.

„S-a convenit de asemenea ca timpul de prezentare al programului de guvernare și a intervențiilor delegațiilor să fie, potrivit cutumei noastre, de 10 secunde pentru fiecare parlamentar. Vreau să spun că a fost prezent, cu această ocazie, și prim-ministrul desemnat, domnul Orban, care a prezentat lista Guvernului și programul Guvernului. S-a luat notă de ele de către Birourile permanente reunite. Așa că a fost o zi foarte fructuoasă”, a explicat Meleșcanu.

Întrebat de ce a fost respins calendarul propus de PNL, Teodor Meleșcanu a precizat că nimeni din Birourile permanente reunite nu a insistat asupra acestui program.

„Nu a fost o variantă a liberalilor. Nimeni nu a insistat pentru miercuri. Nu a întrunit numărul de voturi necesar și atunci s-a trecut la negocieri, prin intermediul liderilor politici, care au ajuns la o concluzie care a fost adoptată de toată lumea, în unanimitate”, a conchis Meleșcanu.

ORA 12:43 Conducerea Parlamentului a decis ca marți și miercuri să fie audiați miniștrii, iar votul luni-surse

Ședința conducerii celor două Camere ale Legislativului a început luni, la ora 12.00 și este în desfășurare, la ora transmiterii acestei știri. PNL a propus ca marți să fie audiați miniștrii în comisiile parlamentare, iar miercuri, de la ora 10.00 să fie convocată ședința plenului reunit pentru votul de învestitură.

Calendarul transmis de Ludovic Orban a picat însă la vot în reuniunea de luni a conducerii Legislativuui.

Premierul desemnat, Ludovic Orban, participă la ședința de luni conducerii celor două Camere ale Legislativului.

Surse parlamentare au declarat, pentru MEDIAFAX, că PSD ar vrea ca votul pentru învestirea Guvernului să aibă loc într-un plen reunit, luni.

Parlamentarii PSD nu vor fi prezenți în sală, la plenul reunit în care va fi acordat votul de învestitură pentru noul Executiv, a anunțat liderul social-democraților Viorica Dăncilă.

ORA 12:32 Calendarul propus de Ludovic Orban pentru învestirea Guvernului, a picat la vot

Ședința conducerii celor două Camere ale Legislativului a început luni, la ora 12.00 și este în desfășurare, la ora transmiterii acestei știri. PNL a propus ca marți să fie audiați miniștrii în comisiile parlamentare, iar miercuri, de la ora 10.00 să fie convocată ședința plenului reunit pentru votul de învestitură.

Premierul desemnat, Ludovic Orban, participă la ședința de luni conducerii celor două Camere ale Legislativului.

Surse parlamentare au declarat, pentru MEDIAFAX, că PSD ar vrea ca votul pentru învestirea Guvernului să aibă loc într-un plen reunit, luni.

Parlamentarii PSD nu vor fi prezenți în sală, la plenul reunit în care va fi acordat votul de învestitură pentru noul Executiv, a anunțat liderul social-democraților Viorica Dăncilă.

Știrea inițială. Liberalii discută, la ora transmiterii acestei știri despre strategia în campania electorală și cea pentru votul de învestire din Parlament, pentru Guvernul Orban, au adăugat sursele citate. Ședința PNL a început la ora 10.00, la Parlament.

Condițiile vor fi discutate de Ludovic Orban și liderii celor patru formațiunii menționate, iar acordurile ar putea fi semnate după ora 15.00, au mai spus sursele amintite.

Premierul desemnat Ludovic Orban a afirmat că până în prezent are 225 de voturi de la partidele care au anunțat susținerea pentru învestirea Guvernului său. El a adăugat că are angajamente și de la alți nouă parlamentari și, totodată, continuă negocierile, inclusiv cu Pro România.

ALDE are, de la ora 14.00, o ședință a Biroului Politic Central, luni, la Parlament, în care va decide asupra votului de învestitură pentru noul Executiv.

Pentru ca Guvernul să fie învestit sunt necesare 233 de voturi în plenul reunit al Legislativului.

Parlamentarii din PMP, USR și UDMR votează învestirea Guvernului Orban.

Eugen Tomac a anunțat, duminică, după ședința Colegiului Național, că toți parlamentarii PMP vor vota învestirea Guvernului Orban în Parlament, în anumite condiții. Printre cerințele PMP se află asumarea Guvernului PNL că va da atenție proiectelor de infrastructură, dar și un proiect pentru extinderea rețelei de gaze și reducerea numărului de parlamentari la 300. PMP a renunțat însă la condițiile referitoare la înființarea unui Minister pentru relația cu Moldova. Partidul nu mai vrea nici portofolii guvernamentale. Tomac a anunțat că PMP va semna un acord politic cu PNL.

Și liderul USR Dan Barna a anunțat că toți parlamentarii USR vor vota pentru învestirea Guvernului Orban, indiferent de nemulțumirile din partid cu privire la desemnarea anumitor miniștri. Liderul USR a adăugat că luni va semna un acord politic cu premierul desemnat Ludovic Orban.

UDMR vrea, de asemenea, semnarea unui acord de susținere pentru Guvernul PNL. Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a anunțat că Uniunea va semna, luni, acest acord, precizând că șansele de a da un vot de încredere viitorului Executiv sunt foarte bume.

Kelemen Hunor a precizat că după semnarea acordului cu PNL, va avea loc o ședință a grupurilor parlamentare reunite ale UDMR și se va lua o decizie privind votul la investitura viitorului Guvern, probabil în cursul zilei de marți sau miercuri, după audierile miniștrilor sau în timpul acestei proceduri.

PSD și Pro România au anunțat că nu votează Guvernul Orban. Aleșii social-democrați nu vor fi prezență în sală, în plenul reunit în care va fi votat Guvernul, a anunțat liderul PSD Viorica Dăncilă.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O profesoară s-a dus în Dubai ca să mediteze copiii miliardarilor. Un băiat i-a făcut...
Scandal în familia lui Mădălin Păduran, după înmormântare. Narcisa, iubita tânărului, acuzată că a deschis...
FOTO. Imagini incendiare cu Cristina ICH! S-a răzbunat pe Piți jr. și s-a pozat într-un...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Misterul unei crime a fost elucidat după 56 de ani. Cum s-a dat de gol...
Când și unde va fi înmormântat Costel Corduneanu. Familia interlopului a stabilit toate detaliile
Vești TRISTE despre Kate Middleton! Starea de sănătate a Prințesei de Wales nu este deloc...
O nouă taxă ar putea mări preţul biletelor de avion. Pasagerii ar primi în schimb...
Mireasa de 38 de ani a murit la propria ei nuntă, într-o tragedie care a...
Mirela Biftoi ar fi fost ucisă pentru o datorie de mii de lei! Sora ei...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
Sutienele sunt o necesitate de bază care ar trebui să fie scutite de TVA, spun...
EȘEC răsunător pentru cea mai AȘTEPTATĂ misiune de la NASA
Nu te mai primește în avion. Pasagerii sunt obligați să respecte noua regulă
ȘOC ÎN PNL. A fost găsit spânzurat în casă
Ramore și soția lui divorțează la doar 2 luni de la nuntă. Câștigătorul sezonului 13...
Cine este tânărul de 23 de ani care a încetat din viață într-un cumplit accident...
Patrick nu crede în atracția lui Robi față de Julia! Ce au spus Virginia și...
"Mie nu îmi place să ling, după ce am scuipat o dată". Gheorghe Turda, despre...
BANCUL ZILEI. Polițistul către Bulă: - De ce mergeți cu 160 km la oră?
NASA bate în retragere! Aducerea mostrelor de pe Marte costă prea mult