Congres extraordinar al PSD | Alegerile pentru cele trei funcții importante din PSD au fost câștigate de Viorica Dăncilă, Eugen Teodorovici și Mihai Fifor / Discursul noului președinte al partidului: Abia acum încep luptele – FOTO, VIDEO

Publicat: 30/06/2019, 08:10

ORA 18:30Congresul extraordinar al PSD s-a încheiat|Reacțiile liderilor politici. Rovana Plumb, despre Viorica Dăncilă: Cu siguranță va fi un lider bun

Liderul PSD Dâmbovița Rovana Plumb a declarat, întrebată cum va conduce partidul Viorica Dăncilă, comparativ cu Liviu Dragnea, că oamenii sunt diferiți și au un stil propriu de a conduce. Ea a precizat că premierul va fi cu siguranță un lider bun al formațiunii.

„Toți suntem oameni, dar suntem diferiți și cu siguranță fiecare are propria abordare și propriul stil de conducere. Eu o cunosc pe doamna președinte de 20 de ani. Sunt convinsă că PSD sub conducerea doamnei Dăncilă și a întregii conduceri își va recăpăta credibilitatea în fața alegătorilor. Cu siguanță va fi un lider foarte bun”, a afirmat Rovana Plumb, la finalul Congresului extraordinar al PSD, întrebată cum va conduce partidul Dăncilă, în comparație cu Dragnea.

Citește continuarea…

ORA 18:27Dăncilă, după ce a fost aleasă președinte PSD: M-ați votat să primul președinte femeie al PSD. Îmi dau seama de responsabilitate

Viorica Dăncilă le-a transmis, sâmbătă, colegilor că „au votat-o să fie primul președinte femeie al PSD”, precizând că realizează responsabilitatea pe care o are. Ea le-a cerut social-democraților să aibă încredere în echipa de conducere aleasă.

„Dragi colegi, vreau să vă mulțumesc pentru votul de astăzi, votul vostru mă onorează, dar mă si responsabilizează. Știu că nu va un drum ușor, știu că abia acum încep luptele, dar știu că alături de oameni sunteți voi. Sunt mulți aomeni a căror speranță e legată de PSD. Când mi s-a propus funcția de premier…”

Citește continuarea…

ORA 18:25Teodorovici: Nu știu ce înseamnă să fii președinte executiv. Mi-am dorit foarte mult să fiu

Eugen Teodorovici, ales la Congresul de sâmbătă președinte executiv al PSD, a declarat că e plin de emoție și că își dorea de foarte mult timp această funcție. El a afirmat că va lucra pentru oameni.

„Le mulțumesc celor care au avut dorință și plăcerea de a candida. Când m-a chemat Mihai să vorbesc sincer va spun mă gândeam dacă această sală sau în această sală curând se va decide și soartă țării în sensul bun al cuvântului. Deja sunt plin de foarte multă emoție. Nu știu ce înseamnă să fii președinte executiv, mi-am dorit foarte mult să fiu. O să lucrez pentru oameni”, a declarat, după anunțarea votului, Eugen Teodorovici.

ORA 18:20Fifor, după ce a fost ales secretar general PSD: PSD intră într-o nouă etapă. Avem o echipă extraordinară, gata de muncă

Mihai Fifor, ales sâmbătă secretar general PSD, a declarat că partidul a arătat, prin vot, că PSD intră într-o nouă etapă, precizând că noua conducere este o echipă extraordinară, gata să înceapă să lucreze.

„Mulțumesc în numele întregii echipe Congresului pentru modul exemplar pentru care s-au mobilizat astăzi colegii. Este cea mai bună dovadă că acest congres nu este despre funcții sau competiții, ci despre modul în care PSD intră într-o nouă etapă. Avem o echipă extraordinară, gata să înceapă să lucreze în PSD”, a declarat Mihai Fifor.

ORA 18:05Pleșoianu: Mă regăsesc în actualul PSD. Nu mă regăsesc în noua linie ideologică

Liviu Pleșoianu a declarat, întrebat ce crede despre faptul că a primit un număr așa de mare de voturi pentru șefia PSD, că probabil delegații au rezonat cu mesajul său. Deputatul a precizat că încă se regăsește în PSD, însă nu în noua linie ideologică a partidului impusă de noua conducere.

„Probabil că au rezonat, de fapt s-a văzut că sala a rezonat cu mesajul meu. Până la urmă am venit cu un singur gând – să transmit mesajul meu oamenilor simpli de acasă și cred că de aceea a rezonat și sala. Mă regăsesc în actualul PSD, pentru că sunt foarte mulți oameni de calitate, inclusiv în sală. Nu mă regăsesc în noua linie ideologică a PSD, care chiar a devenit noua conducere a PSD”, a afirmat Liviu Pleșoianu, clasat pe locul al doilea în competiție pentru șefia formațiunii.

Acesta a adăugat că există falii în orice partid, inclusiv în USR, precizând că el nu este adeptul devizei „uniți în cuget și simțiri” în PSD.

Citește continuarea…

ORA 17:04 Alegerile pentru cele trei funcții importante din PSD au fost câștigate de Dăncilă, Teodorovici și Fifor

Viorica Dăncilă a fost votată președinte al PSD, de către delegații prezenți la Congresul extraordinar al partidului. Președinte executiv al formațiunii este Eugen Teodorovici, iar secretar general este Mihai Fifor.

Dăncilă a primit 2.828 de voturi pentru a deveni președinte al PSD. Eugen Teodorovici a fost ales președinte executiv cu 2.463 de voturi.

Citește continuarea…

ORA 16:53S-a încheiat votul delegaților la Congresul PSD. Urmează numărarea voturilor

Social-democrații au încheiat procesul de vot pentru alegerea președintelui, președintelui executiv și a secretarului general al partidului, după aproximativ o oră. Urmează numărarea voturilor delegaților.

Votul a fost unul secret, iar cei 3.961 de delegații votează pe trei buletine de vot.

La funcția de președinte al PSD candidează Viorica Dăncilă, Șerban Nicolae, Liviu Pleșoianu și Ecaterina Andronescu.

Eugen Teodorovici, Daniel Suciu, Daniel Florea și Sorin Bota sunt candidații înscriși pentru funcția de președinte executiv, iar pentru cea de secretar general au intrat în cursă Codrin Ștefănescu, Gabriel Petrea, Mihai Fifor, Felix Stroe și Rodica Nassar.

Rezultatul va fi anunțat în cadrul Congresului PSD, după numărarea voturilor.

ORA 16:27 VIDEO – Prima parte a Congresului PSD:

ORA 16:19Șerban Nicolae: Dacă nu i-am convins pe colegi, atunci e vina mea

Șerban Nicolae a declarat, în timp ce delegații votează cele trei funcții de conducere în partid, că dacă nu i-a convins pe colegi să îl voteze la șefia PSD, atunci este vina sa. Acesta a precizat că nu crede că au fost influențați delegații la vot de „dispoziții sau de cine știe ce ordine”.

„Nu îmi dau seama, dar dacă nu i-am convins, atunci e vina mea. Eu cred că toate discursurile au partea lor de influență și bănuiesc că oamenii care votează știu cine a rămas consecvent în opinii și valori”, a afirmat Șerban Nicolae.

Întrebat dacă în opinia sa colegii votează liberi sau poate sunt influențați ori constrânși la vot, Șerban Nicolae a răspuns: „Nu cred că se vor lăsa influențați de dispoziții sau de cine știe ce ordine”.

ORA 16:03Viorica Dăncilă, despre huiduielile la adresa lui Marian Oprișan: Dezaprob o astfel de manifestare

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat că dezaprobă comportamente precum cele ale social democraților care l-au huiduit, sâmbătă, pe președintele PSD Vrancea, Marian Oprișan, la Congresul PSD, precizând că „cine a făcut acest lucru nu cred că a procedat într-un mod normal”.

„Da, am văzut acest lucru (huiduielile la adresa lui Marian Oprișan -n.r.). Eu dezaprob o astfel de manifestare. Nu cred acest lucru (că sunt de la organizația Teleorman – n.r.), dar cine a făcut acest lucru nu cred că a procedat într-un mod normal”, a declarat Viorica Dăncilă, după Congresul PSD.

ORA 16:01Oprișan, despre huiduieli: A fost cu premeditare de la organizațiile Olt, Dolj și Teleorman

Marian Oprișan a declarat că liderii organizațiilor PSD Olt, Dolj și Teleorman i-au pus pe social-democrați să îl fluiere și să îl huiduiască atunci când a urcat pe scena Congresului. Acesta a precizat că a fost intransigent cu Liviu Dragnea și la fel rămâne și de acum înainte.

Citește continuarea…

ORA 15:50Ion Cristoiu: Tăriceanu va candida la prezidențiale. PSD e viu. Pleșoianu a avut discurs de lider politic

Călin Popescu Tăriceanu se pregătește să fie prezidențiabilul PSD-ALDE, PSD este un partid viu, iar Liviu Pleșoianu a avut cel mai bun discurs dintre candidații la șefia partidului, dar nu va câștiga – sunt concluziile analistului politic Ion Cristoiu după prima parte a congresului PSD.

Citește continuarea…

Foto: Mediafax Foto

ORA 15:45Codrin Ștefănescu: Liviu Dragnea este pur și simplu deținut politic

Fostul secretar general al PSD, Codrin Ștefănescu, a declarat, sâmbătă, la Congresul PSD, unde candidează pentru un nou mandat, că Liviu Dragnea este deținut politic, precizând că el nu și-a lăsat niciodată colegii la greu.

„Nu pot să uit că, în România, în țara mea ani, de zile s-au produs abuzuri inimaginabile și că în această sală sunt oameni care au fost atacați de aceste abuzuri. Nu pot să uit că în această sală avem primari și persoane umilite. Am fost alături inclusiv de liderul nostru. Astăzi Liviu Dragnea este pur și simplu deținut politic. Am trecut prin multe bătălii și suferințe împreună. Suntem un partid greu încercat. În fiecare zi am trecut prin așa ceva. Țin minte un eveniment la care mulți ați participat, la botezul băiatului meu. În care mulți membrii au discutat cu aviocati dacă se pot vedea unul cu altul. Prin asta am trecut”, a declarat Codrin Ștefănescu.

Fostul secretar general PSD a precizat că el nu-și va lăsa niciun coleg la ananghie niciodată.

„Nimeni nu a putut să ne pună botniță nouă. Nu mi-am făcut pliante pentru că știți cine sunt. Pentru toate nopțile și zilele voastre nedormite. Pentru că v-ați neglijat familia, în bătăliile pentru cei dragi, pentru toate lucrurile, eu personal, cA fost secretar general mă plec cu respect în față voastră și va mulțumesc”, a completat Codrin Ștefănescu.

ORA 15:26Marian Oprișan nu și-a mai ținut discursul de la Congresul PSD după ce a fost huiduit de delegați din sală

Marian Oprișan a fost huiduit de colegii de partid, în momentul în care a vrut să ia cuvântul la Congres, după discursul lui Codrin Ștefănescu. Din sală au fost social-democrați care i-au transmis „ai vorbit urât de toți” sau „ce mesaj ai dat pe Facebook”.

Citește continuarea…

ORA 15:16Rodica Nassar: Îndrăzniți și votați pentru o doamnă în funcția de secretar general al partidului

Rodica Nassar, care candidează, sâmbătă, la Congresul PSD, pentru funcția de secretar general al partidului, le-a cerut delegaților social democrați prezenți să voteze o femeie pentru această funcție, pentru că în PSD „doamnele nu sunt cu nimic mai prejos decât colegii noștri bărbați”.

„Doresc să vă spun că astăzi se vorbește despre o nouă echipă, echipa însă a PSD mai cuprinde 16 vicepreședinți, dintre care 8 sunt femei, din echipa PSD fac parte toți președinții de organizații și nu în ultimul rând dumneavoastră și toți ceilalți colegi ai noștri pe care astăzi îi reprezentați în această sală și care cu siguranță ne privesc de acasă cu speranță. Ce înseamnă o echipă unită? Înseamnă asumarea deplină a responsabilităților și obiectivelor stabilite de CEX, aprobate de dumneavoastră aici în congres, înseamnă muncă susținută, disponibilitatea reală pentru dialog, dezbatere în interiorul partidului, înseamnă încredere și mai înseamnă acea chimie specială care unește oamenii dincolo de cuvinte”, a declarat Rodica Nassar.

Aceasta a susținut că PSD a fost primul partid care a avut curajul să propună în funcția de premier o femeie, pe Viorica Dăncilă, iar „rezultatele guvernării se văd cu ochiul liber, de la creșterea economică susținută, majorarea salariilor și a pensiilor, până la performanțele din agricultură și industrie”.

„În guvernul PSD-ALDE pentru că avem și colege ministru de la ALDE sunt de asemenea , trebuie să remarcăm lucrul acesta, cele mai multe doamne ministru din istoria post-decembristă și probabil din istoria țării. Așadar este un fapt că la noi în partid doamnele nu sunt cu nimic mai prejos decât colegii noștri bărbați, prin urmare dragi colegi, îndrăzniți și votați pentru o doamnă în funcția de secretar general al partidului, vă rog să îmi acordați încrederea, inclusiv pentru ce știu, pentru ce am dovedit că pot, pentru contribuția pe care pot să o aduc și nu doar pentru ceea ce sunt”, a completat Nassar.

Foto: Mediafax Foto

ORA 15:15Petrea: Îmi doresc să nu îi alegeți pe cei care vorbesc despre statul paralel, dar care nu fac nimic

Liderul tineretului PSD Gabriel Petrea, candidat pentru funcția de secretar general al partidului, a declarat că vrea ca delegații de la Congres să nu îi aleagă pe cei „care vorbesc despre statul paralel, dar care nu fac nimic”, ci să aleagă viitorul.

„Eu știu ce înseamnă să organizezi un Congres și avem sute de tineri care de trei zile nu mai dorm și au lucrat la aceste mape. Dragilor, mi-e dor de nopțile pe care le pierdeam la Congrese. Toți au vorbit despre tineret, toți vor ca tinerii să vină pe poziție, ca partidul să vină cu o față nouă. Și atunci întreb – de ce nu dăm o șansă tinerilor să demonstreze ceea ce pot? Eu am intrat în PSD în 2004. Atunci când promit mă țin de promisiune. Mi-am făcut botezul în campania din 2006, după aceea cu Adrian Năstase, apoi în 2009 în campanie pentru Mircea Geonă și am construit o structură atunci de care sunt foarte mândru, pentru că mulți tineri sunt alături de mine de atunci. În 2013, cu voia tinerilor am fost ales secretar general la tineret. În 2014 în campanie pentru Victor Ponta. În 2015 am fost ales lider la tineret, iar în 2016 am făcut o campanie cu mesaje prin care am câștigat alegerile”, a afirmat Gabriel Petrea, sâmbătă la Congresul PSD.

Acesta a prezentat și motivele pentru care, în opinia sa, PSD a pierdut alegerile europarlamentare.

„Mi-am dat seama că am mai multe zile de campanie, decât alții au în partid, care vor să vă fie șefi astăzi. Am ajuns în 2019 la un moment în care am apierdut alegerile, epntru că nu am înțeles noi să facem anumite lucruri. Azi trebuie să dăm mesajul că putem să câștigăm electoratul și să câștigăm alegerile următoareDe ce am ajuns aici? Pentru că nu am avut mesaje pentru tineri. Pentru că în loc să vorbim despre rezultatele la fiecare minsiter, am vorbit doar despre justiției. Pentru am început un război cu toată lumea și l-am deschis pe mai multe fronturi. Pentru că am fost mai mult dezorganizați, decât organizați. Pentru că nu am reușit să dăm mesaje pentur toate categoriile de oameni, de fapt nu am putut să dăm mesaje nici pentru electoratul nostru”, a explicat Petrea.

Social-democratul a mai spus că își dorește ca „astăzi să nu alegeți statul paralel, să nu alegeți pe cei care vorbesc despre statul paralel, dar care nu fac nimic, ci să alegeți viitorul. Sunt Gabriel Petrea și candidez pentru viitor, pentru funcția de secretar general al PSD. Să avem succes împreună”.

ORA 15:14Teodorovici: Sunt în competiție. E ușor să stai pe bancă, o să fiu acolo unde lucrurile se întâmplă

Eugen Teodorovici a declarat, sâmbătă, că s-a reînscris în competiția pentru funcția de secretar general al PSD pentru că vrea să fie acolo unde există activitate, nu să stea pe bancă. El a afirmat că de-a lungul timpul au existat propuneri pentru a lucra în afara țării, însă le-a refuzat.

„Au fost funcții refuzate, din afara țării, din țară. În 2012 m-a întrebat Ponta de ce nu plec, i-am zis că rămân În România că am această speranță că lucrurile se pot face Nu m-am întors din drum, sunt într-o competiție. Și doresc să fiu acolo unde lucrurile se întâmplă. E ușor să stai pe bancă. Eu o să fiu pe teren”, a declarat Teodorovici, sâmbătă, la Congresul PSD.

Social-democratul a adăugat că ceea ce este important este ca ceea ce spune fiecare să fie din suflet.

„Astăzi suntem foarte vocali. Mă bucur că foarte mulți lideri ai PSD devin tot mai încrezători în starea partidului. Mai știți cum era pe 26 mai? Ce am spus pe 26 mai că este o șansă ca acest partid să aibă după atâția ani un președinte de partid corect și un președinte de țară care să unească. Votanții noștri, oamenii care au dus și vor duce greul în continuare și care speră că felul în care dvs vă veți exprima. Dvs sunteți vocea lor, îi reprezentați și votul acestea trebuie să reprezinte încrederea pe care dvs trebuie să o aveți când vorbiți cu fiecare român. Trebuie să spuneți că nu e dorință doar. E o nebunie frumoasă și unii m-au criticat. Noi toți trebuie să trăim pentru ca toți copiii, ca Tudor mic să aibă un viitor în țara asta. Contează ca ceea ce spune fiecare să fie din suflet”, a mai spus Teodorovici.

Ministrul de Finanțe a afirmat că României îi lipsește încrederea în ea însăși.

„Nebunia frumoasă, vă pot da ca exemplu ce înseamnă din punctul meu de vedere. Când am fost adus în Guvern, mi-am spus că este o șansă că pot să fructific șansele. În 2012 oamenii care spuneau domnule, dacă nu face l-am ras, dacă face putem vinde noi aceste rezultate. Am făcut acest pas pentru că știu speranța fiecărui român, atunci când vorbești de canalizare, fonduri UE. La Congresul din 2014, cu un ochi a râs, altul a plâns. Am spus atunci că gradul de absorție trebuie să fie minim 80%. Nici în programul de guvernare nu s-a pus 80%. S-a pus minim 50%. Un ochi a râs, un ochi a plâns pentru că poate nu avem încredere în noi. Asta ne lipsește nouă la români”, a adăugat Teodorovici.

Social-democratul a povestit și despre episodul când era ministru al Muncii Lia Olguța Vasilescu, alături de care și-a asumat legea pensiilor și legea salarizării.

„Mi-aduc aminte în ședința de Guvern era Olguța pe care vreau s-o felicit pentru că a dus două legi extrem de grele, salarizarea și pensiile, pe care și le-a asumat. Nimic nu este perfect, dar totul se poate adapta. Olguța, dacă îți aduci aminte am spus, domnule ministru, stimați colegi, aceasta e o lege de care depinde viața a 6 milioane de oameni, faptul că semnez îmi asum această lege și că găsesc fondurile ca ea să fie aplicată. Eu nu trebuie să mă justific față de Opoziție, epntru că mi-am asumat-o și să găsesc acele fonduri pentru ca ea să se aplice”, a explicat Teodorovici.

ORA 14:51Fifor: Nu cred că PSD e îngenunchiat. Nu cred că cineva din sala asta a uitat de Dragnea sau Năstase

Mihai Fifor, candidat pentru funcția de secretar general al PSD, a afirmat că nu crede că partidul este îngenunchiat, precizând că nu consideră că vreunul dintre participanții la Congres a uitat de foștii lideri ai formațiunii, Liviu Dragnea sau Adrian Năstase.

„E foarte complicat să urmezi la cuvânt după Eugen Teodorovici, după Dani Suciu. Până la urmă despre echipă este vorba în PSD, despre oameni care vin cu inima deschisă în fața dvs, nu să se bată după vot, ci să arate că pot veni cu idei, solicitând un vot de încredere pentru a putea face parte din cea mai frumoasă echipă, echipa PSD. Am în sală un om extrem de drag, căruia vrea să îi urez la multi ani. Nea Petre Daea să fii sănătos. Dacă PIB crește această țară e în siguranță pentru că știm să facem lucruri bune pentru această țară. România alocă al treilea an consecutiv 2% pentru Apărare, îndeplinind obligațiile pe care și le-a asumat”, a declarat Mihai Fifor, sâmbătă, la Congresul PSD.

Fostul ministru al Apărării a mai spus că PSD trebuie să învețe să vorbească deschis cu oamenii și să își relanseze mesajul pentru a fi mai aproape de cetățeni.

„Cred că e momentul acela de prag pe care îl trece PSD în această zi. Cred că trebuie să învățăm să vorbim despre onestitate, să devenim mulți colegi. E momentul să vorbim despre dialog, e momentul să ne întoarcem la oameni, la oamenii din rândul cărora a răsărit acest partid. De 30 de ani PSD arată că are soluții, că oricând de greu ar fi lovit știe să dea speranță și să se bată pentru această țară. Poate că nu știm joaca murdară pe care o fac alții și e bine că nu o știm, poate că nu știm să înjurăm pe stradă. Chiar dacă în 26 mai a părut că nu știm să ne adresăm colegilor mai tineri, dar vom reînvăța. Eu nu cred că PSD e îngenunchiat. Am sentimentul că oamenii ne-au arătat că trebuie să schimbăm ceva în discursul nostru. Învățăm repede, ne întoarcem la oameni, pentru că asta trebuie să facă PSD.
Azi aici e doar o parte din PSD. Nici nu vă imaginați ce frumoasă e imaginea asta. Oameni care sunt o familie, care gândesc la fel, care simt la fel”, a completat Fifor.

Social-democratul a adăugat că nu consideră că PSD și-a uitat liderii, cum a spus Codrin Ștefănescu, contracandidatul său pentru funcția de secretar general.

„Nu, nu cred că ne uităm liderii. Eu nu cred că e cineva în această sală care la uitat pe Liviu Dragnea, pe Adrian Năstase, stimați colegi. Eu cred că de la fiecare lider am învățat câte ceva și am mers mai departe. Suntem o inimă mare care bate pentru țară”, a explicat Mihai Fifor.

El a mai precizat că unii colegi i-au reproșat că aleargă după funcții. În replică, acesta le-a transmis că dacă va fi ales secretar general al PSD, atunci va renunța la funcția de președinte al Consiliului Național al partidului.

„Cred că am experiența necesară, penru că mă caracterizează forța de muncă și spiritul de echipă. Cred în două vorbe mari. De fapt e o deviză care se numește Onoare și Patrie și eu cred în această deviză. Mi s-a spus cred că alergi după funcții. Am fost întrebat ce o să fac dacă voi fi ales secretar general cu funcția de președinte al Consiliului Național. Am spus – demisionez în secunda doi. PSD nu a fost îngenunchiat niciodată și nici nu va fi îngenunchiat tocmai pentru că este un partid dedicat oamenilor”, a conchis Fifor.

Foto: Mediafax Foto

ORA 14:33Suciu: Pare că suntem la ananghie, dezorientați. Românii așteaptă să nu ne mai certăm între noi

Daniel Suciu, candidat pentru funcția de președinte executiv al PSD, a declarat că PSD este dezorientat și la ananghie, iar românii nu mai vor să vadă certuri în partid. Vicepremierul și ministrul Dezvoltării a adăugat că PSD va mai pierde alegeri, însă vor exista și victorii.

„Am petrecut ultimele luni gândindu-mă la ceea ce facem bine acestei țări. Acum în schimb trebuie să vorbesc puțin și de ce nu am făcut bine noi că partid. Dacă PSD nu a câștigat alegerile pe 26 mai vina ne aparține nouă tuturor. Trebuie să învățam din asta și să mergem din nou deschiși și înainte de a le mai cere oamenilor votul trebuie să le câștigăm inimile. Într-adevăr astăzi pare că am fi la ananghie, că suntem puțini dezorientați. Vom mai pierde niște alegeri, dar vom și câștiga niște alegeri. Asta este soarta unui partid democrat. Este loc în PSD pentru absolut toată lumea și asta trebuie să înțelegem. Românii așteaptă nu să ne mai certăm între noi, am făcut-o destul”, a declarat Daniel Suciu, sâmbătă la Congresul PSD.

El a amintit că este în PSD de 12 ani, fiind prima dată când participă la congres pentru a deține o funcție.

„ Bine ați venit la sărbătoarea democtrației în PSD. Nu este nici tensiune, este pur și simplu o competiție de care acest partid chiar avea nevoie. Am primit foarte multe sfaturi zilele trecute. Două le-am reținut pentru că se bat cap în cap, să nu ai emoții deloc și să fii tu însuți. Am toate emoțiile din lume pentru că sunt de 12 ani în acest partid. Nu este ușor că după 12 ani cu nenumărate congrese în care am fost delegat ca și dumneavoastră vin astăzi în față dumneavoastră să vă cer sprijinul. Dintr-un orășel cu 18 mii de locuitori, Bistrița Năsăud, am venit în față congresului să vă cer ajutorul”, a mai spus Daniel Suciu.

Ministrul Dezvoltării a adăugat că PSD este a doua casă, iar „în ultimul timp cred că a fost și prima”.

Discursul lui Suciu a fost primit în sală cu entuzism și aplauze.

ORA 14:22Daniel Florea: E o competiție, nu o luptă. Lupta e în exterior, fraților

Daniel Florea, candidat la funcția de președinte executiv, a afirmat că în partid competiția internă nu trebuie să fie o luptă, precizând că lupta se duce în exterior, iar social-democrații nu concurează ca să se cocoațe pe umerii colegilor pentru funcții în PSD.

„Eu nu vorbesc mult, eu fac multe. Oamenii pe care îi vedeți în sală alături de mine s-au ales între ei, delegații s-au ales între ei, sunt rodul discuțiilor dintre ei. Sunt primii 56 de oameni de la mine din organizație. Cred că este momentul în acest congres să reușim să alegem în funcție oameni care au demonstrat de-a lungul timpului că sunt capabili să ofere de-a lungul timpului și soluții. Înscriși în acest moment sunt numai eprsoane care au ce oferi. Nu este important cine câștiga. Noi nu concurăm aici că să ne cocoțăm pe umerii dumneavoastră în funcție în partid, noi concurăm aici că fiecare dintre noi are câte ceva de oferit. Noi nu trebuie să ne reinventăm, ci să ne regăsim. Să arătăm că sunt cel mai mare, mai puternic partid din România. Asta trebuie să facem împreună. Am așteptat mult timp pentru a mă adresă congresului, pentru că data trecută am fost rugat să nu concurez în față altui coleg primar”, a declarat Daniel Florea, sâmbătă, la Congresul PSD.

Primarul Sectorului 5 a citat și câteva versuri scrise de Adrian Păunescu, social-democratul îndemnând la solidaritate și unitate în partid.

„Discutam despre faptul că trebuie să ne asumăm și greșelile pe care le-am făcut. Să știți că în momentul în care votul a fost minoritar pentru noi, înseamnă că nu am reușit să livrăm oamenilor mesajul corect. În urmă cu 40 de ani Adrian Păunescu spunea așa: „Nu mai acuzați străinii că ne tăie domnitorii, că intimidează țara cu guverne provizorii, eu un lucru aș vrea să aflu, unde au fost românii când a fost tăiat Viteazul”. Trebuie să mai avem și noi grijă de noi. Nu contează dacă astăzi dumneavoastră susțineți pe cineva și iese altcineva. Contează cât de puternic iese partidul și cât de uniți vom lupta în bătăliile viitoare. Gândiți-vă că urmează prezidențialele. Sunt ferm convins că noi avem această înțelepciune. E o competiție și nu o luptă. Lupta este în exterior, fraților. Acolo este. Acolo trebuie să o ducem. Așa să ne ajute Dumnezeu”, a conchis Florea.

Foto: Mediafax Foto

ORA 14:10Bota anunță că se retrage și îl susține pe Teodorovici pentru președinte executiv al PSD

Sorin Bota a anunțat că a decis să se retragă din cursa internă pentru funcția de președinte executiv al PSD și a precizat că îl va susține pe ministrul Finanțelor Eugen Teodorovici pentru această poziție.

„Am decis să mă retrag și să îl susțin pe Eugen Teodorovici și îi rog pe toți cei de aici să îl voteze”, a declarat Sorin Bota, sâmbătă la Congresul PSD.

Citește continuarea…

ORA 14:05Dăncilă: Trebuie să începem un capitol nou. Oamenii nu mai vor să schimbăm guvern după guvern

Viorica Dăncilă a declarat că PSD se află într-un moment dificil și că trebuie să înceapă un capitol nou. Premierul a afirmat că cetățenii nu mai vor schimbarea guvernului sau război în cadrul partidului.

Este esențial să ne cunoaștem și să ne asumăm istoria cu lucrurile bune și cu lucruri mai puțin bune. Am avut momente deosebite dar și momente dificile. Astăzi suntem aici împreună. Acum trebuie să începem un nou capital pentru PSD. Viitorul este în fața noastră. Stimați colegi, acest congres, aceste alegeri nu sunt despre o persoana sau un grup, despre putere sau interese, despre mize mărunte sau de moment, sunt pentru PSD, sunt despre drumul pe care vrem să mergem, sunt despre ce ne dorim pentru România, sunt despre calea pe care vrem să o construim.(…) Cetățenii nu mai vor război, nu mai vor certuri la nivelul partidului, nu mai vor să schimbăm guvern după guvern. Nu mai vor promisiuni, vor lucruri concrete. PSD nu își permite experiențe noi la acest moment”, a declarat Viorica Dăncilă, la Congresul PSD.

Ea a adăugat că PSD se află într-un moment dificil, însă urmează alegeri electorale din care social-democrații trebuie să iasă victorioși.

„Trebuie să recunoaștem că PSD se află într-un mioment dificil. Rezultatele alegerilor europarlamentare ne-au dezamăgit. Dar a pierde o bătălie nu înseamnă că am pierdut războiul. Depinde cum vom construi. Avem în față noastra alegerile prezidențiale, lcoale și parlamentare. Sunt provocări din care trebuie să ieșim victorios. Ne punem întrebarea cum vom face acest lucru, prin vorbe sau prin fapte? Prin unitate sau prin dezbinare? Prin discursuri frumoase, dar lipsite de fundament real sau prin ceea ce vrem să facem pentru PSD și pentru români? „, a completat Dăncilă.

Președintele interimar al PSD a afirmat, de asemenea, că face parte din partid de 23 de ani.

„În 23 de când sunt membru al PSD am pornit alături de colegele și colegii mei de la lipit afișe, de la consilieri locali, consilieri județean și prin voia dumneavoastră prim ministru al României. Știu cât de important este să cunoști acest partid, să ții legătură cu oamenii,să îi asculți. Știu cât de important este faptul că prioritățile lor sunt mai importante decât prioritățile noastre”, a conchis Dăncilă.

ORA 14:03Pleșoianu a comparat „tăcerea” din PSD cu scenariul unui film horror

Liviu Pleșoianu a asemănat tăcerea din partid după încarcerarea lui Liviu Dragnea cu cea dintr-un film horror, în care toți tac pentru a nu fi prinși de monștri.

Parlamentarul a descris scene asemănătoare cu cele din filmul de groază „A Quiet Place”, comparând situația din interiorul formațiunii social democrate.

„Voiam să vin fără costum, într-o cămașă albă, exact așa cum am urcat pe scenă anul trecut la marele miting împotriva abuzurilor, unde mulți dintre dumneavoastră ați participat. Dar am hotărât să vin fără costum, însă într-o cămașă neagră, pentru că vreau să vă povestesc un film horror, care a rulat pe marele ecrane. Dintr-o dată oamenii tac, toată lumea tace, nimenu nu scoate niciun sunet, colegii nu mai vorbesc între ei, delegații de la congres nu mai vorbesc între ei, oamenii în aceeași casă nu mai vorbesc între ei.

Care este motivul? La fiecare zgomot produs, la cel mai mic sunet emis, ca în orice film horror care se respectă apar niște monștri răi. Cum se termină acest film? Natura umană, natura lucrurilor, face ca cei care au decis să tacă, din greșeală să se împiedice de un obiect prin casă și să producă un zgomot. Se întâmplă ca în timpul somnului conștiința să lucreze și cineva să mai vorbească în somn măcar. Atunci iar produce un zgomot. Însă acest film are un final bun până la urmă. O parte dintre oameni, nu mulți, își asumă să vorbească, să comunice între ei”, a declarat Liviu Pleșoianu.

ORA 13:47Pleșoianu: Darius Vâlcov a fost pus sub control judiciar pentru că a publicat un protocol secret

Liviu Pleșoianu a declarat că Darius Vâlcov este urmărit penal și a fost, în primă fază, pus sub control judiciar pentru că și-a permis să publice pe Facebook protocolul secret din 2016 între SRI și Parchetul General, chiar dacă CCR a decis că protocoalele sunt ilegale.

„O să aleg să nu tac și să vorbesc despre un om cu care nu am nici un fel de legătură, nici măcar numărul lui de telefon nu îl am, Darius Vâlcov. Darius Vâlcov a primit în primă fază control judiciar și pentru 60 de zile i se interzicea să părăsească Slatina, este urmărit penal în acest moment în care noi vorbim aici pentru că și-a permis să publice pe contul său de Facebook protocolul secret din 2016 dintre SRI și Parchetul General. Cei care au semnat protocoalele și din 2009 și din 2016 toate protocoalele, unele dintre ele desecretizate, multe nu, autorii acestor protocoale sunt bine merci”, a afirmat Liviu Pleșoianu, sâmbătă, la Congresul PSD.

Deputatul PSD a precizat că Darius Vâlcov este urmărit de „acel sistem nenorocit” despre care a vorbit în discursul său de la mitingul PSD privind statul paralel.

„Darius Vâlcov deși CCR a spus că acest protocol, că acele protocoale sunt ilegale, sunt neconstituționale este urmărit de acel sistem nenorocit despre care eu am vorbit pe scena mitingului împotriva statului paralele, pentru că eu nu uit că în spatele meu era un ecran mare cât acesta pe care scria >, în fața mea era un pupitru ca acesta pe care scria > și nu o să ajung acum să vă spun că nu îmi e foarte clar dacă el există sau nu”, a conchis Pleșoianu.

Pe 21 iunie, magistrații Curții de Apel București au admis contestația lui Darius Vâlcov și au revocat măsura controlului judiciar dispus de DIICOT în dosarul deschis după ce acesta a publicat pe Facebook protocolul SRI-Parchetul General. Decizia este definitivă.

Contestația lui Vâlcov vine după ce procurorii DIICOT au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și l-au pus sub control judiciar, în urmă cu câteva zile, pentru divulgarea secretului care periclitează securitatea națională, după ce a publicat pe Facebook protocolul secret SRI-PÎCCJ.

Astfel, prin decizia instanței, Vâlcov va putea merge în Elveția, așa cum a precizat apărătorul său, pentru a-și duce fiica în tabără. Avocatul său a spus, la Curtea de Apel București, întrebat de jurnaliști dacă Vâlcov s-ar întoarce în țară, că în cazul clientului său nu e vorba de o plecare „gen Bica, Udrea, Mazăre”.

Foto: Mediafax Foto

ORA 13:38Pleșoianu, la Congresul PSD: Sentința de condamnare a lui Liviu Dragnea nu a fost dată întâmplător la o zi după alegeri

Liviu Pleșoianu, candidat la șefia PSD, a declarat că trebuie ca social-democrații să vorbească despre Liviu Dragnea, precizând că acesta a fost condamnat nu întâmplător la o zi după europarlamentare. El a precizat că această condamnare a însemnat „miză electorală” și „trofeu electoral”.

Citește continuarea…

ORA 13:30Andronescu: Aceste căi nevăzute ale online-ului trebuie să ne preocupe în mare măsură

Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, care candidează sâmbătă, la Congresul PSD, pentru conducerea partidului, a declarat că social democrații ar trebui să fie mai preocupați de tehnologie și de online, precizând că „alegerile din acest an și cele care urmează se desfășoară în secolul 21”

„Alegerile din acest an și cele care urmează se desfășoară în secolul 21. Ce are specific față de alegerile pe care noi le-am câștigat de regulă cu foarte mare atenție? Tehnologia, tehnologia de multe ori pe căi nevăzute, transmite spre populație mesaje false, care nu au nimic cu realitatea, de aceea eu cred că noi trebuie să ne realizăm această infrastructură tehnologică prin care să putem comunica cu toți colegii noștri în timpi real, să putem comunica cu toți cetățenii și să ne și putem consulta cu ei, pentru că dialogul trebuie să fie un dialog dublu sens și de la politic către societatea civilă, dar și de la societatea civilă spre noi”, a declarat Ecaterina Andronescu.

Citește continuarea…

Foto: Mediafax Foto

ORA 13:28Șerban Nicolae: Ce îți doresc eu ție dulce Românie? Își dorim deminitate

Liderul senatorilor PSD Șerban Nicolae, candidat la șefia partidului, a afirmat la Congres că dorește României demnitate. Social-democratul a vorbit și despre colegii care sunt absenți la eveniment despre care a spus că deși nu sunt la reuniune simt la fel ca restul membrilor formațiunii.

„Pe mine mă cunoașteți foarte bine, pentru că sunt unul dintre voi de 30 de ani. Votul pe care îl dați la Congres este și pentru ceilalte sute de colegi care sunt în țară, care nu au venit la Congres, dar care simt ca noi, sunt alături de noi. E un Congres extraordinar. Votul e cel mai important vot pe care l-am dat în ultimii ani. După cum vedeți eu nu vin cu discurs scris pentru că ceea ce este în sufletul meu ați văzut cum mă exprim gândesc și acționez. Eu cred că trebuie să fim cu fruntea sus, că trebuie să privim înainte și să fim mândri pentru ce am realizat. Sunt oameni care nu accepta abuzul, oameni care și-au făcut datoria față de țară. De aceea sunt mândru când vorbesc cu pensionarii, cu oameni care și-au făcut datoria față de țară și oameni care pot să ajute pentru că le pasă de copiii și nepoții lor”, a declarat Șerban Nicolae, sâmbătă la Congresul PSD.

Citește continuarea…

Foto: Mediafax Foto

ORA 13:17Dăncilă a anunțat programul politic al PSD, „România la puterea 10″

Viorica Dăncilă a citit, sâmbătă, propunerile pentru cele zece principii din programul de guvernare a PSD. Printre acestea se numără intoleranța la orice fel de descalificare a actului politic și combaterea inegalității sociale.

Citește continuarea…

ORA 13:08Andronescu: Trebuie să le explicăm oamenilor că am vrut să stopăm abuzurile, nu justiție pentru lider

Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, care candidează sâmbătă, la Congresul PSD, pentru conducerea partidului, a declarat că social democrații trebuie să încerce să le explice oamenilor că PSD a vrut stoparea abuzurilor din justiție, nu justiție pentru președintele formațiunii.

Citește continuarea…

ORA 13:01Viorica Dăncilă: Locul PSD e în marea familie social-democrată europeană

Viorica Dăncilă le-a spus colegilor, la Congresul de sâmbătă, că a reluat dialogul cu PES, iar locul PSD este „în marea familie social-democrată europeană”. Premierul a precizat că PSD trebuie să fie atașat valorilor europene, un partid „credibil și respectat în Europa”.

„Sunt pentru relansarea dialogului cu partenerii noștri europeni, iar rezultatele excelente pe care le-am obținut în exercitarea mandatului de președinție rotativă a Consiliului Uniunii Europene ne legitimează în fața Europei. Trebuie să consolidăm dialogul cu partenerii noștri transatlantici, pentru ca România să rămână un exemplu de bună cooperare în regiune. Trebuie să îi avem parteneri, nu adversari, în această luptă împotriva abuzurilor. Îi putem avea parteneri. Ei își doresc să ne fie parteneri. Trebuie doar să avem un dialog cu ei, să reconstruim o relație de încredere și asta este calea pe care trebuie să mergem”, a afirmat Viorica Dăncilă, sâmbătă la Congresul PSD.

Președintele interimar al partidului a mai spus că a reluat dialogul cu Partidul Socialiștilor Europeni (PSE).

„Locul Partidului Social Democrat este în marea familie social-democrată europeană, ca partid atașat valorilor europene, credibil și respectat în Europa”, a explicat Dăncilă.

Premierul a fost joi la Bruxelles, unde s-a întâlnit cu liderul PES, Serghei Stanishev. La începutul lunii aprilie, în perioada când lider al PSD era Liviu Dragnea, președintele Partidului Socialiștilor Europeni a afirmat că PSE va lua în calcul înghețarea relațiilor cu PSD, dacă Guvernul nu clarifică angajamentul pentru statul de drept și dacă nu va urma recomandărilor CE.

Foto: Mediafax Foto

Continuă în pagina 2…

Tags:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
Restricții la o mare bancă din România. Cum vor fi afectați clienții
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
„Străzi deschise” weekendul 20 și 21 aprilie: O nouă zonă din București devine pietonală