Congres la PMP: Tomac, candidat unic la șefia partidului Elenei Udrea. Băsescu a fost invitat, Udrea lipsește

Redactor:
Emma Toader
Congres la PMP: Tomac, candidat unic la șefia partidului Elenei Udrea. Băsescu a fost invitat, Udrea lipsește
Deputatul Eugen Tomac este unicul candidat, duminică, la Congresul PMP, pentru funcția de președinte al partidului, cu moțiunea " România implicată-PMP partidul schimbării", la acest eveniment, la care Elena Udrea nu participă, fiind invitat fostul președinte al României Traian Băsescu.

Secretarul general al PMP Clement Negruț, cel care se ocupă de organizarea acestei reuniuni, a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, că reprezentanții PMP l-au invitat pe Traian Băsescu la congres și îl așteaptă „cu mare drag”, dar fostul șef al statului „nici nu a infirmat, nici nu a confirmat” participarea.

„Noi l-am invitat la congresul PMP pe domnul Traian Băsescu. Nu știm, vom vedea, dacă va veni, nu ne-a infirmat, nu ne-a confirmat, noi l-am invitat și îl așteptăm cu mare drag”, a precizat secretarul general al PMP.

Negruț a spus că Elena Udrea, fost președinte al PMP, nu va fi prezentă la congres, pentru că aceasta s-a suspendat din partid săptămâna trecută, funcția de președinte interimar fiind asigurată de Eugen Tomac.

„Congresul PMP va avea loc, duminică, la Palatul Parlamentului începând cu ora 11, vor fi 756 de delegați și o singură moțiune «România implicată-PMP partidul schimbării» a domnului Eugen Tomac”, a spus Clement Negruț.

El a arătat că votul dat pe această moțiune va aproba automat și lista cu cei 35 de susținători ai candidaturii lui Eugen Tomac, „care vor deveni direct membri în CEN”, for de conducere al partidului.

Potrivit acestei liste, prim-vicepreședinte al PMP va fi Siegfried Mureșan, iar secretar general al PMP va fi Dorel Onaca.

După votarea lui Eugen Tomac drept președinte al PMP, vicepreședinți ai partidului vor fi: Clement Negruț, Adrian Rădulescu, Gabriel Berca, Petru Movilă, Adrian Gurzău, Nicolae Ivășchescu, Cătălin Cristache, Cătălin Tarhon, Claudiu Palas și Cătălina Bozianu. Secretar general adjunct vor fi Gelu Vișan și Rizea Tudorache, iar secretari executivi vor fi: Florin Staicu, Lucian Iliescu, Cristian Tugurel, Roxana Iliescu, Sebastian Moise, Cătălin Bluf, Sorin Borza, Marian Vasile, Laurențiu Dulamă și Daniela Bene.

„Partidul oamenilor în blugi”, declin accentuat la doar un an de la lansare

La un an de la înființare, PMP- „partidul oamenilor în blugi”, cum îi spunea Elena Udrea sau „copilul prematur”, dar inteligent, cum îl definea Traian Băsescu, se află în declin accentuat.

PMP s-a înființat în urmă cu un an, pe 29 ianuarie 2014, când a fost înscris în Registrul partidelor, fiind un proiect politic al președintelui Traian Băsescu. „29 ianuarie 2014 rămâne în istorie data de naștere a PMP”, a declarat la acel moment președintele interimar al acestei formațiuni politice, Eugen Tomac.

Pe 30 ianuarie 2014, Elena Udrea i-a transmis telefonic secretarului general al PDM Gheorghe Flutur că demisionează din PDL. Udrea împreună cu alți parlamenatri ai PDL, printre care Teodor Paleologu, au anunțat pe 3 februarie 2014 în plenul Camerei Deputaților că au demisionat din PDL, mergând la PMP.

În martie, Elena Udrea declara la Tulcea că „PMP este partidul în blugi”, „cu oameni care se îmbracă lejer, care sunt relaxați , pentru că știu ce au de făcut și de oferit”.

Traian Băsescu, președinte al României la acea dată, prezent la o dezbatere a Fundației Mișcarea Populară le spunea reprezentanților acesteia: „Nu puteți fi urmașii mei, dacă nu câștigați!”. El a susținut că PMP trebuia să obțină un scor „cu două cifre” la europarlamentare și să poată chiar da candidatul dreptei la prezidențiale. „Dacă PMP intră în logica partidelor vechi nu înseamnă un progres pentru țară”, a mai spus Băsescu atunci, arătând că „logica creării acestui partid a fost aceea de a continua procesele de reformă și consolidarea statului de drept”.

De asemenea, la începutul anului trecut, Traian Băsescu spunea că „PMP este un copil prematur, dar prematurii sunt extrem de inteligenți” și arăta că ideea sa a fost de a forma un partid care să poată prelua puterea în 2016.

Pe 11 martie 2014, Traian Băsescu declara că a fost la Fundația Mișcarea Populară și „nimeni nu-l poate opri să voteze PMP”.

O serie de membri ai PDL, printre aceștia Cristian Preda, Teodor Baconschi, Valerian Vreme, Florin Popescu, Gabriel Berca, Daniel Geantă,dar și Ruxandra Dragomir și foști consilieri prezidențiali ca Daniel Funeriu și Adrian Rădulescu s-au înscris în acest partid. PMP a obținut la alegerile europarlamentare doar două mandate de europarlamentar pentru Cristian Preda și Siegfried Mureșan.

Pe 7 iunie, la congresul PMP, Elena Udrea a fost aleasă președinte al PMP, moment în care l-a anunțat pe Cristian Diaconescu drept candidatul PMP la prezidențiale. Contracandidatul Elenei Udrea la șefia PMP a fost Daniel Funeriu, care a obținut doar 209 voturi, față de 742 de voturi, cât a înregistrat Udrea.

La cîteva luni distanță, pe ultima sută de metri, Diaconescu a fost înlăturat din competiție, pe motiv că nu strânsese un număr suficient de semnături în țară și în cursa pentru prima funcție în stat a intrat Elena Udrea.

În scurta sa istorie de un an, PMP s-a remarcat cu organizarea unui marș la București, în iulie, pentru a marca doi ani de la încercarea PSD de suspendare din funcție a președintelui Traian Băsescu și cu întâlniri ale conducerii partidului la ceas de seară cu Traian Băsescu, la berărie.

Unii dintre membri PMP au explicat în timp de ce au ales acest partid în defavoarea PDL. „Programul PMP pe 2014 este „Ori la bal, ori la spital”. E mai bun decît „Moartea lentă” (a PDL-n.r.)”, explica, anul trecut, Teodor Paleologu.

După ce Elena Udrea a pierdut alegerile prezidențiale, reprezentanții PMP au sperat ca mentorul acestui partid, Traian Băsescu, să se înscrie în PMP, după terminarea mandatului prezidențial.

Traian Băsescu a fost așteptat în decembrie, înainte de Crăciun, la sediul PMP cu covor roșu și cu un birou special amenajat pentru fostul șef al statului, însă Dorel Onaca, fost consilier prezidențial, a precizat în acele momente că Băsescu nu avea „în program” o astfel de acțiune.

Începutul anului 2015 a adus la PMP o serie de surprize, cândva greu de anticipat: un Traian Băsescu care a ales să stea „în sânul familie” și o Elena Udrea chemată la DNA, la un pas de a fi arestată.

Tags:
Femeia devenită vedetă peste noapte în România, nevoită să facă videochat! "Nu mi-aş face vreodată...
O recunoşti? Boala a schimbat-o radical. Cândva, era una dintre cele mai elegante doamne de...
FOTO. Laura Cosoi, dezbrăcată în așternuturi! Cum s-a lăsat pozată superba blondă
Bărbatul de 50 de ani cu care se căsătorește fiica lui VADIM TUDOR! Toată lumea...
Cea mai frumoasă gimnastă din lume, mesaj șocant: `Nu mai trăim în epoca de piatră!`...
Fiul unui mare lider PSD a vrut să se arunce de pe pod! Momente uluitoare...
Le-au injectat ser fiziologic în loc de vaccin. Unde s-a întâmplat
BANCUL ZILEI – Răpit si violat cu sălbăticie de 10 prostituate
Cum controlăm noua tulpină de coronavirus? Explicațiile unui medic pneumolog
O recunoşti? Boala a schimbat-o radical. Cândva, era una dintre cele mai elegante doamne de...
Viață de bogătan! Ion Țiriac a uitat 2 Ferrari-uri într-un garaj din München. Ce s-a...
SINGURUL loc de pe glob în care Rusia și SUA trăiesc în COMPLETĂ armonie și...
Despre Mălina Olinescu se știa că s-a sinucis, dar acum s-a aflat adevărul! Mărturie BOMBĂ,...
ULTIMA ORĂ. ȘOC! Ce s-a întâmplat, de fapt, cu femeia din Bacău care a murit...
BAYWATCH: Veste tristă. Atăzi trăiește pe străzi și caută în gunoaie: „Nu mă spăl pentru...
Anunțul ȘOC despre Sebi, la fix două săptămâni de la dispariție. Ce s-a întâmplat, de...
Theresa Ivancik, femeia cu bicepși de 40 de centimetri care este des confundată cu un...
Este oficial: Categoria de salariaţi care va putea ieşi la pensie la 57 de ani....
Cine este femeia care S-A ÎMBOGĂŢIT cu o resursă din Carpaţi de care românii NU...
ȘOC!Trebuie să ne pregătim pentru un CUTREMUR devastator. Se anunță un DEZASTRU total pentru România!
Inchide