CONGRES PSD 2013. Iliescu: „Băsescu este un dat al nostru. Timpul lui se duce și el simte asta”. Vanghelie: Ponta să ne iubească pentru că și noi simțim nevoia de dragoste

Publicat: 19/04/2013, 20:52
Actualizat: 19/04/2013, 20:52

Reîntoarcerea lui Adrian Năstase printre pesediști a fost oficializată odată cu deschiderea lucrărilor Congresului PSD. Fostul premier a avut parte de o intrare bine regizată, fiind primul care a făcut o baie de mulțime, străbătând sala în aplauzele celor peste 4.000 de delegați în vreme ce Victor Ponta, alături de Liviu Dragnea și Marian Oprișan, a așteptat la ușă consumarea momentului. Abia după ce Năstase și-a ocupat locul în primul rând, Ponta și-a făcut apariția. „Un partid care nu-și reneagă trecutul are viitor”, a fost mesajul premierului, venit la aproape 20 de minute după ce Adrian Năstase susținuse pe treptele Sălii Palatului, unde are loc Congresul, că „am venit să mă întâlnesc cu prietenii”. Citește AICI cum a fost așteptat Năstase

Pe întrega durată a Congresului, pesediștii s-au perindat pe la scaunul lui Năstase, Victor Ponta alegând să i se alăture înspre final pentru a urmări discursul lui Marian Vanghelie. Acesta din urmă a fost și singurul care a susținut de la tribună, ca semn de împăcare cu fostul premier, că „Adrian Năstase a fost condamnat pe nedrept și-l avem aliat pe Traian Băsescu care a zis că a fost arestat pentru o găinărie”. Vanghelie nu l-a uitat nici pe Ponta căruia i-a spus că nu trebuie judecat că l-a susținut pe Mircea Geoană, ci pentru ce a făcut în partid. „Mi-a plăcut ce a zis Ponta la conferință la București, nici nu știe cât îl iubim noi pe el și vreau să ne iubească și el pe noi pentru că și noi simțim nevoia de dragoste”, a spus primarul de la 5.

Pesediștii n-au avut a-i transmite ceva nici lui Traian Băsescu. În afară de mesajul lui Crin Antonescu care a vorbit din nou despre nevoia de schimbare a președintelui, singurul care s-a referit la șeful statului a fost Ion Iliescu. Și asta pe scurt și doar pentru a le spune pesediștilor că „și Băsescu este un dat al nostru. Timpul lui se duce și el simte asta”.

Gândul a transmis LIVE desfășurarea Congresului PSD.

Cele mai relevante declarații


UPDATE 21:28 Victor Ponta a închis lucrările primei zile a Congresului PSD. „Am noroc că domnul Ion Iliescu nu are 60 de ani că n-aș fi avut nicio șansă mâine”

UPDATE 20:21 Ion Iliescu: „Am speranța că acest congres va da un nou combustibil ideatic partidului”

UPDATE 20:20 Ion Iliescu:”O guvernare nu se face dintr-o inspirație de moment”

UPDATE 20:19 Ion Iliescu: „Și Băsescu este un dat al nostru. Timpul lui se duce și el simte asta”

UPDATE 20:13 Ion Iliescu: „Câteva gânduri mă domină. Este un moment istoric. Nu ne-am născut din nimic, avem în spate o istorie care ne onorează”

UPDATE 20:08 Victor Ponta a urmărit discursul lui Marian Vanghelie de lângă Adrian Năstase.

UPDATE 19:48 Marian Vanghelie: „Mi-a plăcut ce a zis Ponta la conferință la București, nici nu știe cât îl iubim noi pe el și vreau să ne iubească și el pe noi pentru că și noi simțim nevoia de dragoste”

UPDATE 19:44 Marian Vanghelie: Trăim într-o nebuloasă. Nu e în regulă cum suntem. Trebuie să dăm un mesaj că ne ținem de cuvânt. Mi-au trebuit 20 de ani ca să-mi dau seama că nu ai dreptate când ai dreptate, ci când ai greutate. Îmi pare rău că m-am certat cu Adrian Năstase. Năstase a fost condamnat pe nedrept și-l avem aliat pe Traian Băsescu care a zis că a fost arestat pentru o găinărie”

UPDATE 19:29 Robert Negoiță a introdus-o pe Rovana Plumb pentru a anunța o „surpriză”: înscrierea în PSD a Cristinei Țopescu

UPDATE 19:15 Discursurile liderilor PSD nu prezintă mare interes pentru delegații la Congres, mulți dintre ei preferând să stea pe holuri sau afară. Adrian Năstase și Ion Iliescu nu și-au părăsit însă locurile din primul rând.

UPDATE 19:07 Mircea Geoană: „N-am nevoie de funcții, dar ușa mea e deschisă. Această Pace de la București poate să reprezinte un foarte bun început”

UPDATE 19:04 Mircea Geoană: „Am auzit astăzi multe cuvinte despre reevaluări, dar pe oamenii de la televizor nu-i interesează”

UPDATE 19:00 Mircea Geoană: „Trebuie să avem curajul să spunem că venim cu o soluție de stânga. Acest capitalism pe burta goală trebuie înlocuit cu un alt model. Dacă nu ne apucăm să pornim un război împotriva sărăciei scorul de azi se va evapora”

UPDATE 18:40 Ioan Chelaru prezintă modificările la statut.

UPDATE 18:30 Liviu Dragnea dă sfaturi miniștrilor. Pe listă sefii Externelor, Titus Corlățean, Tineretului, Nicolae Bănicioiu, și Cercetării, Mihnea Costoiu.

UPDATE 17:53 Președintele UNPR, Gabriel Oprea: „Nu voi uita niciodată să-mi arăt recunoștința față de PSD(…) Am purtat mereu în suflet dorința unui parteneriat între UNPR și PSD. Această formulă de colaborare înseamnă întoarcerea acasă”.

UPDATE 17:43 Președintele UDMR, Kelemen Hunor: „Maghiarii din România vor normalitate, oferind respect și cerând respect. Maghiarii din România nu sunt dușmanii României”

UPDATE 17:35 Președintele PPDD, Simona Man, a transmis mesajul lui Dan Diaconescu pentru PSD: „Numai PPDD vă scapă de PNL și PC”

UPDATE 17:24 Președintele PC, Daniel Constantin, își transmite mesajul. „E cel mai bun ministru al Agriculturii, după Ilie Sâbu”, l-a prezentat Victor Ponta. „Dacă nu spuneați dvs., o spuneam eu”, a replicat Constantin.

UPDATE 17:17 Crin Antonescu: „Reevaluarea pare cel mai recent joc de societate din politica românească. Există mereu reevaluări. Există lucruri care nu sunt de reevaluat, pentru noi. Noi nu reevaluăm pe Traian Băsescu. Nu reevaluăm regimul Băsescu. „Jos Băsescu!” nu poate fi un proiect. Dar în înțelesul de schimbare a unor oameni, practici, mentalități este o condiție necesară pentru îndeplinirea unui proiect. Nu ne reevaluăm aliații. Aliații sunteți dvs., PSD”

UPDATE 17:14 Crin Antonescu: „Avem obligația de a avea încredere între noi”

UPDATE 17:12 Crin Antonescu: „În momentele cele mai grele pe care le-am trăit ne-am avut ca frații. Să nu uităm acest lucru”

UPDATE 17:07 Crin Antonescu susține un discurs. „Nu sunt nici socialist, și nici femeie. Nu mi-e ușor. Mă gândem ce să spun. Dragii mei, mulțumesc. Mulțumesc în numele PNL pentru tot ce am construit împreună.

UPDATE 16:40 Invitații din străinătate își transmit mesajele.

UPDATE 16:34 Toți delegații la Congres au primit în mape un ghid pentru relația cu presa.

UPDATE 16:31 Victor Ponta: „Un partid care nu-și reneagă trecutul are viitor”

UPDATE 16:23 Victor Ponta sustine un discurs. „Este un moment de bilanț. este momentul în care trebuie să prezentăm proiectul pe care PSD îl are pentru viitorul României”

UPDATE 16:10. Congresul PSD a început. Primul care și-a făcut intrarea în sală a fost Adrian Năstase, aplaudat de miile de delegați. În timp ce Năstase străbătea sala, Victor Ponta, alături de Liviu Dragnea și Marian Oprișan, aștepta la intrare.

UPDATE 15:50 Adrian Năstase a ajuns la Sala Palatului unde se defășoară Congresul PSD. „Am venit din prietenie. Să mă întâlnesc cu prietenii. Uite, a ieșit și soarele”, a declarat el la sosire.

Prima zi a lucrărilor Congresului este dedicată discursurilor politice, votul urmând să aibă loc sâmbătă. Noutatea adusă de PSD este că pentru prima dată în istoria unui partid va fi folosit sistemul de vot electronic.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
Restricții la o mare bancă din România. Cum vor fi afectați clienții
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
„Străzi deschise” weekendul 20 și 21 aprilie: O nouă zonă din București devine pietonală