Congresul extraordinar al PSD | Reacțiile liderilor politici. Rovana Plumb, despre Viorica Dăncilă: Cu siguranță va fi un lider bun / Fifor, despre Oprișan: De mâine trebuie să lăsăm toate orgoliile deoparte – VIDEO

Congresul extraordinar al PSD | Reacțiile liderilor politici. Rovana Plumb, despre Viorica Dăncilă: Cu siguranță va fi un lider bun / Fifor, despre Oprișan: De mâine trebuie să lăsăm toate orgoliile deoparte - VIDEO
Publicat: 29/06/2019, 19:34

„Toți suntem oameni, dar suntem diferiți și cu siguranță fiecare are propria abordare și propriul stil de conducere. Eu o cunosc pe doamna președinte de 20 de ani. Sunt convinsă că PSD sub conducerea doamnei Dăncilă și a întregii conduceri își va recăpăta credibilitatea în fața alegătorilor. Cu siguanță va fi un lider foarte bun”, a afirmat Rovana Plumb, la finalul Congresului extraordinar al PSD, întrebată cum va conduce partidul Dăncilă, în comparație cu Dragnea.

Chestionată dacă este surprinsă de faptul că Liviu Pleșoianu a obținut multe voturi pentru șefia PSD, deși s-a clasat pe locul al doilea, Rovana Plumb a răspuns: „Nu. Contează foarte mult discursul, contează modul în care te adresezi, felul în care crezi în ceea ce spui, numai că acestea sunt momente politice importante. Partidul se conduce de obicei cu mult pragmatism politic”.

Viorica Dăncilă a fost aleasă președinte al PSD, anunțul oficial fiind făcut la Congresul extraordinar al partidului de către liderul deputaților PSD, Alfred Simonis. De asemenea, Eugen Teodorovici a fost ales președinte executiv, iar Mihai Fifor, secretar general.

Fifor, despre Oprișan: De mâine trebuie să lăsăm toate orgoliile deoparte

Noul secretar general al PSD Mihai Fifor a declarat, referitor la faptul că Marian Oprișan a fost fluierat și huiduit la Congres, că nu își dorește să vadă astfel de lucruri, iar de mâine social-democrații trebuie să lase orgoliile deoparte.

„Nu cred că mi-aș dori să văd astfel de lucru. Până la urmă suntem o echipă mare, o familie frumoasă și lucrul acesta trebuie dus mai departe. Cred că de mâine trebuie să lăsăm toate orgoliile deoparte și să mergem mai departe”, a afirmat Mihai Fifor, la finalul Congresului PSD de sâmbătă.

El a fost întrebat și despre un moment în care atunci când a fost huiduit Marian Oprișan, acesta ar fi comentat „bravo”.

„Vreau să vă spun că este exact lucrul pe care nu mi-l mai doresc în partid. Genul acesta: să superi un coleg cu un alt coleg. Acolo e un primar care îmi spune că m-a votat și mi-a spus «bravo»”, a explicat Fifor.

Social-democratul a mai precizat că nu este cazul să vorbim despre faptul că PSD se rupe de trecut, ci doar că partidul intră într-o nouă etapă.

„Nu știu dacă e cazul să spunem că se rupe sau nu de trecut PSD. PSD intră într-o nouă etapă. Programul politic discutat în Congres arată lucrul acesta. E o etapă extrem de aglomerată. Să nu uităm că urmează o etapă cu alegeri anul acesta și două rânduri de alegeri anul viitor. Eu cred că partidul are nevoie de această schimbare. Azi Congresul a votat o echipă de conducere care, zic eu, va da și rezultate și vom reuși cu siguranță să repornim motoarele PSD”, a spus Mihai Fifor.

Chestionat dacă își va respecta promisiunea și va demisiona de la șefia Consiliului Național, Fifor a răspuns scurt: „Cu siguranță, da”.

Marian Oprișan a fost huiduit de colegii de partid, în momentul în care a vrut să ia cuvântul la Congres, după discursul lui Codrin Ștefănescu. Din sală au fost social-democrați care i-au transmis „ai vorbit urât de toți” sau „ce mesaj ai dat pe Facebook”.

În momentul când liderul PSD Vrancea a urcat pe scena pentru a ține un discurs, social-democrații au început să fluiere și să îl huiduiască, strigând spre acesta „ai vorbit urât de toți”.

Prin urmare, Oprișan a replicat, resemnat „Se pare că nu vor să mai vorbim”, coborând apoi de pe scenă.

Eugen Teodorovici: E un moment de răscruce în PSD

Eugen Teodorovici a declarat, sâmbătă, referitor la faptul că Marian Oprișan a fost huiduit la Congres, că orice gest are interpretare pentru fiecare. El a precizat că e un moment de răscruce pentru partid și dacă acesta va fi bine gestionat, atunci lucrurile se vor schimba pentru toată lumea.

„Orice gest are interpretarea pentru fiecare. Trebuie să ne respectăm colegii. Este un moment de răscruce în PSD și sunt convins că dacă acest moment e bine gestionat, lucrurile se pot schimba pentru toți. Eu vreau să văd fapte, intențiile sunt bune frumoase, numai că ar trebui să fim noi toți și PSD și românii doritori de fapte clare, concrete. Fiecare în zona care este, fie că e în Executiv, fie în partid, trebuie să facă cinste acelei poziții. Partidul nostru a fost afectat ca imagine, în multe cazuri pe nedrept”, a afirmat Eugen Teodorovici, la finalul Congresului de sâmbătă.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
6 sfaturi pentru o viață cât mai lungă de la un bărbat de 110 ani....
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la...
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
ORDINUL s-a dat deja de la primărie. Se întâmplă în FIECARE NOAPTE, începând cu ora...
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Un drog „neobișnuit de puternic” a omorât un om și a băgat alți opt în...