Consilier județean din Giurgiu, arestat pentru cămătărie

Consilier județean din Giurgiu, arestat pentru cămătărie
Publicat: 14/01/2018, 12:04
Actualizat: 03/10/2018, 00:31

Constantin Șuță, comisar șef în IPJ Giurgiu, a declarat, duminică, pentru MEDIAFAX, că bărbatul de 45 de ani, Mihai Mihnea Boerescu, consilier județean aflat la al doilea mandat, a fost reținut, vineri, fiind acuzat de comiterea infracțiunii de cămătărie, iar sâmbătă instanța a decis ca el să fie plasat în arest la domiciliu.

„La data de 5 ianuarie 2018, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale au efectuat două percheziții domiciliare la două imobile din județele Ilfov și Giurgiu, de unde au fost ridicate mai multe documente. Față de persoana în cauză există suspiciunea că, în nume propriu și prin intermediul altor persoane, începând cu anul 2009 a dat bani cu camătă, ca îndeletnicire, fără a avea o calitate autorizată în acest sens”, a spus Șuță.

„Împrumuturile au fost disimulate în mai multe acte notariale reușind astfel să deposedeze persoanele vătămate de mai multe proprietăți și bunuri constând în imobile, terenuri și autoturisme”, arată Poliția Giurgiu.

Potrivit declarației de avere a consilierului județean, acesta deține aproape 170 de terenuri agricole, patru apartamente în București, dintre care trei cumpărate în 2010, 2011 și 2012. Boerescu mai are un autoturism, două motociclete, dar și bijuterii, obiecte de artă, hărți vechi, colecții de artă, numismatice, filatelice și ceasuri în valoare de câteva sute de mii de euro.

Pentru faptele sale, Mihai Mihnea Boerescu, aflat la al doilea mandat de consilier județean, riscă închisoare de la 6 luni la 5 ani.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase