Consiliera lui Ponta pe problemele romilor a demisionat din Executiv și acuză: Mi s-a spus că „există prea mulți țigani în Guvern”. Replica lui Cioloș

Consiliera lui Ponta pe problemele romilor a demisionat din Executiv și acuză: Mi s-a spus că „există prea mulți țigani în Guvern. Replica lui Cioloș
Publicat: 15/01/2016, 18:16

Consilierul de stat pe problemele romilor, Dana Varga, a declarat vineri pentru Mediafax că șeful Cancelariei primului-ministru, Dragoș Tudorache, i-ar fi spus că „există prea mulți țigani în Guvern” și că nu mai este nevoie de serviciile ei după ce Valeriu Ciolan Nicolae a fost numit în funcția de consilier de stat în cadrul Cancelariei premierului.

Dana Varga și-a depus demisia joi, ea fiind numită consilier de stat în cadrul Cancelariei premierului de către Victor Ponta în ianuarie 2015. Ea este președinte al departamentului de minorități în formațiunea condusă de Călin Popescu-Tăriceanu și a fost consilieră a acestuia pe când copreședintele ALDE era premier.

„Nu am avut nicio abordare pe acestă chestiune de discriminare, de altfel, eu am deja un consilier de stat pe care l-am recrutat nu pentru că provine din minoritatea romă pentru că nu vreau să fac genul acesta de discriminări, l-am recrutat pentru că e competent, pentru că cunoaște foarte bine domeniul de care se ocupă. (…) În ce privește inserția socială, e domnul Valeriu Nicolae care lucrează deja de mai bine de o lună, provine din minoritatea romă, deci nu văd de ce doamna respectivă ar avea acest tip de abordare”, a declarat premierul Dacian Cioloș.

Totodată, el a precizat că orice prim-ministru are dreptul să-și aleagă consilierii de stat, adăugând că nu vede de ce trebuie să dea explicații pentru oamenii pe care îi alege.

„Dânsa am înțeles că și-a prezentat demisia, încă nu am văzut această demisie. Modul în care își explică dânsa demisia este problema dânsei, eu pot să vă asigur că nu există acest tip de abordare discriminatorie în cadrul Cancelariei și în cadrul echipei restânse cu care lucrez. (…) Nu văd de ce trebuie să dau explicații pentru consilierii pe care îi aleg, la fel ca și miniștrii care și-au ales secretarii de stat au luat deciziile pe care le-au considerat că trebuie să le ia. (…) Dânsa a fost recrutată de fostul prim-ministru ca și consilier de stat, eu mi-am recrutat ca și prim-ministru alți consilieri de stat”, a arătat premierul, adăugând că Dana Varga a făcut parte dintr-un Guvern care și-a încetat mandatul și cu toate acestea unii consilieri de stat au mai fost menținuți o perioadă.

Potrivit unui comunicat de presă al Executivului, demisia Danei Varga a fost depusă premierului joi, prim-ministrul neavând încă oportunitatea de a o studia și de a se pronunța în ceea ce privește acest act unilateral.

„Declarațiile doamnei Varga din presă și din textul demisiei nu sunt împărtășite de Premier sau de Șeful Cancelariei. Pe fondul atribuțiilor acoperite de doamna Dana Varga trebuie menționat faptul că, în noua configurație a Cancelariei Prim-Ministrului, problematica romilor se regăsește acum integrată în cadrul Departamentului de politici privind incluziunea socială și drepturile omului”, se arată în comunicat.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un bărbat a fost găsit crucificat pe un gard, cu cuie bătute în mâini. Poliția...
“Am plâns pentru Vlad Pascu. Este o victimă!”. Elena Merișoreanu a șocat și tulburat România...
Soția fotbalistului s-a urcat beată la volan și a făcut praf un Ferrari Portofino de...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
O gaură misterioasă, de mărimea Elveției, se formează în același loc în Antarctica. După 50...
Îl recunoşti? Da, e chiar EL! Suferinţa şi-a pus amprenta pe chipul său
Meniu de Paște al Nadiei Comăneci. Ce nu lipsește niciodată de pe masa de sărbătoare:...
Reacţia unor turişti thailandezi, ajunşi în ziua de Paşte în Maramureş. Au făcut poze cu...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Cum arată și cât costă casa lui Nea Florică, celebru pentru replica „Mi-a dat pachet”!...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Macron îl îndeamnă pe Netanyahu să ajungă la un acord de armistiţiu cu Hamas
Omul care A INVENTAT cea mai folosită armă din lume! „Era NEBUN, dar...
A murit marele actor. A fost iubit de toată lumea. L-au adorat
Exclusiv: Borcea își inițiază fiul în tainele afacerilor. Cei doi au fost surprinși în acțiune
Aceste zodii vor avea parte de iubire adevărată în săptămâna 6-11 mai 2024. Ce surprize...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Roberta și Julia își aruncă săgeți în Casa Iubirii! Patrick, pe post de arbitru: „Diferența...
Carmen Tănase, la un pas de a rămâne paralizată. Ce diagnostic crunt i-au pus medicii
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Actorul Kevin Spacey a negat noi acuzații de comportament sexual nepotrivit