Contre între Chirica (PNL) și Chichirău (USR-PLUS) la Iași! „Propunerea domnului Chirica, pentru o alianţă de circumstanţă şi pe termen scurt, este neserioasă şi neinteresantă”

Redactor:
Cătălin Prejbeanu
Contre între Chirica (PNL) și Chichirău (USR-PLUS) la Iași! „Propunerea domnului Chirica, pentru o alianţă de circumstanţă şi pe termen scurt, este neserioasă şi neinteresantă”
Contre între Chirica (PNL) și Chichirău (USR-PLUS) la Iași! „Propunerea domnului Chirica, pentru o alianţă de circumstanţă şi pe termen scurt, este neserioasă şi neinteresantă” / Sursă FOTO (colaj): Facebook

Contre între Chirica (PNL) și Chichirău (USR-PLUS) la Iași după ce nu s-a putut ajunge la un consens în ceea ce privește realizarea unei majorități în Consiliul Județean.

Primarul orașului, Mihai Chirica (PNL) îi acuză pe cei din USR-PLUS că vor să facă doar scandal. De cealaltă parte,  Cosette Chichirău (USR-PLUS) susține că primarul a propus o alianță de circumstanță și „neserioasă”.

Contre între Chirica (PNL) și Chichirău (USR-PLUS) la Iași

„Aceste negocieri nu au durat decât 5 minute și nu a fost decât un monolog și un refuz categoric din partea celor doi conducători USR PLUS de a mai continua aceste negocieri. Am avut foarte multe așteptări. Scopul a fost clar de a se distruge această cale şi să rămânem în scandal la Iaşi. Este foarte clar de câtă credibilitate se mai poate bucura un partid care a înşelat atât de uşor aşteptările ieşenilor. Este foarte clar că apariţia acestui partid, sau a acestei alianţe, în 2020 este un accident politic pe care toţi trebuie să ni-l asumăm în cele din urmă, dar nu este mai puţin clar faptul că nu există sub nicio formă dorinţă de a face ceva pentru ieşeni, ci doar de a continua un scandal ce se pare că nu mai ia sfârşit”, a declarat primarul Mihai Chirica, într-o conferință de presă.

Mihai Chirica: „În caz contrar, aceste discuții nu vor mai avea loc niciodată”

De asemenea, acesta a susținut că negocierile vor fi reluate doar cu o anumită condiție. Dacian Cioloș și Dan Barna, copreședinții USR PLUS, trebuie să participe la negocieri.

„Dacă aceste condiții au fost distruse doar prin absența președintelui CJ, care a împuternicit direct pe alticineva, și noi vom cere ca următoarea întâlnire să se facă în prezența domnului Barna și a domnului Cioloș. În caz contrar, aceste discuții nu vor mai avea loc niciodată”, a declarat Mihai Chirica.

Totodată, primarul orașului Iași a anunțat că în următoare ședință a Consiliului Județean vor fi aleși doi viceprimari. Acesta a subliniat că unul va fi de la PNL, iar celălalt „de la un alt partid politic”.

Monica Berescu: „Delegaţiile de la PMI şi CJ se ţin de cuvânt şi nu negociază jumătăţi de măsură”

Reprezentanții USR-PLUS au ales să pună capăt negocierilor care trebuiau să aibă loc luni, 15 martie, cu PNL Iași. Motivul ar fi faptul că liderul filialei județene, Costel Alexe, nu a fost prezent, ci doar Mihai Chirica.

„Aşa cum am anunţat în urmă cu câteva zile, USR PLUS era dispus să negocieze cu ambii lideri PNL Iaşi, nu doar cu unul dintre ei. Având în vedere că domnul Alexe nu a venit la negocieri, delegaţiile de la PMI şi CJ se ţin de cuvânt şi nu negociază jumătăţi de măsură sau viziuni parţiale. Alianţa USRPLUS este deschisă la discuţii doar dacă acestea se realizează simultan, cu ambii lideri; nu doar cu unul dintre ei”, a declarat Monica Berescu, deputat USRPLUS şi liderul delegaţiei de la CJ.

Cosette Chichirău: „Propunerea domnului Chirica este neserioasă şi neinteresantă”

„Propunerea domnului Chirica, pentru o alianţă de circumstanţă şi pe termen scurt, este neserioasă şi neinteresantă. Noi ne dorim o alianţă strategică, pe termen lung, care să fie bazată, dincolo de persoane, pe realizarea unor proiecte mari şi pe reformă instituţională”, a declarat Cosette Chichirău, deputat USR PLUS și președinte USR Iași.

 

FOTO EXCLUSIV | Imagini şocante cu blana ursului Arthur, împuşcat de Emanuel de Liechtenstein
EXCLUSIV. Cum au apărut Dragoș Buzăianu și noua iubită la LOFT Mamaia
FOTO. Loredana Groza, într-o ipostază rușinoasă pe internet! Gafa care i-a lăsat sânul la vedere
Doinița Oancea rupe tăcerea! Adevărul despre despărțirea de bărbatul cu care urma să se căsătorească:...
Asta o va lovi în orgoliu pe Simona Halep! Șanse mari ca antrenorul înlăturat de...
Profesiile care ar urma să fie plătite în tichete. Ministrul Muncii vrea să elimine munca...
Cartierul Roşu din Amsterdam, înlocuit cu un centru „erotic”. Planurile primăriei în privinţa prostituţiei şi...
BANCUL ZILEI – Jocuri erotice cu tipe agățate în bar
STUDIU. A fost identificată „mama” întregii familii a coronavirusului SARS-CoV-2. Când și unde a apărut...
EXCLUSIV. Cum au apărut Dragoș Buzăianu și noua iubită la LOFT Mamaia
Cele patru TEHNICI prin care femeile pot simți mai multă PLĂCERE. Sunt extrem de simple...
Cum și-a vopsit Porsche-ul un tânăr din Târgu-Jiu. Și-a pus și Dubai la număr, ca...
Cum a fost salvat Mihai Trăistariu de la faliment, chiar de Paște. Câți bani a...
Top 10 gafe, care ţi-au scăpat, din filme celebre. Eroarea din „Braveheart” care nu mai...
Izvorul Tămăduirii 2021, prima mare sărbătoare din calendarul ortodox după Paște. Tradiţii şi obiceiuri
Vedete care suferă de boli grave. De ce poartă Bono de la U2 mereu ochelari...
Marele exod din România. Eurostat avertizează: România va înregistra una din cele mai abrupte reduceri...
Ideile de afaceri vin în moduri diferite şi câteodată sunt şi mai ciudate. Cum a...
Inchide