Contre între Chirica (PNL) și Chichirău (USR-PLUS) la Iași! „Propunerea domnului Chirica, pentru o alianţă de circumstanţă şi pe termen scurt, este neserioasă şi neinteresantă”

Contre între Chirica (PNL) și Chichirău (USR-PLUS) la Iași! „Propunerea domnului Chirica, pentru o alianţă de circumstanţă şi pe termen scurt, este neserioasă şi neinteresantă”
Contre între Chirica (PNL) și Chichirău (USR-PLUS) la Iași! „Propunerea domnului Chirica, pentru o alianţă de circumstanţă şi pe termen scurt, este neserioasă şi neinteresantă” / Sursă FOTO (colaj): Facebook
Publicat: 15/03/2021, 21:13

Contre între Chirica (PNL) și Chichirău (USR-PLUS) la Iași după ce nu s-a putut ajunge la un consens în ceea ce privește realizarea unei majorități în Consiliul Județean.

Primarul orașului, Mihai Chirica (PNL) îi acuză pe cei din USR-PLUS că vor să facă doar scandal. De cealaltă parte,  Cosette Chichirău (USR-PLUS) susține că primarul a propus o alianță de circumstanță și „neserioasă”.

Contre între Chirica (PNL) și Chichirău (USR-PLUS) la Iași

„Aceste negocieri nu au durat decât 5 minute și nu a fost decât un monolog și un refuz categoric din partea celor doi conducători USR PLUS de a mai continua aceste negocieri. Am avut foarte multe așteptări. Scopul a fost clar de a se distruge această cale şi să rămânem în scandal la Iaşi. Este foarte clar de câtă credibilitate se mai poate bucura un partid care a înşelat atât de uşor aşteptările ieşenilor. Este foarte clar că apariţia acestui partid, sau a acestei alianţe, în 2020 este un accident politic pe care toţi trebuie să ni-l asumăm în cele din urmă, dar nu este mai puţin clar faptul că nu există sub nicio formă dorinţă de a face ceva pentru ieşeni, ci doar de a continua un scandal ce se pare că nu mai ia sfârşit”, a declarat primarul Mihai Chirica, într-o conferință de presă.

Mihai Chirica: „În caz contrar, aceste discuții nu vor mai avea loc niciodată”

De asemenea, acesta a susținut că negocierile vor fi reluate doar cu o anumită condiție. Dacian Cioloș și Dan Barna, copreședinții USR PLUS, trebuie să participe la negocieri.

„Dacă aceste condiții au fost distruse doar prin absența președintelui CJ, care a împuternicit direct pe alticineva, și noi vom cere ca următoarea întâlnire să se facă în prezența domnului Barna și a domnului Cioloș. În caz contrar, aceste discuții nu vor mai avea loc niciodată”, a declarat Mihai Chirica.

Totodată, primarul orașului Iași a anunțat că în următoare ședință a Consiliului Județean vor fi aleși doi viceprimari. Acesta a subliniat că unul va fi de la PNL, iar celălalt „de la un alt partid politic”.

Monica Berescu: „Delegaţiile de la PMI şi CJ se ţin de cuvânt şi nu negociază jumătăţi de măsură”

Reprezentanții USR-PLUS au ales să pună capăt negocierilor care trebuiau să aibă loc luni, 15 martie, cu PNL Iași. Motivul ar fi faptul că liderul filialei județene, Costel Alexe, nu a fost prezent, ci doar Mihai Chirica.

„Aşa cum am anunţat în urmă cu câteva zile, USR PLUS era dispus să negocieze cu ambii lideri PNL Iaşi, nu doar cu unul dintre ei. Având în vedere că domnul Alexe nu a venit la negocieri, delegaţiile de la PMI şi CJ se ţin de cuvânt şi nu negociază jumătăţi de măsură sau viziuni parţiale. Alianţa USRPLUS este deschisă la discuţii doar dacă acestea se realizează simultan, cu ambii lideri; nu doar cu unul dintre ei”, a declarat Monica Berescu, deputat USRPLUS şi liderul delegaţiei de la CJ.

Cosette Chichirău: „Propunerea domnului Chirica este neserioasă şi neinteresantă”

„Propunerea domnului Chirica, pentru o alianţă de circumstanţă şi pe termen scurt, este neserioasă şi neinteresantă. Noi ne dorim o alianţă strategică, pe termen lung, care să fie bazată, dincolo de persoane, pe realizarea unor proiecte mari şi pe reformă instituţională”, a declarat Cosette Chichirău, deputat USR PLUS și președinte USR Iași.

BOMBĂ! Reacţia lui Reghe după ce a auzit despre Anamaria şi Dan Alexa
BREAKING NEWS! „Rusia va ataca Ucraina!” Când începe războiul?
FOTO. Prezentatoarea de la Puterea Dragostei, în costum de baie! Cum arată trupul Cristinei Dorobanțu
„Bărbații se tem de mine pentru că sunt prea frumoasă”. Cum arată una dintre cele...
FOTO. Simona Gherghe, în costum de baie! Apariție rară a vedetei TV: cum arată
Europa ar putea renunţa la gazul rusesc. Negocieri avansate cu alt stat în caz de...
Cea mai ieftină TESLA care poate fi cumpărată AZI, în România. Modelul american arată FABULOS
BANCUL ZILEI – Doi francezi fac dragoste în cabinetul medical. Doctorul privește acțiunea și dintr-o...
A treia zi de grevă la STB: Angajații și-ar putea pierde locul de muncă. Cei...
BREAKING NEWS! „Rusia va ataca Ucraina!” Când începe războiul?
Vârsta la care FEMEILE sunt cele mai ATRACTIVE în pat pentru bărbaţi
Răzvan Dimoftache se plânge că i se dă carne de porc la masă, în penitenciar
A primit mii de dolari pentru a ieși cu el. Când a aflat cine e,...
Răsturnare șocantă de situație: Cine i-a omorât, de fapt, pe cei doi studenți de la...
Noua ordine mondială! Cine va domina totul? Va deveni cea mai mare putere a lumii
Doliu în România. Vestea cruntă a lovit la ceas de seară. S-a stins un om...
Este oficial: Un nou mare retailer cu preţuri foarte mici vine în România
Unde se află regiunea denumită "OAZA TINEREŢII", unde oamenii nu se îmbolnăvesc niciodată şi arată...