CONVENȚIA NAȚIONALĂ FORȚA CIVICĂ. Mesajul către Mihai Răzvan Ungureanu: Aveți datoria să câștigați alegerile prezidențiale. Foști membri ai PSD și PNL în noua conducere

CONVENȚIA NAȚIONALĂ FORȚA CIVICĂ. Mesajul către Mihai Răzvan Ungureanu: Aveți datoria să câștigați alegerile prezidențiale. Foști membri ai PSD și PNL în noua conducere
Publicat: 07/09/2012, 14:52
Actualizat: 06/07/2016, 14:24

Convenția Națională a Forței Civice, reunită la Sala Polivalentă, l-a ales pe fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu în funcția de președinte, Adrian Iurașcu devenind prim-vicepreședinte, iar Ștefan Pirpiliu secretar general.

„Inițiativa Civică de Centru-Dreapta s-a născut din necesitatea coagulării forțelor civice și politice care pot schimba România, devenind într-un timp foarte scurt una dintre cele mai mari organizații neguvernamentale din România. Forța Civică este vehiculul electoral ce va permite membrilor Inițiativei să-și asume un rol activ în viața politică, participând la alegerile parlamentare din acest an”, a precizat Ungureanu, într-un comunicat de presă.

Pe lista candidaților pentru funcția de vicepreședinte se regăsesc mai multe nume care au fost la PSD și PNL. Asfel, fostul ministru al Sănătății din guvernarea PSD – PDL, Ion Bazac, candidează pentru un post de vicepreședinte, iar fostul deputat PSD Marian Săniuță candidează pentru un post de vicepreședinte. Eduard Tălmăcean, fost membru PDL a confirmate faptul că Ionuț Bazac, cunoscut și sub numele de ministrul „Ferrari” candidează pentru un post de vicepreședinte.

Foștii membri PNL, Cristian Popescu ex-președinte PNL Sector 2 și Adrian Semcu ex-președinte PNL Prahova și un apropiat al lui Dinu Patriciu candidează pentru un post de vicepreședinte.

Pe lista candidaților pentru un post de vicepreședinte se mai află: Biriș Gabriel, Bolchiș Florin, Botezatu Radu, Fendrihan Sergiu, Ionascu Daniel, Liga Dănuț, Teodor Mărieș, Plângu Ioan Mircea, Vornicu Smaranda, Pârcălabu Sorin (trezorier)


UPDATE 14.50 Adrian Iurașcu: Românilor le vom face bine cu Forța Civică. Aveți datoria și misiunea să câștigați alegerile prezidențiale din 2014.

Convenția Națională s-a încheiat cu imnul Forței Civice cântat de solistul formației „Bere Gratis”.

UPDATE 14.45 Noul președinte al Forței Civice, Mihai Răzvan Ungureanu, citește Rezoluția Convenția Naționale prin care cer adeziune la Partidul Popular European.

„PPE prin valorile sale fundamentale a dovedit că poate și este motorul unei Europene moderne și apropiate de cetățenii ei. Ne manifestăm dorința de a deveni membri ai Partidului Popular European”

UPDATE 14.30 Mihai Răzvan Ungureanu ține discursul de final, sala este pe jumătate goală.

♦ Vă mulțumesc tuturor pentru încredere, partidul Forța Civică are un viitor.

♦ Faptul că partidul are o echipă de conducere, tânără energică, încărcată de competență nu ne pune o sarcină ușoară înainte. Este cel mai ușor lucru să dezamăgești. Nu vrem să dezamăgim, pentru ca acest nou început să reprezinte un nou suflu pentru politica românescă.

♦ Ne interesează fiecare mod în care putem transforma cultura română în cultură europeană, cum fiecărui cetățean să-i dăm rația de demnitate pe care o merită.

♦ Nu dorim un stat arogant, ci un stat al cetățenilor, în care să ne regăsim cu toții, care să nu ne oblige vreodată la compromis.

♦ Vrem o fiscalitate predictibilă, vrem un mediu de afaceri care să se simtă responsabil și care să fie partenerul generos al fiecărui cetățean. Vrem un sistem de sănătate care să nu facă deosebire între cei care au și cei care nu au, să poată ridica din nevoi pe cei săraci.

♦ Dorim o școală care să-i învețe pe copii să treacă demni prin viață. Dorim o școală în care profesorii să primească respectul cuvenit. Dorim o școală în care societatea să se simtă pe deplin satisfăcută, în așa fel încât copiii noștri să spună vreau aici să-mi facu un viitor în sânul națiunii mele înainte de a se gândi să plece.

♦ Vrem o țară care să fie respectată, care să nu pună sub semnul întrebării apartenența la UE și NATO.

♦ Vrem o țară în care purtătorul de uniformă să se simtă parte a marii mase de cetățeni care sunt patrioți.

♦ Vrem o țară în care politica să se regăsească în Parlament, o țară în cre legea să fie respectată. Reforma în domeniul judiciar trebuie să continue, o țară în care legea și ordinea socială sunt apărate și înțelese de fiecare.

♦ Vrem o țară în care un partid precum Forța Civică care să fie recunoscut ca autentică formulă de înnoire a vieții politice în România.

UPDATE 14.20 Se anunță rezultatul alegerilor. Pentru funcția de președinte Mihai 947 de voturi pentru, 7 voturi împotrivă. Adrian Iurașcu a fost ales prim-vicepreședinte, iar Ștefan Pirpiliu a fost ales secretar general. Gheorghe Moisescu a fost ales secretar general adjunct.

UPDATE 13.20 Mihai Răzvan Ungureanu începe să vorbească, sala este în picioare și îl aplaudă.

♦ Inițiativa Civică a pornit din nevoia de a transforma o simpatie în gest politic. Inițiativa a dovedit că nu există în țara noastră cetățeni indiferenți la felul în care este condusă o națiune.

♦ Nu în număr stă puterea, ci în calitatea oamenilor care vin în spatele unui conducător.

♦ Doresc să-i salut și pe frații de peste granița vremelnică de la Prut.

♦ Cine suntem noi? Suntem cei pe care alții îi consideră puțini, tăcuți, surzi și orbi. Suntem mulți, în calitatea oamenilor care au venit lângă noi stă forța noastră.

♦ Prin generozitate s-a născut partidul acesta, prin generozitate va merge mai departe. Nu avem voie să fim inerți. Responsabilitatea noastră este de a sta împotriva celor care vor răul nostru.

♦ Celui care muncește să i se dea după merit, celor care doresc, dar pe care forțele fizice nu îi lasă să le dăm compasiune și ajutor.

♦ Toți cei pe care i-ați văzut venind pe podium merită votul dvs, îi cunosc pe fiecare în parte, știu cât de mult doresc să participe la reînnoirea națiunii. Știu că au soluții la întrebările noastre fundamentale și știm cu toții ce ne dorim. NU ne dorim doar prosperitate, nu ne dorim doar demnitate, nu dorim doar cinste, dorim ca prezentul pe care putem să-l construim în așa fel încât să avem cu toții viitor, ca noi și copiii noștri să nu mai fim o generație de sacrificiu.

♦ Vă cer să investiți încredere în echipa cu care Forța Civică se prezintă în fața dvs.

UPDATE 13.00 Teodor Mărieș: Nu pot să uit începutul revoluției sângeroase de la Timișoara unde au căzut primii eroi. Să aplaudăm Timișoara și timișorenii pentru sacrifiul făcut. Nu pot să uit colegii de la Universitate. După 22 de ani în această vară nu eram departe să repetăm acel fenomen. Trebuie să facem un sacrificiu pentru a apăra idealurile de libertate. În Statutul Forței Civice există punctul 8 de la Timișoara.

UPDATE 12.40 Vorbește fostul deputat PSD, Marian Săniuță, fost ministru de Interne în Guvernul Năstase. „Este nevoie să facem ceva sau rămânem spectatori? Dacă nu acum, atunci când, dacă nu noi, atunci cine? Rămân un om cu inima pe partea stângă, dar cu creierul pe partea dreaptă. Să ne ajute Dumnezeu ca în decembrie să bem cupa de șampanie a victoriei noastre”

UPDATE 12. 35 Gabriel Biriș: Azi nu voi vorbi despre taxe, ci este primul meu discurs ca om politic. Interesul nostru național este să avem un popor sănătos, educat, prosper. Cine muncește are, cine nu, nu trebuie să aibă. Cei care nu vor trebuie să înțeleagă că nu pot trăi pe spinarea celorlalți.

UPDATE 12.30 Liliana Stanciu o prezintă pe Smaranda Vornicu, candidat pentru un post de vicepreședinte, drept „zâna eficienței”.

UPDATE 12.25 Ștefan Pirpiliu: Acum o săptămână am decis să mă alături efortului lui MRU de a construi o casă în care să locuiască familia celor tăcuți. Locul celor incompetenți nu este aici în Forța Civică, aici au venit cei care au curaj.

UPDATE 12.20 Ionuț Bazac, fost ministru al Sănătății, propus de Mircea Geoană în guvernul PSD – PDL: Vă întrebați de ce sunt astăzi aici? Pentru că în fiecare zi politica îmi bate la ușă și îmi aduce vești proaste. Ideile mele, speranțele mele nu sunt reprezentate de cei care fac politică. Oamenii care plătesc taxe sunt prizonerii celor care depind de ajutorul de stat. Am venit ca să aduc aici și pe alții. Trăim în două Românii: una care așteaptă de la stat, de la noroc și cea a întreprinzătorilor, România curată. De trei ani de zile trăiesc și muncesc în străinătate, cred într-un proiect similar cu cel al Forței Italia. De aceea, sunt alături de Mihai Răzvan Ungureanu.

UPDATE 12.15 Adrian Iurașcu: Mandatul fostei conduceri încetează.

UPDATE 12.00 Ștefan Pirpiliu, singurul candidat pentru funcția de vicepreședinte: Acest partid luptă pentru a intra la guvernare.

Evenimentul de la Sala Polivalentă nu a început încă, deși era programat pentru ora 11.00. Fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu și echipa sa au intrat în sală la 11.25. Convenția Națională a Forței Civice a început prin intonarea imnului de stat. Moderatorul Convenției Naționale este Liliana Stanciu. În sală sunt aproximativ 1.000 de invitați sau membri ai Forței Civice.

Președintele Forței Civice, Adrian Iurașcu, și-a depus mandatul pentru ca să fie ales un nou președinte. El a anunțat că lista noii conduceri va merge imediat spre verificare la CNSAS.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Ce înseamnă ca Ucraina să piardă războiul cu Rusia. Trei scenarii
Anunțul făcut de Lavinia Pîrva după 7 ani de mariaj cu Ștefan Bănică Jr.: ”Întotdeauna...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
BREAKING NEWS | A murit celebrul transgender Naomi
Cum se menține în formă Romanița Iovan la 59 de ani. SECRETELE ei: ce consumă...
Alerte meteo de vreme severă imediată emise de ANM. Cod galben în mai multe zone...
Adio, doamnă! Vestea morții ei a picat ca un trăsnet
Ce a făcut Mădălin Paul Păduran cu câteva ore înainte de accident! Dezvăluirile făcute de...
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
Ceva CIUDAT se întâmplă cu SATELIȚII lui ELON MUSK! De ce NU trebuie lăsați să...
Decizie pentru toți cei care au TELEFOANE mobile. Ordinul de la UE a devenit deja...
Câinii și pisicile vă pot ucide. Alertă pentru proprietarii de animale
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
"A scos o canistră şi a turnat pe el". Cine este bărbatul care și-a dat...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Schimbările climatice ar crește numărul de AVC-uri