„Corupția Ucide”, „#REZISTENTA” și ONG-ul „Inițiativa România” îl critică dur pe Iohannis

„Corupția Ucide, „#REZISTENTA și ONG-ul „Inițiativa România îl critică dur pe Iohannis
Publicat: 17/01/2018, 22:58

„Președintele Iohannis a făcut, azi, un gest inacceptabil de complicitate cu PSD prin numirea ca premier a Vioricăi Dăncilă, marioneta lui Liviu Dragnea. Am salutat toate gesturile președintelui prin care comunica faptul că dorește să lupte pentru un stat de drept, în care politica să nu devină un paravan pentru corupție. Din păcate, astăzi constatăm că miza președintelui a fost cu totul alta: aritmetica unei politici pline de cinism. Am știut, însă, dintotdeauna, că singurii pe care putem conta cu adevărat suntem noi înșine. Politicienii ne pot fi aliați doar atâta vreme cât au aceleași mize ca și noi, iar cea mai importantă dintre acestea este lupta împotriva corupției. Din păcate, astăzi, președintele a ales să dea o a treia șansă celor a căror unică preocupare a fost salvarea corupției. Noi rămânem aceiași. Lupta noastră rămâne aceeași. Miza noastră rămâne aceeași. Ne vedem sâmbătă, la Piața Universității!”, spune o postare de pe pagina de Facebook a comunității „Corupția Ucide”.

Totodată, grupul civic #REZISTENTA s-a declarat dezamăgit de decizia șefului statului de a desemna tot un premier din majoritatea PSD-ALDE.

„Grupul civic #REZISTENTA a luat la cunoștință cu dezamăgire despre decizia președintelui Klaus Iohannis de a desemna al treilea premier propus de PSD. Suntem conștienți că a fost o decizie dificilă, cu multe variabile de luat în calcul, dar și cu așteptări uriașe dintr-o anumită parte a societãții civile, acea parte care își dorește o Românie modernã, cu un stat de drept puternic și cu un parcurs european, acea parte a României care l-a votat pe Klaus Iohannis. Considerăm că nu PSD merita o nouă șansă, ci România, domnule președinte”, a scris grupul civic, pe pagina sa de Facebook.

#REZISTENTA a adăugat că istoria va arăta dacă deciziile politicienilor au fost bune sau nu pentru România.

„Grupul civic #REZISTENTA a investit prea mult efort și timp în ultimul an, ca să renunțe acum. Vom continua sã milităm cu și mai multă îndârjire pentru transparență, corectitudine și responsabilitate în politica românească. Vom lupta pentru idealurile noastre alături de acei politicieni și acei cetăteni din societatea civilă care gândesc ca noi și împărtășesc aceleași idealuri. Miza noastră imediată nu s-a schimbat: luptăm pentru o justiției independentă și puternică. Pentru noi, cetățenii acestei țări, nu pentru un politician sau un partid anume. Ne vedem pe 20 ianuarie, la ora 18, în Piața Universității”, a conchis grupul civic.

De asemenea, și ONG-ul „Inițiativa România” critică decizia șefului statului.

„De 1 an de zile protestăm pentru a proteja justiția de subordonare politică, am contribuit la crearea de rețele civice, am inițiat un dialog instituțional onest cu autorități publice, inclusiv Președinția, am dezvoltat proiecte anticorupție, am monitorizat instituții pentru a consolida integritatea și transparența acestora, ne-am dăruit speranțele, implicarea, nopțile și banii pentru o Românie mai bună. Tot ceea ce am cerut înapoi a fost bună credință, solidaritate și determinare în a lucra împreună pentru a menține țara pe direcția democrației și statului de drept. Modul în care Președintele României ne-a răspuns astăzi nouă, cetățenilor României, este cel puțin o dezamăgire”, potrivit postării de pe pagina de Facebook a ONG-ului.

ONG-ul precizează că poate înțelege aritmetica majorităților din Parlament, dar nu și de ce președintele Klaus Iohannis nu a făcut un minim efort de condiționare a desemnării candidatului PSD la funcția de prim-ministru de respectarea statului de drept și a independenței Justiției.

„De ce Președintele a decis desemnarea doamnei Dăncilă la funcția de prim-ministru, deși tot târgul știe că asta echivalează cu numirea președintelui Camerei, condamnat penal și inculpat, la șefia Guvernului? Era singurul pesedist rămas în viață? De ce Președintele ignoră de mai bine de 6 luni apelurile repetate de a sesiza Comisia de la Veneția ale societății civile, Comisiei Europene, Consiliului Europei și ambasadelor statelor UE?”, susține „Inițiativa România”.

La ora transmiterii știrii, 15 persoane protestează în fața Palatului Cotroceni.

Viorica Dăncilă este premierul desemnat, a anunțat miercuri șeful statului, după consultările cu partidele parlamentare.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Foreign Affairs: Care este viitorul Rusiei. Cinci scenarii despre cum va arăta țara după Putin
Au păcălit poporul cu televizorul! Ce înseamnă, de fapt, cifrele scrise de Sorin în baracă,...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a...
De la Floreasca, l-au internat la Obregia. Mititelu Jr., mutat la 'Spitalul 9'! Ce au...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
"Am călătorit în timp". Profesor ieșit din comă a fost în anul 3906 și știe...
Cât costă o manichiură și un tuns simplu înainte de Paște! Prețurile au explodat, în...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Compania coreeană Hanwha vrea să înfiinţeze în România un hub industrial pentru Europa
Au editat ADN-ul uman cu Inteligența Artificială! Ce-a urmat este ULUITOR
Marele ACTOR al țării a MURIT! Durere infinită: Actor extraordinar și un om și mai...
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
EXCLUSIV! Matteo, dezvăluiri inedite din postura de tată: "Fericirea este pe măsură". La ce provocări...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Sonda Voyager 1 comunică în sfârșit cu Pământul după luni bune de mesaje fără sens