Gândul
  • Publicat:
  • Actualizat:
Politică

COVID-19 | Șeful PMP, Eugen Tomac, cere 3 măsuri de urgență „pentru a opri instalarea iadului în România”

COVID-19 | Șeful PMP, Eugen Tomac, cere 3 măsuri de urgență „pentru a opri instalarea iadului în România”
Eugen Tomac, președintele PMP, la Gândul LIVE

Președintele PMP România, Eugen Tomac, trage un semnal de alarmă pentru Guvernul României după explozia focarului de coronavirus de la Suceava.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Eugen Tomac avertizează că „iadul pe pământ” se așază pe teritoriul României, iar numărul cetățenilor contaminați de COVID-19 este mult mai mare decât ceea ce ține sub control statul.

Eugen Tomac amintește de cazul șocant de la Suceava și este revoltat să vadă că „mulți, mult prea mulți inconștienți care nu înțeleg că suntem în stare de război cu un inamic care se plimbă pe străzi și seamănă iadul pe pământ”.

Sistemul nostru de sănătate nu va face față, spune Tomac invocând cazul de la Suceava, și spune că nu este mai important decât să câștigam timp în lupta cu acest inamic invizibil nimicitor.

Liderul PMP spune că va solicita astăzi Guvernului României să acționeze urgent în trei direcții esențiale în lupta cu Coronavirusul: să dispună testarea tuturor persoanelor aflate în carantină, să fie testate toate persoanele care se află în autoizolare și să fie produse rapid de industria autohtonă aparate respiratorii pentru tratamentul celor infectați de Coronavirus.

Ce a scris Eugen Tomac pe Facebook:

„Pe străzile României se așează iadul pe pământ

Sunt revoltat când văd că avem, în continuare, mulți, mult prea mulți inconștienți care nu înțeleg că suntem în stare de război cu un inamic care se plimbă pe străzi și seamănă iadul pe pământ.

Stați în casă și nu mai ieșiți decât o singura dată la 3 zile pentru strictul necesar.

Nu putem opri acest inamic care devastează tot ce îi iese în cale decât dacă stam în casă.

Sunt absolut convins că numărul cetățenilor contaminați de COVID-19 este mult mai mare decât ceea ce ține sub control statul.

Sistemul nostru de sănătate nu va face față dacă nu va opriți, nimic nu este mai important decât să câștigam timp în lupta cu acest inamic invizibil nimicitor.

Cazul de la Suceava arată unde putem ajunge, în doar câteva săptămâni, dacă nu respecta decizia cerută de stat de a sta în casă.

Voi solicita astăzi Guvernului României să acționeze urgent în următoarele trei direcții esențiale în lupta cu Coronavirusul:

1. Să dispună testarea tuturor persoanelor aflate în carantină.

2. Să fie testate toate persoanele care se află în autoizolare.

3. Ministerul Economiei să solicite industriei autohtone ca, în cel mai scut timp, să producă aparate respiratorii pentru tratamentul celor infectați de Coronavirus.

Aceste trei măsuri sunt esențiale și trebuie luate acum pentru a opri instalarea iadului pe teritoriul României”, a scris Eugen Tomac pe Facebook.

Pe străzile României se așează iadul pe pământ Sunt revoltat când văd că avem, în continuare, mulți, mult prea mulți…

Publicată de Eugen Tomac pe Miercuri, 25 martie 2020

Inchide