Cozmin Gușă, concluzii după alegerile parlamentare: ”Se va forța un guvern slab, care se va consuma rapid și va defila sub bagheta lui Iohannis”

Cozmin Gușă, concluzii după alegerile parlamentare: ”Se va forța un guvern slab, care se va consuma rapid și va defila sub bagheta lui Iohannis”
Cozmin Gușă, concluzii după alegerile parlamentare: ”Se va forța un guvern slab, care se va consuma rapid și va defila sub bagheta lui Iohannis”

Analistul Cozmin Gușă trage câteva concluzii tranșante după alegerile parlamentare 2020, considerând că – în ultimă instanță – președintele Klaus Iohannis a fost învins pe toate planurile, iar prezența la vot, foarte slabă, și scorul înregistrat de PSD au venit ”ca o palmă pe obrazul gros al președintelui”.

Liberalii au înregistrat un scor care poate fi privit, practic, ca un ”vot de blam” pe care românii l-au dat acestei guvernări, scrie Cozmin Gușă pe pagina sa de socializare, în timp ce partidul condus de Marcel Ciolacu a marcat ”o victorie importantă”.

”Iohannis a fost învins pe toate planurile: prezența foarte slabă la vot a invalidat apelurile sale pentru români de a veni să voteze; scorul PSD, ce așază partidul pe locul 1, a venit ca o palmă dură peste obrazul gros al președintelui, care-a cerut în mod repetat și ilegal ca acest partid să nu fie votat; voturile puține adunate de către PNL-ul aflat la guvernare reprezintă de fapt un VOT DE BLAM asupra administrării țării de către cuplul IOHANNIS-LuCOVID.

PSD marchează o victorie importantă, dar închipuiți-vă care putea fi scorul lor dacă NU RENUNȚAU LA MESAJUL PATRIOTIC, ALCĂTUIAU LISTE MAI BUNE și S-AR FI LUPTAT MAI DUR ÎN CAMPANIE; nervozitatea imposibil de disimulat a lui Marcel Ciolacu de aseară este datorată faptului c-a priceput că scorul PSD s-ar fi putut apropia de 40% dacă cele 3 elemente de mai sus ar fi fost asigurate în campanie”, notează Cozmin Gușă în mediul online.

”Au demonstrat în doar 1 an de guvernare cât sunt de slabi și mincinoși”

În timp ce partidul AUR poate fi considerat o ”veste bună” a alegerilor parlamentare – notează Cozmin Gușă -, PNL ”și-a luat papara”.

Analistul etichetează PNL drept un ”partiduleț atârnat la manșeta prezidențială” și condus ”în mod penibil” de lideri care ar putea fi încadrați într-o ”categorie inferioară” în acest meci politic tensionat. Cozmin Gușă concluzionează că și formațiunea USR PLUS a înregistrat un eșec, iar ideea de ”om nou în politică”, vehiculată constant, este falsă.

”PNL „și-a luat papara” meritată deoarece au demonstrat în doar 1 an de guvernare cât sunt de slabi și mincinoși, cu atitudine de partiduleț atârnat de manșeta prezidențială, condus în mod penibil de către niște lideri de categorie inferioară, cu comportament de lingăi.

USR-PLUS a eșuat pentru că a dovedit ceea ce știam și-am tot scris, anume că nu reprezintă deloc OMUL NOU în politică, fraudează și păcălesc la fel ca cei vechi, fiind administrați în mod amatoristic, dar SAMAVOLNIC, de către REZERVIȘTII STATULUI PARALEL, care s-au făcut și ei de râs cu ocazia acestor rezultate la alegeri”, mai scrie Cozmin Gușă.

”AUR-ul este vestea bună a acestor alegeri, așa cum zic de câteva săptămâni, dar doar SOCIOPOL-ul lui Mirel Palada a avut curajul să-i consemneze în sondajele pre-electorale; mesajul lor unificator, patriotic, lupta-n stradă împotriva exceselor îndreptate contra României, le-au adus o poziționare și un statut de care aveam mare nevoie ca stat; va fi inutilă denigrarea lor de către UM-urile de presă, ba chiar asta îi va ajuta să-și limpezească mai bine intențiile politice (…)”

”UDMR, chemat deja în orice combinație de guvernare”

Așa cum s-a întâmplat de fiecare dată până acum, UDMR va fi integrat ”în orice combinație de guvernare”, este de părere Cozmin Gușă.

În ceea ce privește PMP și Pro România, analistul anticipează că PMP ar putea trece de pragul electoral, în timp ce Pro România se află într-o situație extrem de dificilă.

”Despre UDMR ar fi de zis doar că este câștigătorul RĂSPLĂTIT al acestor alegeri, fiind chemat deja în orice combinație de guvernare; acest lucru devine strategic pentru România, funcție de felul în care va evolua politica lui Viktor Orban în regiune.

Scriam aseară că PMP și Pro România sunt ținute în rezervă prin acel 5% ciudat și invariabil, ce apărea pe toate scorurile exit-pollurilor; PMP are șanse reale (și meritate!) să treacă pragul, dar condiția necesară pentru ca partidul lui Ponta să fie ajutat artificial să treacă pârleazul era ca sistemul WAG-THE-DOG să fie mai performant și Iohannis să fie ajutat în mod subteran în jocurile sale, ceea ce din fericire nu s-a întâmplat azi-noapte (…)”, continuă Cozmin Gușă.

”Sistemul de fraudare a funcționat doar parțial din fericire, de la procesele verbale semnate în alb ce-au fost reclamate-n justiție de către Eugen Tomac, până la administrarea penibilă a raportărilor exit-poll; au fost presiuni enorme și-n timpul campaniei, dar mai ales aseară, pentru ca să nu fie marcat avantajul PSD în fața PNL, respectiv să fie gonflat scorul USR-PLUS și neraportat cel al AUR”

Cozmin Gușă

Cozmin Gușă anticipează, în final, că va fi ”forțat” un guvern ”PNL/USR-PLUS/UDMR – (poate)PMP”, după aceste alegeri parlamentare, numai că va rezulta un guvern ”slab”, care ”se va consuma rapid” și ”va defila sub bagheta lui Iohannis”.

”De azi discuțiile vor fi despre noul guvern, care nu mai poate fi decât unul slab. Dacă Iohannis era un președinte corect, am fi avut șansa unui guvern de uniune națională, condus de către un om competent, din fericire mai avem așa-ceva chiar și-n clasa politică. Felul habotnic și ilegal în care KWI s-a raportat la PSD exclude în mod realist varianta unei largi majorități, cel puțin pentru anul următor. Se va forța așadar un guvern PNL/USR-PLUS/UDMR-(poate)PMP, care guvern, tocmai pentru că va fi slab și va defila sub bagheta lui Iohannis, se va consuma rapid și nici nu va putea implementa comandamentele externe, dragi lui Iohannis & LuCOVID, dar atât de păguboase pentru România”, încheie Cozmin Gușă analiza postată pe pagina sa de socializare, după comunicarea rezultatelor parțiale ale alegerilor parlamentare 2020.

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Marilu Dobrescu și Iustin s-au despărțit! Motivul terifiant din spatele separării: „Am început să am...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Halep, lovitură ISTORICĂ! A semnat. Anunțul venit chiar vineri, 19 aprilie
Serviciul militar obligatoriu în România. Ce tactică adoptă țara noastră
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Sateliții lui Elon Musk ar putea distruge câmpul magnetic al Pământului