Crin Antonescu, MESAJ către Victor Ponta: Susținem varianta Nini Săpunaru la ministerul Transporturilor AUDIO

Crin Antonescu, MESAJ către Victor Ponta: Susținem varianta Nini Săpunaru la ministerul Transporturilor AUDIO
Publicat: 24/08/2013, 13:06
Actualizat: 29/07/2014, 20:21

Crin Antonescu insistă să-l propună pe Nini Săpunaru pentru Ministerul Transporturilor, chiar dacă Victor Ponta nu agreează această nominalizare. Antonescu a declarat azi pentru gândul că Nini Săpunaru are șanse mari să fie nominalizat oficial de PNL pentru minister. Declarația a fost dată la scurt timp după ce pe agenția Mediafax a apărut o știre potrivit căreia surse din PSD anunțau că Victor Ponta se împotrivește acestei nominalizări, cerând PNL o altă propunere. Surse din PSD declaraseră joi seara și pentru gândul că propunerea lui Nini Săpunaru a luat prin surprindere partidul, mai mulți lideri social-democrați făcând presiune la premier să nu accepte ministrul PSD. De amintit doar că Nini Săpunaru a avut meciuri mari la Vrancea cu Marian Oprișan, unul dintre pesediștii cu greutate din partid. Până acum, Victor Ponta nu s-a exprimat pe acest subiect, deși a fost întrebat joi seara la TV despre propunerea lui Nini Săpunaru la Transporturi.

Antonescu, pentru Gândul: Cred sincer că Săpunaru este o propunere cu multe șanse de nominalizare

Președintele PNL, Crin Antonescu, a declarat pentru gândul că nu a discutat cu premierul Victor Ponta despre nominalizarea lui Nini Săpunaru la Ministerul Transporturilor și că o decizie finală urmează să fie luată duminică în cadrul Biroului Politic Național.

Antonescu a precizat că urmează să discute și cu premierul Ponta, dar că „este normal ca pe un portofoliu care revine PNL, decizia, cel puțin în ceea ce privește propunerea să fie a PNL”. Liberalul a adăugat că „crede sincer” că Nini Săpunaru este o „propunere cu multe șanse de nominalizare” în BPN al PNL.

ASCULTAȚI LA FINALUL ARTICOLULUI DECLARAȚIILE PREȘEDINTELUI PNL, CRIN ANTONESCU

„Nu m-a informat premierul că nu este de acord cu Nini Săpunaru și nu aveam cum să fiu informat pentru că deocamdată premierul nu are cu ce să fie sau să nu fie de acord. Este normal ca premierul să-și spună părerea, să-și dea acceptul pe o nominalizare pe care PNL o face, dar PNL nu a făcut nicio nominalizare. Se confundă eventuale propuneri, cu nominalizarea”, a afirmat Antonescu pentru gândul.

Liderul PNL a adăugat că „teoretic” este dreptul premierului să respingă „cu argumente” propunerea venită din partea conducerii PNL, dar nu crede că se va ajunge acolo.

„Sigur vor exista între timp discuții, este normal, avem discuții și în PNL, vrem să evităm să facem o propunere pe care premierul să o respingă. Nu cred că există în acest moment o propunere posibilă sau o nominalizare posibilă pe care premierul să o poată respinge pentru că nu luăm în calcul decât propuneri fezabile, cu oameni care nu oferă motive să fie respinși„, a spus pentru gândul Antonescu.

Președintele PNL a confirmat discuția avută cu Nini Săpunaru în care l-a întrebat dacă dorește să preia portofoliul Transporturilor.

„Eu, în calitate de președinte al PNL, evident că am obligația de gândi mai multe variante în legătură cu această nominalizare. L-am luat în calcul, l-am sunat pe Nini Săpunaru pentru a-l întreba dacă ar fi dispus să își asume acest portofoliu și a avut loc o discuție. Pentru mine este clar ce propunere voi face, nu am dat un nume și continui să nu dau pentru că este corect să fac propunerea în forul partidului, dar confirm această discuție cu Nini Săpunaru”, a declarat liderul PNL.

Acesta a dezvăluit că nu a purtat o discuție cu premierul Ponta despre această propunere pe care i-a făcut-o lui Nini Săpunaru.

Președintele PNL a precizat că în BPN-ul partidului pot apărea și alte propuneri pentru Ministerul Transporturilor, dar a recunoscut că o propunere avansată de președintelui partidului „are o mai mare greutate”, ceea ce se întâmplă în fiecare partid, dar că nu se exclud și alte propuneri.

Propunerea PNL pentru Ministerul Transporturilor urmează să fie votată duminică în cadrul Biroului Politic Național prin vot secret.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Temu şi Shein sunt verificate în România de ANPC. Ce trebuie să facă clienții înainte...
Ultimele cuvinte pe care Ana-Maria a reușit să le rostească mamei sale, înainte să fie...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a...
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a...
Dieta lui Lili Sandu la 44 de ani | Alimentul la care a renunțat definitiv....
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
Veste extraordinară despre pensiile românilor! Marcel Ciolacu a făcut anunțul
Cadavrul unei femei a fost descoperit în dulapul din dormitor. Polițiștii l-au reținut pe principalul...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La ce viteză sar airbag-urile mașinii în caz de impact?
Vicepreşedintele Comisiei de Apărare: Rusia a urlat din toţi şoşocii în Parlamentul României
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
Ungaria, AJUTOR NESPERAT pentru România. Au dat vestea uriașă chiar astăzi, 23 APRILIE: Avem un...
Sancțiuni dure pentru angajatorii români. Legea s-a schimbat, se dau amenzi grase
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
”Petrecere Hawaii de 38 de ani” Ce surprinză i-a pregătit Dinu Maxer Magdalenei Chihaia de...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Poluarea cu metan, acum mai ușor de observat ca niciodată din spațiu