• Publicat:
  • Actualizat:
Politică

Crin Antonescu se întâlnește cu Philip Gordon, EMISARUL SPECIAL trimis de administrația Obama în România

Crin Antonescu se întâlnește cu Philip Gordon, EMISARUL SPECIAL trimis de administrația Obama în România
Ultima oră

Președintele interimar, Crin Antonescu, va avea luni, la ora 13.00, o întâlnire cu Philip Gordon, asistent pentru afaceri europene și eurasiatice al secretarului de stat american, Hillary Clinton.

Anunțul a fost făcut de Administrația prezidențială.

Întâlnirea va avea loc la Palatul Cotroceni.

Aceasta este prima întâlnire anunțată oficial a lui Philip Gordon la București.

Oficialul american ar putea avea tot luni o întâlnire cu premierul Victor Ponta.

De asemenea, nu este exclus ca Gordon să discute și cu președintele suspendat, Traian Băsescu.

Philip Gordon, asistent al secretarului de stat american Hillary Clinton, urma să sosească duminică, la București, pentru a discuta despre îngrijorarea SUA legată de recentele acțiuni ale Guvernului român care amenință echilibrul puterilor în stat și care slăbesc independența instituțiilor, a anunțat Departamentul de Stat al SUA.

Conform sursei citate, asistentul secretarului de stat american Hillary Clinton, Philip H. Gordon, vine la București, unde se va întâlni cu oficialii guvernamentali, „pentru a discuta despre îngrijorarea Statelor Unite în legătură cu ultimele acțiuni guvernamentale care amenință separarea democratică a puterilor în stat și slăbesc independența instituțiilor statului”.

Gordon va avea întâlniri și cu membri ai societății civile și ai comunității de afaceri pentru a discuta despre rolul lor în întărirea valorilor și principiilor democratice împărtășite de comunitatea transatlantică, mai precizează Departamentul de stat.

Inchide