Cristian Preda susține că EBA a strâns deja 100.000 de semnături pentru o candidatură independentă la europarlamentare. „O invităm însă la noi, la PMP”

Redactor:
Politic
Cristian Preda susține că EBA a strâns deja 100.000 de semnături pentru o candidatură independentă la europarlamentare. „O invităm însă la noi, la PMP”
Cristian Preda îi propune Elenei Băsescu să candideze pe listele PMP

„Elena Băsescu a strâns 100 de mii de semnături și ar putea candida independentă la europene. Nu știu ce va decide să facă. Personal, cred că ar fi bine să NU candideze independentă”, scrie Preda pe blogul său.

În opinia sa, dacă ar candida ca independentă, Elena Băsescu „ar face astfel un cadou nesperat PDL”.

„Într-adevăr, nimeni nu-și dorește mai mult decât Blaga o asemenea variantă, fiindcă divizând voturile pro-Băsescu, o candidatură independentă i-ar da șefului PDL o șansă în disputa cu Mișcarea Populară. O chem, de aceea, pe EBA pe lista PMP!”, mai scrie Preda.

Și președintele PMP, Eugen Tomac, a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, că s-ar bucura ca Elena Băsescu să candideze la europarlamentare pe listele PMP, dar a precizat că nu a avut o discuție cu aceasta în acest sens.

„Eu, personal, m-aș bucura foarte mult ca Elena Băsescu, pe care o cunosc de foarte mulți ani, om politic la fel de tânăr ca mine implicată în politica europeană, m-aș bucura să se regăsească pe listele PMP, dar e decizia domniei sale. Nu am avut o discuție cu doamna Băsescu pe această temă”, a precizat Tomac.

Fiica cea mică a șefului statului, Elena Băsescu, are rezervat locul al doilea pe lista candidaților PMP pentru alegerile europarlamentare din 25 mai, dacă se alătură acestei formațiuni.

Colegiul Național al PMP a stabilit, potrivit eurodeputatului Cristian Preda, că lista partidului pentru euroalegeri va fi deschisă de un europarlamentar în funcție „sau de mai mulți, dacă se alătură Mișcării Populare, oferind astfel experiența acumulată în legislativul european”.

Până acum, Cristian Preda este singurul europarlamentar al PMP și, de altfel, el va și deschide lista partidului pentru alegerile din 25 mai.

Conform celor scrie recent de Preda pe blogul său, dacă un alt europarlamentar „se alătură” PMP, acesta automat îl va urma pe listă.

De altfel, și președintele Traian Băsescu a sugerat, recent, că fiica sa, în prezent europarlamentar PDL, ar putea candida din partea PMP.

Întrebat dacă a vorbit cu fiica sa cea mică, Elena, despre o eventuală intenție a acesteia de a candida la europarlamentare, șeful statului a răspuns că Elena Băsescu este majoră și că nu a discutat cu aceasta. „Dar ea știe că eu votez cu PMP”, a mai spus Băsescu râzând.

Pe de altă parte, Elena Băsescu, europarlamentar PDL, a obținut și în 2009 mandatul în PE, candidând tot ca independentă, însă fiind susținută de PDL.

Inchide