Cristian Tudor Popescu: Cătălin Predoiu a ajutat PSD-ul / Vedem greșeli peste greșeli / Ce spune despre Tudorel Toader

Redactor:
Gandul
Cristian Tudor Popescu: Cătălin Predoiu a ajutat PSD-ul / Vedem greșeli peste greșeli / Ce spune despre Tudorel Toader
Gazetarul Cristian Tudor Popescu a analizat prima lună de guvernare a cabinetului Orban și se declară nemulțumit. „Ceva palpabil nu a făcut până acum guvernul Orban. Nimic", a spus jurnalistul. Pe de altă parte, PNL a făcut o grămadă de greșeli, iar ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, a ajutat PSD să își repare imaginea, afirmă CTP.

„Supraaciza (la carburant, care a fost eliminată – n.r.)? Bucuria PSD-ului că face asta PNL acum. Își fac, automat, o gaură în buget. Și sunt șanse mari ca prețul la pompă să nu scadă semnificativ în urma acestei ștergeri a supraaccizei. Eu știu asta demult. Am greșit odată, cu vreo 20 de ani în urmă, pe vremea guvernului Ciorbea. Atunci s-a făcut prima dată asta. Au crescut prețul la benzină și sperau să scadă consumul. N-a scăzut cu niciun litru. Acum speranța este să crească consumul și să vină veniturile. Nu știu dacă o să vină. Deci, nu e o realizare asta, deocamdată. Nu vedem ceva palpabil. În schimb, vedem greșeli peste greșeli, politice în special, ale guvernului Orban”, a declarat CTP, la Digi24.

„Dl ministru Predoiu a pus din nou pe tavă PSD-ului un gol, că tot vorbirăm de handbal. A venit cu declarația aceea, de mare înțelept jurist, din care toată lumea a înțeles că nu se poate abroga (recursul compensatoriu- n.r.), sunt complicații și efecte colaterale care pot fi mult mai severe, nuuu, avem cu CEDO, cu probleme… A făcut declarația, PSD a simțit imediat oportunitatea și a năvălit cu proiectul în Parlament și în felul ăsta PNL-ul a fost pus în defensivă – uite că ei au spus că nu se poate – și PSD-ul a venit în față și a spus: Ba se poate! Noi vrem! Și în felul ăsta PSD s-a scos la vopsea. Deci, acești autori morali ai crimelor din ultimii doi ani de când s-a aplicat legea recursului compensatoriu – care sunt PSD-ul, conducerea PSD-ului și cei care au votat legea în Parlament – s-au scos acum ca imagine mulțumită inteligenței dlui Predoiu, care s-a trezit vorbind. Iată o primă „realizare” a guvernului Orban”, a spus gazetarul.

„Lui Tudorel Toader, cu puterile conferite de această legea modificată în privința numirii procurorilor-șefi, i se fâlfâia de CSM. Nici n-a așteptat avizul consultativ al CSM, a dat drumul la opțiunea lui mai departe, puțin i-a păsat, îi desconsidera pur și simplu”, a reamintit Cristian Tudor Popescu. „Recomandarea normală a MCV a fost de bun-simț: de ce se mai cere aviz CSM, ca să emită pe banii statului o concluzie care era aruncată apoi la coș, nici măcar nu se uită la ea ministrul de resort? Să n-o mai ceară, atunci! MCV-ul a recomandat, dimpotrivă, ca rolul CSM să crească, să nu se mai poată trece peste părerea breslei. Dl. Predoiu se face că uită treaba asta. Ce mesaj transmite alegătorilor dl. Predoiu, tuturor celor care au ieșit în stradă atunci, „Jos mâinile de pe justiție”, sute de mii de oameni care au înghețat în stradă ore în șir? Din nou, o chestiune politică și aici, din nou pierzătoare pentru PNL”, a încheiat acesta.

 

Inchide