Cristoiu, despre candidatura lui Cumpănașu: Cu cât sunt mai violente atacurile, cu atât îi servesc

Cristoiu, despre candidatura lui Cumpănașu: Cu cât sunt mai violente atacurile, cu atât îi servesc
Publicat: 30/08/2019, 15:33

„Nu putem vorbi despre o lansare de candidatură ci la început despre o pipăire a opinie publice, a alectoratului, prin apelul la strângerea de semnături. Domnul Cumpănașu și-a dat seama că va fi cu multe probleme de la trecerea de la unchiul Alexandrei, care s-a bătut și a reușit să obțină și foarte multe informații ascunse de ei în cazul Caracal, la condiția de candidat la președinția României. Și-a dat seama că vor fi multe întrebări în electoratul, în opinia publică, și mai ales că vor fi atacuri mai mult sau mai puțin interesate. De aceea el a anunțat că strânge semnături. Însă din câte știu eu va candida sigur la președinția republicii în calitate de independent”, a declarat Ion Cristoiu, pentru Mediafax.

Cât privește reacțiile negative iscate de anunțul lui Alexandru Cumpănașu, analistul politic afirmă: „ele îi fac bine lui Cumpănașu deoarece chiar dacă are o notorietate ulutioare, determinat de implicare în cazul Caracal, puțină lume îl asocia cu ipostaza de candidat la președinție. Toate aceste atacuri îi dau notorietataea necesară de candidat. Cu cât sunt mai violente aceste atacuri, îi servesc ca notorietate de candidat și după părerea mea ele vor trece. Într-un fel este și bine pentru Alexandru Cumpănașu că acesta este principalul front împotriva domniei sale. O să vină și alte atacuri, dar faptul că atacurile s-au concentrat pe tema exploatării tragediei de la Caracal, vor umbri atacurile care vor veni după. Într-o campanie publică sunt importante primele atacuri, celelalte care vin sunt umbrite de acest prim val de atacuri”.

Ion Cristoiu afirmă că unchiul Alexandrei Măceșanu, fata de 15 ani răpită și ucisă în Caracal, va fi singurul candidat independent, în timp ce Mircea Diaconu va avea probleme cu ALDE și Pro Romania, partide care și-au manifestat intenția de a-l susține.

„O ipostază premieră post decembristă, un candidat independent sprijinit de două partide parlamentare, Pro România și ALDE. Două partide conduse de personalități ale spațiului politic. Vor avea dificultăți deoarece domnia sa, Mircea Diaconu joacă teatru, spun în sensul bun, pentru că toți politicienii joacă teatru, rolul independetului. Deoacamdată cele două partide îl lasă în voia lui, dar după părerea mea în momentul în care își vor da seama că nu e nimic din această independență că domnul Diaconu nu amintește numele partidelor probabil că vor începe probleme în partidele respective și pentru Mircea Diaconu, deoarece nu îl văd pe Victor Ponta stând în umbra lui Mircea Diaconu. Poate domnul Tăriceanu mai are rezistență, dar domnul Ponta care este și el o personalitate mediatică, nu se va resemna cu această poziție de sprijinitor din umbră a lui Diaconu. Deci din acest punct de vedere, candidatura sa de independent s-ar putea să aibă probleme publice și atunci să rămână singurul candidat independent Alexandru Cumpănașu”, a afirmat anallistul Ion Cristoiu..

„Din câte îmi dau seama își are drept culoar, în timp ce Mircea Diaconu are culoarul lui Liviu Dragnea, electoratul interesat de demnitate, de independență, de patriotism, de om simplu, Alexandru Cumpănașu va alege tema luptei cu statul mafiot, cu clanurile mafiote din diferite județe, proiectând în campanie ceea ce a spus dar a trecut neobservat în cazul Caracal”, a mai spus acesta.

Alexandru Cumpănașu a anunțat, joi pe Facebook, intenția de a candida la alegerile prezidențiale din luna noiembrie, făcând un apel la oameni să dea semnăturile necesare în acest sens.

Tags:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Temu şi Shein sunt verificate în România de ANPC. Ce trebuie să facă clienții înainte...
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a...
Primele & singurele imagini cu Mititelu Jr., după ce s-a intoxicat cu medicamente! E bine,...
Dieta lui Lili Sandu la 44 de ani | Alimentul la care a renunțat definitiv....
Temu şi Shein, verificate la sânge de ANPC. La ce nereguli sunt atenţi inspectorii
Veste extraordinară despre pensiile românilor! Marcel Ciolacu a făcut anunțul
Cadavrul unei femei a fost descoperit în dulapul din dormitor. Polițiștii l-au reținut pe principalul...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La ce viteză sar airbag-urile mașinii în caz de impact?
Românii vor să trăiască mai sustenabil, dar le lipseşte infrastructura. Cum se poate implica mediul...
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
Vestea DESPRE PENSII pe care o așteptau milioane de români. SE PREGĂTEȘTE egea la Guvern
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
”Petrecere Hawaii de 38 de ani” Ce surprinză i-a pregătit Dinu Maxer Magdalenei Chihaia de...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Poluarea cu metan, acum mai ușor de observat ca niciodată din spațiu