Criticile la adresa lui Dragnea, tranșate în PSD. Când se reunesc liderii social-democrați

Criticile la adresa lui Dragnea, tranșate în PSD. Când se reunesc liderii social-democrați
Publicat: 14/02/2017, 19:43

”Eu nu de la CExN vreau să cer reconfirmare. Dacă va fi nevoie o s-o fac în alt cadru”, a declarat, marți, Liviu Dragnea.

Întrebat dacă se referă la un Congres, el a precizat: ”Nu, dar tocmai v-am spus că organizațiile județene…lăsați-ne să decidem noi în partid totuși. Am înțeles acele voci extrem de importante și extrem de urmate, am văzut, dar totuși partidul îndrăznește prin organizațiile județene să-și exprime niște puncte de vedere”.

Liderul PSD a ținut să precizeze că PSD funcționează bine și este un partid unit și coerent.

”Că se încearcă să se inducă ideea că avem o problemă în partid, asta se pare că a generat și decizia organizațiilor județene care au simțit nevoia să întrunească în CEx județene să reafirme acest sprijin. Nu avem probleme”, a spus Dragnea.

În acest context, liderul PSD și-a exprimat speranța să nu fie nevoie și de ”a doua operațiune” în afară de cea din organizațiile județene.

”Eu sper să nu mai fie nevoie și de a doua operațiune și o să-i rog pe colegii mei – nu putem de fiecare dată când apare cineva cu astfel de inițiative în fiecare județ să se discute despre asta. Eu cred că e suficient”, a conchis liderul PSD.

La această ședință a CExN urmează să se discute, potrivit surselor citate de Medifax, numirea unor noi miniștri atât la Justiție, după demisia lui Florin Iordache, cât și la Mediu de Afaceri și Antreprenoriat, după demisia lui Florin Jianu.

De asemenea, se va discuta și despre criticile aduse de vicepreședintele PSD, primarul Iașului Mihai Chirică, în spațiul public, liderului social-democraților Liviu Dragnea, referitor la modul în care este condus partidul.

Marți, președintele PSD, Liviu Dragnea, declara, la sediul instanței supreme, că nu există nicio fractură în PSD, „nici măcar un picior scrântit”. Referitor la criticile aduse de edilul din Iași, Mihai Chirica, Dragnea preciza că partidul „a avut mereu în istoria lui Chirici”.

„Nu e nicio fractură în PSD. Nici măcar un picior scrântit. PSD a avut tot timpul în istoria lui Chirici. Partidul se va exprima în următoarele zile față de aceste voci care, de fapt, sunt una singură. Sigur că este o voce foarte importantă, tot aceeași voce s-a referit și l-a susținut pe Iohannis în zilele în care, cu toată susținerea coaliției care câștigase alegerile, a refuzat-o pe doamne Sevil Shhaideh, dar toate acestea le discutăm în partid. În ceea ce privește relația cu premierul Sorin Grindeanu, este aceeași relație pe care am avut-o și în zilele dinaintea discuției privind formarea guvernului ca și astăzi”, spunea Liviu Dragnea la sediul ÎCCJ.

Vicepreședintele PSD, Mihai Chirică, a lansat, duminică, critici dure la adresat liderului partidului Liviu Dragnea, afirmând că „politica conducerii cu pumnul de fier nu mai este valabilă”, chiar dacă acesta a fost un bun lider de partid, care a dus la câștigarea unor scoruri electorale foarte bune. Chirică a fost întrebat dacă este mulțumit de felul în care președintele PSD, Liviu Dragnea, conduce partidul.

„Sincer? Nu. Dacă aș fi fost mulțumit, aș fi tăcut și aș fi înghițit lucrurile astea ca atare. E nevoie de un alt leadership și e nevoie de o schimbare în managementul politic”, a răspuns primarul municipiului Iași.

Întrebat de jurnaliști dacă Sorin Grindeanu ar fi un lider mai bun al PSD, Dragnea a spus : „Ca să citez un clasic în viață: Altă întrebare! O să preluăm toți asta”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase