CTP: „Iohannis ne-a amintit că există: Sunt și eu aici, să nu uitați!” / Ce spune gazetarul despre ultimele mutări politice

CTP: „Iohannis ne-a amintit că există: Sunt și eu aici, să nu uitați!” / Ce spune gazetarul despre ultimele mutări politice
CTP: „Iohannis ne-a amintit că există: Sunt și eu aici, să nu uitați!” / Ce spune gazetarul despre ultimele mutări politice
Publicat: 15/12/2020, 11:04

Gazetarul Cristian Tudor Popescu a declarat, luni seara, că președintele Klaus Iohannis nu a făcut decât să le amintească tuturor că „există”: „Sunt și eu aici, să nu uitați!”, în contextul consultărilor cu partidele politice, pentru formarea majorității parlamentare. CTP spune că lupta e dă de fapt între Iohannis și Orban, pentru controlul PNL!

„Despre ce se întâmplă cu Camera Deputaților, aici cred că avem o singură ecuație. Nu este vorba de PNL, USR, UDMR. Este vorba de două persoane: președintele Iohannis și Ludovic Orban.

„Nu se simpatizează câtuși de puțin”

Aceste două persoane nu se simpatizează câtuși de puțin, nu au afinități din punct de vedere uman și asta nu de ieri, altaltăieri, vă pot spune că asta datează chiar din 2014, cât pot eu să documentez, poate chiar și mai devreme. Au fost împreună siliți de politică și acum se pune problema cât de tare va apăsa președintele Iohannis pentru a-l înlătura pe Ludovic Orban, care a părăsit funcția de premier și, din punct de vedere moral și logic, nu ar avea ce pretenții să emită asupra unei alte funcții înalte în stat, din moment ce și-a dat demisia spunând că nu se cramponează de scaun, deci nu se află în poziția să pretindă funcția de la Camera Deputaților”, a arătat gazetarul într-o intervenție la Digi24.

„Bătălie între Iohannis și Orban pentru controlul PNL”

„Bătălia este între Iohannis și Orban pentru controlul PNL. Asta este ce vedem acum. Și mai spun doar atât: președintele Iohannis are o armă cu care poate să lovească tare, și anume – dacă nu se ajunge la o înțelegere, președintele poate, de pildă, să-l numească pe domnul Ciucă și apoi să lase lucrurile să se întâmple în Parlament. Dacă dl. Ciucă nu va fi confirmat în Parlament, nu va fi votat, asta înseamnă un prim pas către alegerile anticipate, ceea ce nu-și dorește nimeni în clipa de față. Deci, nevotându-l pe Ciucă, să spunem, PNL și USR nu fac decât să-și înrăutățească și mai mult imaginea pe care o au și așa în scădere în ochii electoratului. Deci, după părerea mea, are președintele Iohannis această posibilitate la îndemână, de a presa asupra PNL-ului, pentru că aici este, de fapt, cheia: Iohannis și controlul partidului”, a explicat CTP.

„AUR a făcut un gest absurd”

În ceea ce privește AUR, „acel gest de a-i aduce președintelui harta României Mari este un gest absurd în momentul de față, inutil, și nu mai vorbesc de gesturile de dinainte, care sunt greu calificabile, cele cu masca, cu testele și cu școlile! Numai că fiecare astfel de atitudine iresponsabilă, grotescă a acestei formațiuni politice este o palmă pe obrazul celorlalte partide, adică PNL și USR: iată ce au ajuns să voteze oamenii în urma greșelilor față de cetățeni pe care le-au făcut PNL și USR. AUR este – și asta poate este singura lui funcție utilă – un memento, este o reamintire continuă pentru PNL și USR a prostiilor pe care le-au făcut în această toamnă, nu numai în campania electorală”, a încheiat gazetarul Cristian Tudor Popescu.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Simona Halep, tot mai aproape de retragerea din tenis? Ce lovitură: a fost exclusă
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din...
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
Elevă de 17 ani, violată de patru tineri într-un liceu din Dâmboviţa. Trei dintre ei...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Mesajul dureros al mamei care și-a pierdut fetița din cauza biluțelor magnetice: „Părinții să nu...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Ungaria se UNEȘTE cu România. Moment istoric. S-a aprobat chiar azi, 25 aprilie
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Mii de meteoriți care au ajuns în Antarctica ar putea fi pierduți pentru totdeauna