Cu câteva luni înainte de alegeri, liberalii îi fac o ofertă lui Cioloș. Gorghiu: Acum nu are timp să cugete, dar până la toamnă o va face

Cu câteva luni înainte de alegeri, liberalii îi fac o ofertă lui Cioloș. Gorghiu: Acum nu are timp să cugete, dar până la toamnă o va face
Publicat: 03/04/2016, 15:23

Întrebată, duminică, la Pro TV, dacă l-a invitat pe premier să facă parte din PNL, copreședintele liberal Alina Gorghiu a spus: „Categoric, categoric da. Este o opțiune care îi aparține. Bănuiesc că e prematur să formuleze un răspuns, dar sunt absolut convinsă că toamna se decantează mult mai bine ideile. Nu are timp acum să cugete la o eventuală candidatura politică alături de PNL, dar la sfârșit, când tragi linia mandatului de prim-ministru, sunt convinsă că poți să analizezi serios, pragmatic, toate opțiunile pe care le ai la îndemână”.

Copreședintele PNL a mai spus că premierul și-a asumat o misiune dificilă, aceea de a guverna cu un guvern tehnocrat, cu un sprijin parlamentar fragil, dar că reușește să facă acest lucru bine, de cele mai multe ori.

„Mă uit la Dacian Cioloș acum și e o misiune foarte grea pe care și-a asumat-o, cu suportul PNL, însă să știți că simt în anumite momente că are o reținere în activitatea guvernamentală dată tocmai de fragilitatea sprijinului din Parlament. În momentul în care ești guvern politic știi că mizezi pe o anumită majoritate parlamentară. Ce face prim-ministrul României acum e un lucru dificil. Să ții tot timpul în echilibru o majoritate parlamentară care să te susțină și să mai fi și cu capul la activitatea guvernamentală și, cu toate acestea, el reușește și reușește bine pe multe segmente” a declarat Gorghiu.

PNL nu renunță la două tururi

Pe de altă parte, Gorghiu a declarat că, în maxim o săptămână, sesizarea PNL privind organizarea alegerilor locale în două tururi de scrutin va ajunge la instanța de contencios administrativ și se va da un termen de judecată, astfel încât dosarul să fie trimis la CCR și să fie tranșată problema.

„E suficient timp, în câteva zile, în mod normal, guvernul trebuie să trimită întâmpinarea pe sesizarea noastră legată de două tururi de alegeri către instanța de contencios. Noi suntem deja pregătiți să depunem în foarte scurt timp întâmpinarea și se va da termen. Deci eu estimez că, în maxim o săptămână, vom avea un termen în instanța de judecată, termen la care să putem invoca excepția neconstituționalității alegerilor într-un singur tur. Instanța va decide când trimite dosarul la Curtea Constituțională și Curtea se va pronunța”, a declarat Alina Gorghiu.

Liderul PNL a insistat că pot fi organizate două tururi de scrutin și în ipoteza în care CCR se pronunță cu doar câteva zile îniante de 5 iunie, data oficială a alegerilor locale, stabilită prin Hotărârea de Guvern pe care PNL a atacat-o în contencios administrativ.

„Acum știu argumentele celor care privesc cu scepticism (…) Eu nu cred că timpul ar trebui să blocheze un demers care duce la ideea de democrație în România și la legitimitatea primarilor. E timp suficient și dacă se pronunță (CCR-n.r.) cu câteva zile înainte. Avem tot timpul din lume să organizăm, după două săptămâni de la data de 5 iunie, alegeri”, a mai susțint copreședintele PNL.

Tags:
Marian Iancu a ajuns într-o stare deplorabilă: ”E terminat, de-abia mai merge”. Ultimele informaţii despre...
Avem imaginile incriminatoare! Zmărăndescu a încălcat regulamentul Survivor și ar putea fi eliminat
FOTO. Cum arată fiica lui Virgil Ianțu în costum de baie! Adolescenta este de o...
Semnale de alarmă într-o relație: lipsa certurilor între parteneri e un semn rău
Bombă în miez de noapte: negocierile dintre Loți Boloni și FRF au picat! Antrenorul a...
Turcia îşi schimbă numele. Ce alegere a făcut preşedintele Erdogan
Metoda de furt care face ravagii. Cu o simplă monedă, HOȚII iau tot din MAȘINĂ
BANCUL ZILEI – Doi francezi fac dragoste în cabinetul medical. Doctorul privește acțiunea și dintr-o...
Premierul Nicolae Ciucă și-ar fi plagiat teza de doctorat
Avem imaginile incriminatoare! Zmărăndescu a încălcat regulamentul Survivor și ar putea fi eliminat
Vârsta la care FEMEILE sunt cele mai ATRACTIVE în pat pentru bărbaţi
EXPLOZIE de CAZURI de INFECTARE cu COVID, la CONSTANȚA
Cei mai buni actori, aflați în viață, care nu au primit încă un Oscar
Răsturnare șocantă de situație: Cine i-a omorât, de fapt, pe cei doi studenți de la...
Nicolae Ciucă a dat ordin! Urgenţă maximă în România: Trebuie să avem o intervenție rapidă!
Doliu în lumea filmului! Un nume uriaș ne-a părăsit. Va fi de neuitat
Este oficial: Toţi românii pot primi o zi liberă suplimentară de la angajator. Ce trebuie...
Fabrica de milionari în euro a României. Care este şcoala unde s-au specializat foarte mulţi...