Cu câteva luni înainte de alegeri, liberalii îi fac o ofertă lui Cioloș. Gorghiu: Acum nu are timp să cugete, dar până la toamnă o va face

Cu câteva luni înainte de alegeri, liberalii îi fac o ofertă lui Cioloș. Gorghiu: Acum nu are timp să cugete, dar până la toamnă o va face
Publicat: 03/04/2016, 15:23

Întrebată, duminică, la Pro TV, dacă l-a invitat pe premier să facă parte din PNL, copreședintele liberal Alina Gorghiu a spus: „Categoric, categoric da. Este o opțiune care îi aparține. Bănuiesc că e prematur să formuleze un răspuns, dar sunt absolut convinsă că toamna se decantează mult mai bine ideile. Nu are timp acum să cugete la o eventuală candidatura politică alături de PNL, dar la sfârșit, când tragi linia mandatului de prim-ministru, sunt convinsă că poți să analizezi serios, pragmatic, toate opțiunile pe care le ai la îndemână”.

Copreședintele PNL a mai spus că premierul și-a asumat o misiune dificilă, aceea de a guverna cu un guvern tehnocrat, cu un sprijin parlamentar fragil, dar că reușește să facă acest lucru bine, de cele mai multe ori.

„Mă uit la Dacian Cioloș acum și e o misiune foarte grea pe care și-a asumat-o, cu suportul PNL, însă să știți că simt în anumite momente că are o reținere în activitatea guvernamentală dată tocmai de fragilitatea sprijinului din Parlament. În momentul în care ești guvern politic știi că mizezi pe o anumită majoritate parlamentară. Ce face prim-ministrul României acum e un lucru dificil. Să ții tot timpul în echilibru o majoritate parlamentară care să te susțină și să mai fi și cu capul la activitatea guvernamentală și, cu toate acestea, el reușește și reușește bine pe multe segmente” a declarat Gorghiu.

PNL nu renunță la două tururi

Pe de altă parte, Gorghiu a declarat că, în maxim o săptămână, sesizarea PNL privind organizarea alegerilor locale în două tururi de scrutin va ajunge la instanța de contencios administrativ și se va da un termen de judecată, astfel încât dosarul să fie trimis la CCR și să fie tranșată problema.

„E suficient timp, în câteva zile, în mod normal, guvernul trebuie să trimită întâmpinarea pe sesizarea noastră legată de două tururi de alegeri către instanța de contencios. Noi suntem deja pregătiți să depunem în foarte scurt timp întâmpinarea și se va da termen. Deci eu estimez că, în maxim o săptămână, vom avea un termen în instanța de judecată, termen la care să putem invoca excepția neconstituționalității alegerilor într-un singur tur. Instanța va decide când trimite dosarul la Curtea Constituțională și Curtea se va pronunța”, a declarat Alina Gorghiu.

Liderul PNL a insistat că pot fi organizate două tururi de scrutin și în ipoteza în care CCR se pronunță cu doar câteva zile îniante de 5 iunie, data oficială a alegerilor locale, stabilită prin Hotărârea de Guvern pe care PNL a atacat-o în contencios administrativ.

„Acum știu argumentele celor care privesc cu scepticism (…) Eu nu cred că timpul ar trebui să blocheze un demers care duce la ideea de democrație în România și la legitimitatea primarilor. E timp suficient și dacă se pronunță (CCR-n.r.) cu câteva zile înainte. Avem tot timpul din lume să organizăm, după două săptămâni de la data de 5 iunie, alegeri”, a mai susțint copreședintele PNL.

Tags:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Temu şi Shein sunt verificate în România de ANPC. Ce trebuie să facă clienții înainte...
Ultimele cuvinte pe care Ana-Maria a reușit să le rostească mamei sale, înainte să fie...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a...
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a...
Dieta lui Lili Sandu la 44 de ani | Alimentul la care a renunțat definitiv....
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
Veste extraordinară despre pensiile românilor! Marcel Ciolacu a făcut anunțul
Ce au descoperit anchetatorii în mașina presupusului criminal din Orhei. Polițiștii au luat în calcul...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La ce viteză sar airbag-urile mașinii în caz de impact?
Vicepreşedintele Comisiei de Apărare: Rusia a urlat din toţi şoşocii în Parlamentul României
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
JUDECĂTORII au luat decizia finală. FLORIN CĂLINESCU a primit vestea chiar acum
Anca Alexandrescu este "o nenorocită", un "cancer"! I-a trădat pe toți cei cu care a...
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
”Petrecere Hawaii de 38 de ani” Ce surprinză i-a pregătit Dinu Maxer Magdalenei Chihaia de...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Céline Dion a dezvăluit că face terapie 5 zile pe săptămână și se antrenează „ca...