• Publicat:
Politică

Cum a ajuns Diaconu candidat: În seara aia am stat mult afară. În fața lui Iohannis nu mai era nimeni

Mircea Diaconu a afirmat, la emisiunea „Gândurile lui Cristoiu", că a decis să candideze la prezidențiale după ce Viorica Dăncilă a susținut că vrea să ajungă în turul II. El a adăugat că a stat în acea seară mult timp afară și s-a gândit că nimeni nu l-ar mai fi putut învinge pe Klaus Iohannis.

„Cronologia e alta, întâi am pășit eu și m-am ofertat pe treptele Ateneului și a doua zi m-au sunat. Tăriceanu m-a sunat întâi. A fost o zi de vineri, când dimineața, PSD s-a adunat în chef și a decis și s-a manifestat. Eu în seara aia, stând de capul meu așa, am înțeles că în fața domnului Iohannis nu mai stă nimeni, pentru că ținta declarată atunci de doamna Dăncilă a fost turul doi.- Dacă nu intru în turul doi îmi dau demisia.- Dacă spui lucrul ăsta înseamnă că nu vrei decât în turul doi. În seara aia am stat pe afară mai mult, pe un scaun și am reprocesat toate lucrurile astea. Și am înțeles că poate fi chiar o înțelegere, un fel de troc dacă vreți. În fața domnului Iohannis nu mai stătea nimeni. Atunci pur și simplu am simțit nevoia asta”, a declarat Mircea Diaconu, la emisiunea „Gândurile lui Cristoiu”.

Prezidențiabilul susținut de ALDE și Pro România a adăugat că în seara în care s-a hotărât să candideze la prezidențiale, s-a plimbat prin oraș până a dat de Ateneu, iar acolo a decis să îi invite pe jurnaliști pentru a face anunțul.

„În seara aia am scris o mică invitație pentru presă, am transmis-o a doua zi să ne vedem. M-am plimbat în oraș puțin, sâmbătă, m-am uitat unde să îi invit pe ziariști și am zis Ateneul. M-am oprit la Ateneu, frumos, am intrat în spate să cer voie. Directorul adjunct mi-a zis -puteți să vă urcați pe trepte-. Așa s-a întâmplat lucrul. (…) M-am dus la țară după. M-a sunat cineva din partea domnului Tăriceanu să vin la Parlament. M-am dus și m-am întâlnit cu Tăriceanu. El s-a oferit să mă sprijine”, a subliniat Diaconu.

Alegerile prezidențiale au loc pe 10 noiembrie în țară și între 8 și 10 noiembrie în străinătate. Al doilea scrutin are loc pe 24 noiembrie în țară, și între 22 și 24 noiembrie în străinătate.

 

Inchide