Cum a ordonat „Daddy” Dragnea lupta PSD cu „HIDRA” protestelor anti-OUG 13: „Să ne pregătim de un miting pentru apărarea României”

Publicat: 03/06/2017, 12:07

UPDATEGabriela Firea, primarul Capitalei și vicepreședinte al PSD, a confirmat conținutul discuțiilor de pe grupul de WhatsApp, arătând însă că acestea nu diferă de pozițiile publice ale liderilor PSD și că totul este o încercare de denigrare a lui Liviu Dragnea, făcută de cineva care nu mai face parte din PSD sau în orice caz din grupul de WhatsApp al comunicatorilor PSD, care, spune Firea, conținea 116 persoane.

„O persoană anume dintre cele 116 a găsit de cuvință să facă acele capturi. Nu poate nimeni demonstra acele discuții, pentru că pe un calculator poți să faci orice. Este un nou atac murdar, vehement la adresa lui Liviu Dragnea și PSD. Nu mai știu ce să-i mai inventeze. (…) Avem colegi care erau și sunt în continuare pe acest grup de WhatsApp, care între timp ne-au părăsit și nu mai aveau nicio legătură cu deciziile PSD. Ne-am mai despărțit de câțiva. Posibil, din colegii care s-au desprins sau au fost desprinși de lângă noi să se afle persoana care a făcut un act de eroism, difuzând capturi, pe sărite, incoerente pe alocuri, cu scopul vădit de a denigra”, a explicat Firea, la Antena 3.

.„Nu mi se par dezvăluiri, câtă vreme liderii PSD au afirmat și public unele dintre exprimările care se regăsesc în așa-numitele capturi, vizavi de care nimeni nu poate să confirme autenticitatea ori veridicitatea. (…) Am fost curioasă câți colegi eram pe acel grup al comunicatorilor PSD în care schimbam idei, ne sfătuiam. Eram 116 persoane. Vă dați seama ce secrete se puteau vehicula într-un grup atât de extins. Nici vorbă, nu s-au făcut acolo niciun fel de declarație care să lezeze vreo instituție sau persoană, care să demonstreze că avem un limbaj dublu, că una spunem în exterior și alta între noi. Erau pe acel grup parlamentari, candidați. Aproape 120 de persoane”, a mai explicat Firea.

Jurnaliștii de la Rise Project au intrat în posesia unor fragmente din discuțiile pe un grup de WhatsApp al unor lideri PSD, inclusiv Liviu Dragnea, chiar în seara protestelor masive față de adoptarea OUG 13.

Proaspăt întors din SUA, unde a dat mâna cu Donald Trump, Liviu Dragnea le scria pe 19 ianuarie colegilor săi din PSD: „Pentru voi, am avut niște mega-întâlniri cu cercul zero din America (…) Daddy”s back! 😎”, conform imaginilor publicate de Rise Project.

Legat de intervenția lui Iohannis în ședința de Guvern unde se dorea adoptarea OUG 13, care a fost astfel amânată, Dragnea s-ar fi arătat iritat: „A prins momentul și a făcut pe șmecherul. (…) Eu nu înțeleg de ce nu vorbim? V-ați ridicat azi toți miniștrii să ieșiți din sală? De ce nu v-ați ridicat să îl lăsați singur?”.

Olguța Vasilescu îl învăța pe ministrul Justiției strategii pentru a-și promova legea grațierii. „Du-te prin pușcării să vadă jurnaliștii cum trăiesc oamenii. (…) Mergeți la penitenciarul de femei. Mai pe latură umană, așa, poate în decembrie nu s-a dat căldură acolo. Au stat în 9 grade temperatură, a spus Bica la TV. (…) reai, domnule ministru, arată-ne că ai cojones!”. De altfel, Iordache a pus în aplicare exact această strategie, chemând toate televiziunile în penitenciare, să-l însoțească la vizitele de evaluare și decretând că închisorile sunt deschise presei, oricine dorea și făcea o cerere putea intra în orice penitenciar.

Gabriela Firea monitoriza și ea situația de la proteste, conform fragmentelor de discuție publicate de Rise Project: „Observați! Sunt foarte multe postări sponsorizate și conturi noi” sau „Mai sunt în jur de o mie de manifestanți și urmează să se retragă”.

Redăm mai jos fragmentele citate deRise Project, care arată cum ar fi decurs dialogul în seara de 31 ianuarie, după adoptarea OUG 13 care modifica Codurile penale, între președintele PSD, Liviu Dragnea și alți lideri de partid:

Liviu Dragnea: „Marian Neacșu. Vorbiți deja din seara asta cu președinții de organizații să ne pregătim de un miting pentru apărarea României”.

Liviu Pleșoianu: „Oamenii ne-au adus aici prin vot masiv! Nu mai fac față la mesaje… Vor să fie alături de noi! Sunt conștienți că se încearcă o lovitură de stat. Cum spuneam, șarpele veninos e cel mai periculos. Vă rog, să-i retezăm odată capul! Să eliberăm țara asta de HIDRA!”.

Gabriela Firea: „Suntem prezenți! Nu se mai poate! Trebuie să apărăm România!”

Ecaterina Andronescu: „Da, să apărăm România!”

Foștii miniștri de la Sănătate și Mediu, Nicolae Bănicioiu și Rovana Plumb și-au exprimat și ei acordul.

Codrin Ștefănescu: „În sfârșit!!! 👍 „.

Liviu Dragnea: „Organizați-vă!”

Codrin Ștefănescu: „Începem de acum! Trebuie doar să decizi unde îl organizăm și când!”.

Liviu Dragnea: „Vreau să atrageți toți membrii de partid, fără Chirica de la Iași. Că e omul SIE. Nu v-am zis până acum. Și câte spune în stânga și-n dreapta, instigă.”

Doina Pană: „Da, un miting uriaș! Să nu-ncapă comparație cu numărul lor de participanți”.

Ulterior publicării în Monitorul Oficial, după miezul nopții, a OUG 13, prima critică chiar din interiorul partidului a venit din partea Aureliei Cristea, fost deputat PSD.

„Ceaușescu a fost mic copil, și el lucra pentru propășirea neamului, vă amintiți, dragi prieteni? Suntem datori să veghem ca acele vremuri să nu se mai întoarcă! Pașnic, fără violență! #DemocratiaTrebuieAparata”, scria, la acel moment, Aurelia Cristea pe Facebook. Printre cei care au dat like s-au numărat și europarlamentarul PSD, Sorin Moisă, dar și comisarul european, Corina Crețu, iar dialogul pe Whatsapp a continuat în felul următorul, conform celor de la Rise Project:

Liviu Dragnea:„Vedeți și like-ul d-lui Sorin Moisă.”

Ecaterina Andronescu:„Incredibil!!!”

LiviuDragnea: „Draga noastră Corina (Crețu – n.r.).

Ana Birchall: „Poftimmmm? Și dna comisar????”.

Cu toate acestea, atât în cadrul primei conferințe de presă susținută după adoptarea OUG 13, cât și ulterior, Liviu Dragnea asigura că nu are de gând să dea posibilitatea colegilor de partid „să organizeze vreun miting”.

„Colegii sunt încărcați de mesajele pe care le primesc de la oamenii care ne susțin care simt și ei dorința la un moment dat să se exprime în stradă. Nu am de gând să dau posibilitatea colegilor noștri să organizeze vreun miting, nu am de gând să scoatem în stradă un milion de oameni, ar fi o luptă între români și eu așa ceva nu accept. Am cerut să declanșeze de mâine o strângere de semnături în speranța că violențele de azi-noapte nu o să mai fie văzute în zilele următoare”, declara Liviu Dragnea pe 2 februarie, după ședința CExN al PSD, fiind prima apariție publică după scandalul privind adoptarea OUG 13.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Ce înseamnă ca Ucraina să piardă războiul cu Rusia. Trei scenarii
BREAKING NEWS | A murit celebrul transgender Naomi
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
Cum se menține în formă Romanița Iovan la 59 de ani. SECRETELE ei: ce consumă...
Alerte meteo de vreme severă imediată emise de ANM. Cod galben în mai multe zone...
Adio, doamnă! Vestea morții ei a picat ca un trăsnet
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Decizie pentru toți cei care au TELEFOANE MOBILE. Ordinul de la UE a devenit deja...
Oana Roman, gest emoționant de ziua Mioarei Roman. „Te iubesc, mamă”
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Motivul pentru care doi tineri au ales să se căsătorească în avion
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Vitamina care ar putea încetini îmbătrânirea